10 и 8 г. затвор за шофьори, убили в ПТП шестима

Военен микробус и кола се врязаха челно заради грешки
2
10 и 8 г. затвор за шофьори, убили в ПТП шестима
Снимка: Булфото, архив

На 10 години зад решетките е осъден шофьор на микробус, който заради рисково изпреварване се удари в лека кола, която пък била в лентата за насрещно движение. 

Шофьорът на колата е с присъда от 8 години затвор, стана ясно от думите на прокурор Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Заради грешките на двамата шофьори загинаха шестима, пет от които военни.

Инцидентът стана на 14 септември 2015 г. на изхода на Плевен в посока Русе.

По еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувало възрастно семейство - мъж и жена. Зад тях се движел военният микробус. Пътят е бил стеснен, заради ремонт. Според разследващите, шофьорът на микробуса е предприел рисковано изпреварване. Насреща, обаче идвала друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загинал неговият спътник, който бил на предната седалка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
сиса преди 6 години
пак грешна информация-движението е еднопосочно когато няма ремонти, но този ден е отбито само в тази лента, шофьорът на колата се е движел правилно ,въпросът е защо военният е изпреварил без видимост ......
1
3
 
10
 
! Отговори
Тъжно преди 6 години
Колко тъжно за всички в тази абсолютно предотвратима катастрофа.Народа си го е казал - бързата работа срам за майстора.Толкова ли са бързали и двамата шофьори? Дали ако бяха пристигнали 5-10 мин по късно за където и да са пътували щеше да е проблем. Резултата: бързане, катастрофа, 6 умряли, 2 коли на желязо, дела, скръб, непоправима грешка с жертви, деца сираци, вдовици ... и всичко това за да пристигнеш 10 мин по бързо.Карайте умната.