Свидетели се жалват от натиск, за да говорят срещу Феим Чаушев

Тръгна делото срещу бившия зам.-министър за краденото BMW
Обновена: 8 ное 2011 15:14 | 8 ное 2011 14:32,
36
Свидетели се жалват от натиск, за да говорят срещу Феим Чаушев
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Софийският районен съд даде ход на делото срещу бившия министър на вътрешните работи Феим Чаушев, обвинен в посредничество при откуп.

Чаушев е подсъдим, заедно с Ивайло Геков, че е съдействал да си върне откраднато BMW на собственика му – турския бизнесмен Фейзи Илханлъ, срещу откуп.

Показания днес даде шофьорът на собственика на колата Ендер Думушев. Показанията му пред съда обаче бяха коренно различни от това, което е казал пред разследващите.

Още по темата
Според разказа му той бил в София заедно с шефа си и още няколко души заради сделка за купуване на футболен отбор. Колата е била открадната от паркинг пред хотел в София, където били отседнали.

Ендер Думушев заяви, че знаел от медиите, че в България е практика откраднати автомобили да се връщат срещу откуп, и затова с помощта на познат в Турция делегацията се свързала с Феим Чаушев.

Чаушев пък казал, че има приятел, който може да помогне, но не знаел точно как, а след това го запознал с Ивайло Геков. Той вече се съгласил да съдейства за връщането на автомобила, но това щяло да струва 25 хил. евро.

Междувременно бизнесмените се свързали и с полицията. Така Геков получил 23 000 евро, които били белязани от разследващите.

Противно на показанията, дадени в досъдебното производство, днес шофьорът заяви, че банкнотите били белязани от полицията без неговото знание. Освен това той каза, че не помни дали е разговарял лично с Феим Чаушев и дали са уговаряли къде да се проведе срещата за даването на откупа.

След като първоначалните му показания бяха прочетени в съда, Ендер Думушев заяви, че е бил принуден от полицията да заяви определени неща и се отрече от тях.

Разминаване имаше и в показанията на втория свидетел – Али Калъч, който се оплака от полицията. По думите му той не е прочел показанията си, защото не умее да чете на български. Униформените му ги изчели, но твърде бързо и той не разбрал нищо. Подписал ги обаче, тъй като бързал.

Днес Калъч заяви пред съда, че Феим Чаушев му е казал, че може да съдейства, ако имат проблем с бюрокрацията. В рамките на досъдебното производство той е заявил, че бившият заместник-министър на външните работи е казал, че може да намери колата и да я върне срещу 25 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Подкрепям казаното и добавям: един хубав бой с жилава тояга, примерно 25 удара на гол ***!Тия турци освен,че са крадливи са и лъжливи....още не може да се отърве българина от 500-годишната турска школа на нахалство, безочие, рушветчийство и нецивилизовани обноски!
34
0
 
2
 
! Отговори
ДО 32 добронамерено преди 12 години
Това, което пишеш почти не е вярно: Феим Чаушев е бил заместник министър на Министърството на Външните работи при кабинета Станишев - провери в Гугъл, ако ми нямаш доверие.Лек ден !
33
0
 
2
 
! Отговори
БАСТА преди 12 години
Работата е ясна - Феймчо е платил на жалещите се и те си оттеглят показанията.Освен, че е ясна работата трябва за в бъдеще да се опрости, т.е. да се криминализира подвеждането-заблуждението на следствието и прокуратурата.Т.е. ако някой си оттегли показанията след като вече прокурата е образувала дело, то този някой да бъде съден минимум 3 години, за престъпления като настоящето.
32
0
 
1
 
! Отговори
старшина Ушев преди 12 години
Има Феим-има проблем.Няма Феим-няма проблем.
31
0
 
3
 
! Отговори
Полковник Ропотамов преди 12 години
Едно уточнение първото изричение е сгрешено , Чаушев никога не е бил министър . Иначе е доста гнусна персона 10 по десетобалната !!!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Публикувайте имената на съдиите и прокурора. Ние имаме право да знаем, кой и как раздава правосъдие в България, след като всички магистрати/съдии, следователи и прокурори/ официално получават заплати и бонуси от нашите данъци.
29
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
hahaha golqm smqh.
28
2
 
11
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
И този гнусен човечец беше министър....Боже пази България от управниците и!!
27
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
виновен пък полицията натиска свидетелите да дават неверни показания,защо ли,защото е феим,ако беше *** всичко беше забравено, кой щеше да търси джипа на някой фес.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновен!
25
4
 
11
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Що не го гръмнат тоя ... в челото ... пред парламента ... за назидание !
24
5
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Прав си номер 22 докато не се отървем от тези мръсни куманази в БЛС ГЕРБ и прочие няма оправия.Само сатър.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-важните доказателства се събират в СЪДЕБНО заседание, доказателствата събрани в досъдебното производство служат ( преди всичко ) на прокурора да повдигне обвинение, от там какви ще ги говорят свидетелите в съдът никой не знае ...затова се провалят делата, свидетелят едно заявява в досъдебното и съвсем друго в съдебното .. защо е така, всеки може да сe дoсети !!
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОЩЕ ЕДИН АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ !!! ХОРА РАЗБЕРЕТЕ, ДОКАТО НЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ДС И БСП, БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.
21
1
 
11
 
! Отговори
213131 преди 12 години
Да проверят добре, ако трябва да му вземат отпечатъци от пръстите, за да видят кого съдят Феим, Петър или някой друг
20
1
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Човека е невинен като момина сълза ... то се вижда от физиомутрат му ...Но да покажат и мутрите на съдиите които ще го оправдаят след време !!Да не забравихте, че сме в БГ на ББ и АП !!!!
19
3
 
14
 
! Отговори
ранърса преди 12 години
Хайде това да е първата политическа твар,която да влезе в зандана,най-накрая......
18
0
 
11
 
! Отговори
ot surce преди 12 години
Показания днес даде шофьорът на собственикати сам си си отговорил преди да питаш ...
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...откраднато BMW на собственика му турския бизнесмен Фейзи Илханлъ, срещу откуп.Показания днес даде шофьорът на собственика на колата Ендер Думушев."Кой последно е собственикът на БМВ-то?
16
3
 
4
 
! Отговори
А4о преди 12 години
Такова е отношението към инвеститорите в Бг трябва да си плащащ иначе ,дела мела що народ се отказа от бизнес в Бг ,само турци и руски мафиоти се оправят някак .