Калинка не полетя към затвора

Ексшефката на фонд "Земеделие" се отърва с условна присъда за дипломата менте
4 юни 2012 16:45,
606
Калинка не полетя към затвора
Калина Илиева. Снимка: БТА

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшивата й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотиви, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

Още по темата

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил.

От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции. 

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и това, че когато е извършила престъпленията, е била на малка възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1408 лева разноски по делото.

В началото на заседанието защитата на Илиева поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера. 

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
0
 
6
 
! Отговори
Темида и Калинка преди 11 години
Калинка не се отърва: отърваха я с общи усилия прокурорът от РП и съдията от СРС. Работата беше опечена, като доводът за условната присъда е направо смешен: Калинка си признала за извършеното престъпление - фалшифициране на документ. Защо тя не си призна веднага, преди да се проведат няколко скъпоструващи експертизи и разследвания? И какъв е този довод: от фалшификацията не са последвали финансови загуби, а Калинчето е била малка, когато е извършила "нарушението"? Ега ти наглостта и простотията: малка била, ама се досетила да си направи фалшива диплома , да стане шеф на фонд Земеделие и да получава цели 2 години доста висока заплата! Съдийката забрави да накара Калинка поне да върне взетите заплати! Дето се казва Сговорна дружина (прокурор и съдия) планина повдига!. Ама на наш гръб. Та дори двамата магистрати отказаха да си кажат имената!
483
0
 
4
 
! Отговори
....? преди 11 години
Такава НАГЛОСТ в Бг не е имало.....!
482
0
 
3
 
! Отговори
висшистка преди 11 години
От къде има пари Калина? Тя е със средно образование и не работи.От къде са й парите?
481
0
 
6
 
! Отговори
президент преди 11 години
Борис Велчев като ГОЦЕ проспа 5 години.
480
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** -ти наистина си голям ***!!!
479
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха сега, след тая гнусна изцепка на съда, кажете ми защо да имам уважение някакво към властите?! Калинка Крадлинка е завлякла държавата с пари за заплати, а за да се е натискала за власт, значи е имало и далавера. Само да не ми разправя някой, че е отишла там да работи - едва ли ще му повярвам. Ми ето ви материал не за 3 г. условно, а за поне 30 (с оглед неизнесената информация).
478
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно така - маде в БГ.
477
0
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Калина Илиева ,....лицето на 23г.преход в Бг!
476
6
 
0
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
ей,вишиштите стига сте ревали!дипломата не работи!два дена не се спрехте да плюете и ревете!що не бачкате бе хора?борци против фашизма - тва ви е работата,да амавече не е платена!
475
0
 
4
 
! Отговори
безпартийна преди 11 години
Разбрахме , калинката е внедрена от квотата ноа ДПС. Сега ми стана ясно за произхода на дипломата. Там в ДПС почти всички са с купешки дипломи. Там не важи дали си кадърен ,важно е далаверата да върви.Не важно кой е изял зелника важно е кой дава. Вбългария 20 години все даваме ,даваме.
474
0
 
0
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Лошото е,че в България е КОЙ КАКТО МОЖЕ.....жалко....
473
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам 2 висши образования. Работя за що годе добри за БГ пари, но не мога да понасям някои да си копуват дипломи само защото ги мързи да учат и после да ги използват да се катерят по кариеристката стълбица. Яд ме е че така се обезеняват 9-те ми години учене и накрая за тази... няма наказание. В тази държава оправия няма. Възпитавам децата си да учат и мислят за емиграция.
472
0
 
2
 
! Отговори
буболечка преди 11 години
Искам да съм "калинка" в тази държава. Без диплома и стаж ,ще се разпореждам милиони левове. Е ако се издъня няма да има съд ,който да ме осъди,защото сме от една исаща кръвна група. Млади хора, не се мъчете с учене и дипломи ,те не вървят в България. Просто си сменете кръвната група, за да не сте буболечка като мен.
471
0
 
4
 
! Отговори
И КВО СТАНА...? преди 11 години
Всяко чудо за 3 дни....,без изненадииииииииии!
470
0
 
8
 
! Отговори
фен на ментетата преди 11 години
тъй, тъй.... и кво стана. Направи си диплома менте, поцоцай колкот можеш и от където можеш...пък като те хжанат признай си и по-живо, по-здраво кой от къде е....
469
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе...... защо този случай не се раздухва, а бореца за справедливост Цв.Цв. не се показва сега ?
468
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма имуществени щети - та тя управляваше милиони. Проект за новия Наказателен кодекс за малтретиране системно на дете - затвор до две години, за убийство на куче до три години затвор. Каква градация на ценностите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
467
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради престъпници като тази, страда българския народ и няма светло бъдеще. Може да ни изхвърлят от ЕС защото тази не е вкарана където и е мястото.
466
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка има пари, а парите не отиват в затвора. Отиват в нечии сметки.
465
0
 
5
 
! Отговори
Защо се учудваме? преди 11 години
Преди 3-4 месеца Б.Велчев пред медиите заяви:"До сега гледахме на работата си ---ПОЛВИНЧАТО...."?Изглежда ,че ''РАБОТАТА" си,сега не я гледат и полвинчато!---ПРОКУРОРЪТ НА ----НИЩОТО!