Темелков: Парното може да поскъпне

Увеличението ще е малко
12 ное 2022 18:40, Росен Стойчев
35
Темелков: Парното може да поскъпне
Снимка: БГНЕС

Ако следваме борсовите котировки на цената на газа за януари-февруари, е възможно парното да поскъпне с 5-10%. Това заяви бившият изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“ Кирил Темелков, който е зам.-председател на Българската газова асоциация.

Още по темата

„Ще има малко увеличение на цената на газа през зимата. По отношение на топлоенергията драстично увеличение не се очаква”, каза Темелков в ефира на Нова Нюз.

Той коментира разпита на служебния министър на енергетиката Росен Христов в Националното следствие във връзка с договорите за доставка на природен газ в периода от април до август. Всичко това малко след изслушването му по същата тема в парламента.

Темелков обясни, че прави впечатление, че не бяха обявяване публични търгове. По думите му те не са задължителни.

 „Но нямаше яснота какви количества се търсят, към кого са отправени запитванията, какви са били алтернативните оферти”, обясни Темелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво да направи, да поевтинее ли? Това ще е чудо невиждано! Естествено, че ще поскъпне.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ще надуват цените за да може депутатите в НС да взимат по 8500 лв.заплати без класове за прослужено време и други надбавки или около 10 000 лв. - 11 000 лв.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога бюджета България,тоест парите на всички българи ще субсидират едно губещо дружество като Топлофикация София,докога България ще издържа за своя сметка топлото на софиянци?Комунизма свърши,удоволствието да имаш топло се заплаща а не да трупаш дългове-805 МИЛИОНА български левчета!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам да му мислят крепостните каторжници,вързани с неразбиваеми вериги към високоудобната,невъзможна за отказване и непосилна за за плащане услуга наречена топлофикация.Символ на енергийното робство на вързания в към нея абонат,за който опцията отказване е физически и фактически невъзможна,свободата на избор тук е невъзможна,дори и на ток или дърва и пелети или газ да се отоплява,той си плаща на топлото рекет
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигат,защото е по-скъпа газта отколкото беше преди войната в Украйна.Това как била по-евтина са лъжи.Свърши евтиното.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви чужденци си мечтаят да фалира Топлофикация,за да купят на безценица и после да ни трескат със страшни сметки...Гледате си работата!
20
4
 
10
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 15 - Ами да вдига цената тройно тогава. Нали хората искат капитализъм и демокрация - нека ги получат. В момента сме си жив соц но ни лъжат, че не сме. Раздават пари на пенсионери и на бедни, което намалява разликата богат беден в опит всички да сме равни. Отнемат имущество и налагат медийна цензура - затова ли скачаха "демократите" по площадите или само за да си приберат веднъж обезщетените вече имоти. Защо отложиха либерализацията на тока - давайте. Нека мизерията накара хората да се опомнят
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом овцете си траят могат още да бъдат стригани. Защо не.
18
1
 
10
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Ама разбира се - сега трябва да кажат, че така е навсякъде смятайки, че от европото по-далеко нема. И понеже балъците са лесни за манипулация първо ще кажат по-висока шок цена по медиите после ще я посмъкнат и всички ще се успокоят, а след това напролет върху тази ще добавят нови проценти с задна дата преди да са дошли изравнителните сметки - за да не е накуп и балъците да си траят, а и защото, като разделиш увеличенията наслагваш процентите, а не ги сумираш и така изглеждат по-малко.
17
1
 
9
 
! Отговори
Испания преди 1 година
Защо не протестирате като ви надуват спекулативно цените на всичко, с над 50% до 200% а протестирате за увеличаван на заплатите със 100 лв.??? Про** ст народ слаба държава сте ейййй.
16
0
 
13
 
! Отговори
Един преди 1 година
Ама така ми се ще да си е...е п.....а м...а всички на хранилката! Колко пъти се оправдавахте с какво ли не за вдигане на цените за последната година. Е как пък нито веднъж не се вдигна и заплатата заедно с всичко друго!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу става страшно! В Днес-а вече ври и кипи. *** като вкара още една-две и ще започне революцията... Утре пак на бач' при чичко Капиталист, че в края на месеца ще трябва да се снася на чичко Империалист...
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее няма такава държава,дружество с 805 милиона лева дългове да съществува!Дружеството се нарича"Топлофикация София"Ако аз натрупам необслужвани дългове дори и за хиляда лева бял ден няма да видя,а това нещо продължава да"работи" и да носи още загуби!
13
3
 
15
 
! Отговори
Само в Българистан преди 1 година
Газът поевтинява, парното поскъпва.
12
0
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
*** !
11
5
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Еми да ,трябва да поскъпва парното .. поскъпнаха и дървата ...а това ,че не можели да си плащат парното ,че го плаща ли на отсрочка ....това е само оправдание ,чче не могат да си контролират парите който получават..Сестрата все реве ,че не можело да си плаща парното в София ,а имат 3 автомобила ,един товарен бус,на вилата ремонт си правят ...мъжът й си купи багерче(за 8 000 лв) да си играее на вилата ..пушат 3-4 кутии цигари на ден ...получават добри пари и двамата,но ...
10
3
 
19
 
! Отговори
яаожг преди 1 година
Цяло лято плащах на топлофЕкация 180-200 лева в най- големите жеги за вода и дялово разпределение,в сравнение с миналата -тогава по 50лв.най- много.Сега при нулево потребление,каквото е в нас,очаквам мининимум 400 без въобще да го използвам.Веднъж им плащам от данъците,втори път ме рекетират с чудовищни суми.Не е нормално да си траем драги колеги крепостници на топлофикацията!!!!А тези,които го включват ги очаква минимум 800лв.Честито,продължавайте да си траете!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо само з а газ говорят? Толкова много работи могат да се горят в ТЕЦ -овете. Газът НЕ трябва да е оправдание.
8
1
 
15
 
! Отговори
Евах ти преди 1 година
държавата, баце!!!
7
1
 
25
 
! Отговори
Колко да поскъпне??? преди 1 година
Накъде да поскъпва още? Аз от няколко години го плащам разсрочено. Допреди два месеца плащах една постоянна сума, сега ми идват фактури за суми, с 50% по-високи от предишните. Двойно ли искат да стане поскъпването??? Двойно ли увеличиха заплатите, пенсиите и стипендиите на студентите?