Съдът остави в ареста 15 чужденци за бунта в Харманли

Зад рашетките ще са и тримата непълнолетни
Обновена: 28 ное 2016 19:12 | 28 ное 2016 18:47, Красимир Ангелов
16
Съдът остави в ареста 15 чужденци за бунта в Харманли
Снимка: Булфото

Състав на Районния съд в Харманли определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и спрямо последните петима пълнолетни, които са участвали в бунта в регистрационно - приемателния център за мигранти в Харманли миналия четвъртък. Мярката е наложена на Фазел Ахмадзай, Фахимхан Сафи, Муджип Хахман, Хабиболрахман Мангал и Шерага Гуламсахи Хасан.

Още по темата
Делото бе гледано от втори за деня съдийски състав със съдия Ива Гогова, след като първият състав със съдия Минка Китова постанови арест за 10 души в две поредни дела по-рано днес.

Мигрантите са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особени цинизъм и дързост. Законът предвижда лишаване на свобода до 5 години, ако те бъдат признати за виновни по това обвинение.

Районната прокуратура в Харманли подготвя спрямо тях обаче и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за телесни повреди. Те ще бъдат готови след изготвянето на съдебни експертизи.

Последни в залата на съда за налагане на мерки за неотклонения влязоха и тримата непълнолетни афганистанци, които също са обвинени в хулиганство от прокуратурата. След като съдът им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", те ще бъдат настанени в отделно помещение за лишаване от свобода, а с тях ще работи инспектор от Детска педагогическа стая, обясни държавният обвинител Маргарит Стоилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: бунтХарманлимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Циник до особеност преди 7 години
Това което си написал - не важи за Хабиболрахман (баси и именцата) Ман*гал....той и на 100 год. Пак ще е животно!
6
2
 
1
 
! Отговори
особеност преди 7 години
До Наблюдател - Дете е до 12, след това е teenager или както му казваха невремето "подрастващ".Подрастващите (teenagers) представляват всъщност същества в период от живота, който се определя като "възрастта на животното".
5
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Детска педагогическа стая" !?Дете е до 12, след това е teenager или както му казваха невремето "подрастващ".
4
2
 
9
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
Цитат от статията:........"Мярката е наложена на Фазел Ахмадзай, Фахимхан Сафи, Муджип Хахман, Хабиболрахман Ман*гал и Шерага Гуламсахи Хасан. "На ****нгал слагам звездички защото шантавия сайт сигурно ще цензурира и собственото име на ****нгал -а!!!!!Ааааааааааахахахаха....не мога - хомункулусите....вчера излезли от пещерата!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка вечер по 20 бича за лека нощ. Като чуят думата България и треска ще ги тресе. И при връщане в рОдината някъде над морето да изметкат поне половината самолет в свободен полет. И животинките да похапнат прясно месце.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Афганистан за това изпълнение ще им отрежат главите.В Пакистан ще ги обесят.В Индия също.В Африка биха ги убили от бой и изяли.В Сащ полицайте щяха да ги застрелят.Само в БГ ще ги съдят 5-10 години,ще ги оневинят и те ще тичкат в Страсбург да съдят държавата.Единствената надежда е да хванат хепатит и на по-късен етап да пукнат от рак.
1
2
 
9
 
! Отговори
я по-полеко преди 7 години
Дедо Сорос ще дърпа непослушни ушета.