Апелативният съд остави в ареста стрелялите по Митьо Очите

Прокуратурата: Не може да става въпрос за неизбежна отбрана
24 юни 2016 18:49, Красимир Ангелов
5
Апелативният съд остави в ареста стрелялите по Митьо Очите
Снимка: Булфото

Апелативният съд не уважи искането за налагането на по-лека мярка на обвиняемите за опит за убийство на Димитър Желязков – Митьо Очите - Радослав Димитров и Георги Иванчев, съобщава "Фокус".

Още по темата

Апелативният прокурор Кремена Стефанова посочи, че е изследвана бронежилетката, с която е бил Димитър Желязков във вечерта на инцидента и по нея са открити увреждания, нанесени от огнестрелно оръжие – Макаров, без фабричен номер.

След направена ДНК експертиза е открит клетъчен материал по оръжието, което напълно съвпада с този на Георги Иванчев.

Прокурорът поясни още, че групата на Божидар Кузманов е нанесла побой над Николай Маринов, който е другият пострадал от инцидента, и затова по пълнителя на пистолета е намерен ДНК материал от него. Самият Маринов е имал разкъсвания по главата и 15 шева.

Държавното обвинение се позова и на свидетелски разпити по делото, като един от свидетелите е посочил, че точно Иванчев е стрелял по Очите, а той е вдигнал дясната си ръка, за да се предпази. Тогава му е нанесен удар в областта на слабините.

В опит да спасят Желязков хора от групата му са го извели от заведението, за да го откарат до болница. В този момент според свидетелите Радослав Димитров е излязъл от заведението и е стрелял три пъти по Желязков. Два от изстрелите са били насочени в рамената, а един в десния му крак.

Според обвинението не може да се предполага, че групата на Божидар Кузманов е действала при неизбежна отбрана, защото няма доказателства групата на Желязков да е била въоръжена с хладно или огнестрелно оръжие.

Според защитата прокуратурата се обляга основно на показания, дадени от хората на Очите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
А какво ще стане с русенските биячи, сигурно вече са на свобода.
3
0
 
4
 
! Отговори
х преди 7 години
Това е българия
2
2
 
8
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Голама държава сме !! Съдбата на един прострелян гангстер /бандит, накодилър и пр./ е много , ама много важна!! Сън не ме лови - диша ли, не диша ли? Ами ако не оживее, кой ще пласира наркотиците? Ама дръжте се бе, хора. Това ли са криминалните новини на Б-Я ?
1
2
 
10
 
! Отговори
умен преди 7 години
Стига простотии!