Оставиха зад решетките иранеца, пренасял 240 кг хероин

Пловдивският апелативен съд: Има реална опасност да се укрие
9 май 2017 16:13, Анисия Иванова
1
Оставиха зад решетките иранеца, пренасял 240 кг хероин
Архив: Булфото

Апелативният съд в Пловдив отказа да уважи жалбата на иранския гражданин Вахид Н. срещу определение на Окръжния съд в Хасково, с което му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Иранецът е обвинен за пренасяне през границата на страната ни 240,70 кг хероин в 468 консервени кутии за подправки – панировка за пиле, в товарен автомобил "Сканиа" с прикачено към него ремарке, на стойност 13 915 000 лв.

Съдът е взел предвид, че срещу мъжа е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда затвор за срок от 15 до 20 години.

Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие заради тежестта на санкцията, предвидена за престъплението му.

Касае се за голямо количество хероин на изключително висока стойност, внесено в страната ни след един предварително прецизно организиран трафик, с участието на лица от Иран, през Турция и България, съобщават от Съдебната палата в Пловдив.

Наркотикът е бил предназначен за разпространение на територията на друга държава – членка на ЕС. Отделно от това обвиняемият е чужд гражданин, няма адрес в страната, липсва каквато и да било възможност той да се установи в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го оставите ами, оставаше да го пуснат. Тука разни баби съдиха заради 5 стръка трева а тоя бил невинен. В кауша.