Радев: Младите с патриотично възпитание ще преодолеят предизвикателствата

За него войната по пътищата е заради поколение, израснало без спорт
8 окт 2022 13:05, Петя Славова
100
Радев: Младите с патриотично възпитание ще преодолеят предизвикателствата
Снимка: БГНЕС

"Когато има воля и желание, визия за бъдещето може. Държавното ръководство с местната власт, със системата на образованието и спорта, сме инвестирали в най-важното - здравето и работоспособността на нашите деца. България има нужда от бъдеще и то може да се кове само от физически и психически устойчиви млади хора. Млади хора с патриотично възпитание, които могат да преодолеят всички предизвикателства на бъдещето. Това е инициатива, която си струва". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Държавният глава е на посещение на турнира по гимнастика "Ямбол 22".

Успоредно с турнира по гимнастика се провежда и "Президентски тест", която има за цел да насърчава физическата активност сред българските деца. Инициативата обхваща все повече общини, отбеляза още Радев.

Президентът коментира и зачестилите трагедии по пътищата в страната. "Войната по пътищата с пияни и дрогирани шофьори показва, че цяло едно поколение в страната израсна без разгърната система в страната за масов спорт, за природосъобразен начин на живот, за патриотично възпитание. Сега берем резултат. Ние трябва да си върнем нашата младеж и това правим в момента. Убеден съм, че ще постигнем резултати", допълни още Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските братя с кравите продължават да паразитират във всички области и свери на живота и при това в цюл свят.. Някой заблуждава ли се още, че ще бъдат вечни търпяни? Предлагам да се обърнем към философията и етиката и бързо да обмислим еднополюсното ни фантазиране. Холивуд е далеч и филма все някога свършва, мили малки душици излезте от матрижата и се събудете. Животът може да е прекрасен..
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие изкоренихте всичко в България, вие лично имате принос за състоянието на страната в момента, както и старите комунисти в правителството ви. Всички сте марионетки, продажни душици.В България 2/3 от училищата нямат спортна зала!! Нямат и задравословна храна.Вашите правителства какво са променили до този момент и какво точно смятат да променят? Никой нищо не прави, ама нищо.От общо 2000 училища, само 470 имат специално изграден за дейността спортен салон.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютни глупости. Спортът няма нищо общо с пътния травматизъм. Всичко е заради насложените, с години, проблеми - корупция, лошо законодателство, липса на контрол по малките селища и нереформираната ни съдебна система. Всичко друго е евтин PR.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е Ако садиш резултат ше береш резултат Баси ученчката е тоа
80
3
 
6
 
! Отговори
Протестър преди 1 година
Радев - позор, оставка и затвор!
79
1
 
6
 
! Отговори
Хайдее, преди 1 година
...сега пък зачестили катастрофите, защото нямало "масов "спорт! Що си мисля, че по-скоро причината е, че заляха държавата с наркотици, и точно този ги научи, че закон тях не ги лови! Ако ми се брои колко пъти е нарушил законите и Конституцията, ще излезе, че този няма грам уважение към собствената си държава!
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото ЗаКаПеЧетата в БНА са му променили БКПейското, СССРмислене на зеленият чорап, до днес!
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ли оправи държавата с реформи, не разчитай на патриотизъм. Съдебна реформа или тука ще останат само неграмотни роми и пенсионери.
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв патриотизъм говори този? Отдавна няма патриоти у нас, всеки гледа да се уреди добре и на никой не му пука за България и за народа! Видяхме неговите протежета, как ни насадиха!
75
4
 
4
 
! Отговори
Общи приказки преди 1 година
Радев да отговори първо, защо новооткрития културен център в Северна Македония се казва "Цар Борис III и кога ще започне да работи и ще свика НС и ще връчва мандатите.
74
3
 
8
 
! Отговори
Калина преди 1 година
А бе ей,ти нали докара едни млади от улицата и ги изтипоса да управляват,даже наруши и Конституцията(лъжехте заедно с Киро )за двойното му гражданство.И кво стана бе льотчик,кво стана ?Счупихте държавата.Ама ти ако имаш нужда да си вдигаш адреналина с сериозни проблеми и да се правиш на велик ,ние нямаме такава нужда .
73
2
 
6
 
! Отговори
Трап преди 1 година
"Оправиха" пенсионерите и пенсии няма. Не се закачайте с младите!
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ти не си моя президент !!!!
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички популисти и лъжци използват патриотизма и национализма като прикритие за техните игри и схеми това не е президент на всички Българи а на определени хора който споделят Кремълските рубли пропаганда и интереси
70
1
 
12
 
! Отговори
Лъжец преди 1 година
Радев да говори за млади в България е нелепо. Цялото му предишно служебно правителство беше от хора, които като млади са били в чужбина. А сегашното е от предпенсионна възраст. Какъв личен пример и перспективи дава за младите в България като президент?
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев обича повече Русия от България фалшив герой си другарю патриот Нашия президент сега е руски какъв да е ???
68
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мекотелото Радев което работи за Кремъл. Скоро ще започне да прави заявки да праща Български военни в РФ да отбраняват родината му !
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриотичната възпитание по време на комунизма се провеждаше в трудовите лагери Младите хора сами ще изберат какво да обичат имат си семейства който да ги възпитават не си ти възпитателя
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Сертификатов Радев. Една обикновена глобалистка марионетка. Предстои трибунал.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само декламира но с действията си не дава решение а руши всичко и работи за руските интереси Патриотизма не се възпитава ние си го носим това е просто любов Радев докато насаждаш омраза и разделяш нацията доказваш че не си патриот а резидент