Ново обвинение срещу Кирчо Киров: За 5 млн. лв.

Ексшефът на разузнаването теглил пари за неизвършвани дейности
16 яну 2017 11:44,
21
Ново обвинение срещу Кирчо Киров: За 5 млн. лв.
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата внася ново обвинение срещу бившия шеф на Разузнаването ген. Кирчо Киров. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНР.

Този път Киров е обвинен за присвояване на малко над 5 милиона лева.

По първото обвинение Киров има 10-годишна осъдителна присъда на две инстанции заради присвояване на 4,7 млн. лв. Върховният касационен съд обаче я отмени и тя отново е пред Военно-апелативния съд.

Още по темата

Днес Арнаудова уточни, че второто обвинение е за престъпление, свързано със специална разузнавателна дейност. Киров е утвърждавал разходи и теглил парични средства за дейност, която не е била извършвана.

Според Арнаудова, престъплението е извършено през 2007-2011 г., което прокуратурата е установила чрез разпит на 15 разузнавачи. Те обяснили, че става дума за дейности, които фигурирали в разузнавателните архиви, но за периода преди 1999-та година.

При присвояването на милионите, Кирчо Киров е бил подпомаган от свой подчинен - тогава началник на отдел. Той оформял документите, с които се искали парите за мнимите операции, а Киров ги подписвал.

До този случай Прокуратурата стигнала по време на съдебните заседания по първото дело срещу бившия разузнавач номер едно, отново за злоупотреба и присвояване на пари.

Тогава той споменал пред Военния съд за тези разходи. Прокурор направил проверка и установил, че такива дейности през периода 2007-ма-2011-та година не са извършвани и образувал делото.

Още един обвинителен акт се чака днес. Той е срещу военния министър в оставка Николай Ненчев за ремонта на изтребителите МИГ-29. Той ще бъде внесен в Софийския градски съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Политически пророк преди 6 години
Тоя знае кирливите ризи на политици,магистрати и мутри създадени от комунистите,а и той е от тая каста,но....това е приятелски огън .Явно ще го постреснат за да предаде някоя и друга флашка и ще го оправдаят.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се прави ПР акция на ГЕРБ преди избори. Казваме, че ще ги съдиме, но чакаме преводите по сметките и след изборите в съда няма никой. Принципния Султан защо позволи Пловдивския кмет да постъпи на длъжност след чудовищни фалшификации на изборите та сега да му се търси сметка? Какво стана с другата видна ГЕРБЕРКА Искра Фидосова и защо с нея не се занимава прокуратурата? Сега е Златният дъжд за Гербаджийте далавери до последно , защото ще гледат власт през крив макарон. Идват Патриотите.
20
0
 
1
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Само се чудя при тия възможности , защо само толкова е успял да вземе. Не гледа ли тия от КТБ какво правят и как. Да им имам СРС - тата. Нищо не са разбрали.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари,Масларова я оправдахте.Ха напънете се малко и за наш Кирчо.Подвел се е човека,след като знае кирливите ризи на олигарсите и партийните велможи,които окрадоха не някакви си милиони,а милиарди по време на "нежната революция" в България.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е един не са и два!! А да видим.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е страхотно дело. Ще има пари за всички.
16
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Генерал Бояджиев в желанието си да оправдае К.Киров изрече една голяма простотия!!Синът на Кадафи бил подкупен с някаква сума от К.К. и той не бил дал оправдателен документ!!! Не мога да си представя как Ал Ислам за който няколкостотин милиона не са проблем, ние да го подкупим с някакви си 2 или 3 милиона долара. Спомням си когато го заловиха бунтовниците Ал Ислам бил и давал 1 милиярд само и само да го пуснат!!!! За какъв подкуп говори Бояджиев?????
15
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Колко ли щеше да получи в USA?
14
0
 
4
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
директно в тюрмата,за пет милиона до живот за 1000лв дават година,сега ще има протакане до замаиване,или докато мине давност
13
0
 
5
 
! Отговори
държава преди 7 години
на крадци, мафиози, срамна държава,но и тоя ще го оправдаят, калпаво/липсващо правосъдие,а заслужава ...въжето.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще го съди ? Българския съд !!?? Забравете за присъдите ! Правосъдието е корумпирано. Обвиняемите плащат корупционни такси и доказателствата по обвинението изчезват. В това отношение трябва да се учим от Израел. Там в затвора излежават присъди, бивш президентза сексуален тормоз, няколко министри, бивш кмет и министър председател за корупция. Имат 18 политика в затвора. Затова израелския пенсионер по три пъти в годината ходи на екскурзии в чужбина, не си брои стотинките и не гладува !
11
0
 
7
 
! Отговори
АГЕНТ КИРКО КИРКОВ преди 7 години
Хаиде някой от президентите да му вземе званието,все пак е осъден за криминални прояви.А и ще му е неудобно в затвора с обръщението "ГРАЖДАНИНО ГЕНЕРАЛ"
10
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на масларова не и излизаха 11милиона и не ми е известно да беше осъдена,за милион няма ЗАКОН,гласи една поговорка между хората.
9
0
 
7
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
8
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
По документи всичко е точно,като всичко останало.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много обвиняеми а осъдини нямаСмешни ставате вече.Няма такава Държава
6
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Мъката на мисленето е добре изписана на мутрата на този примитив крадец!
5
1
 
16
 
! Отговори
вива БКП преди 7 години
този селчо си му личи, че е от най - залужилите агенти - заслужава другаря 5 мил. Нека и той спретне 1 хотелче, да има с какво да се занимава като се пенсионира, не за друго.
4
0
 
14
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Добре, че е споменал иначе щеше да мине и замине.Абе на държавните дружества и агенции ревизии и одити не им ли правят?!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, кампанията с обвиненията е до изборите. Важното е тъпия електорат да бъде излъган, после делата ще бъдат прекратени.