КАТ работи на кило – купища актове, но негодни!

Прокуратурата сезира МВР, че трябва да подобри работата си
14 авг 2017 07:15,
21
КАТ работи на кило – купища актове, но негодни!
Снимка: архив, Булфото

КАТ пише актове и фишове за нарушения по пътищата на килограм, но те са за сметка на качеството им. Затова масово се отменят от съдилищата. Това е установила проверка на Главната дирекция "Национална полиция", разпоредена от Върховната административна прокуратура (ВАП).

От държавното обвинение припомнят, че миналата година ВАП възложи на окръжните и районните прокуратури в страната да проверят как през 2015 г. полицаите са изпълнявали дейността си по контрол на движението по пътищата и по налагане на административно-наказателна отговорност на нарушителите.

Резултатите са се оказали съкрушителни в сравнение с предходните две години. Те показаха, че се пишат по-малко актове за установяване на административни нарушения и електронни фишове, но те са създали много поводи наказателни постановления да бъдат отменени, пише "Сега".

"Поради това беше сезиран директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) за предприемане на организационни мерки с цел подобряване качеството на работата им и активизиране на дейността на полицейските органи по контролиране спазването на правилата за движение по пътищата", посочват от ВАП.

Заради двете верижни катастрофи на магистрала "Тракия" в началото на юли, при които се удариха десетки коли и имаше ранени, ВАП е разпоредила на Националната полиция да направи контролна проверка. Тя е трябвало да установи дали след намесата на прокуратурата миналата година има промяна в качеството на работата на пътните полицаи. Инспектирана е работата на катаджиите през първите шест месеца на тази година.

"Според данните, приобщени в резултат на проверките, за периода на контролната проверка броят на съставените актове за установяване на административни нарушения и електронни фишове е нараснал значително в сравнение с предходно проверения период, което сочи, че в резултат на предприетите мерки по реда на надзора за законност от страна на ВАП е преодоляна негативната тенденция в тази насока", съобщиха от държавното обвинение.

Но допълват, че не може да се отчете положителна тенденция за качеството на написаните актове и фишове от пътните полицаи в по-голяма част от структурите на МВР и това е видно от броя на отменените наказателни постановления.

Това е причината ВАП отново да сезира директора на Националната полиция Христо Терзийски, че трябва да се подобри качеството на административно-наказателната дейност и катаджиите стриктно трябва да спазват законовите изисквания при налагането на санкции за нарушения на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
хидко преди 6 години
НЕГРАМОТНОСТ!!! ПОВСЕМЕСТНА!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когото не го приемат като мутра-бияч в някоя банда на другия ден става "полицай"!
15
2
 
7
 
! Отговори
Неразбран преди 6 години
Стига сте ги хвалели като ги наричате полицай.Това е сбирутак от непрокопсъници които са най-жалки милиционери.
14
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 17В случая не е съда а неподготвени полицай.Когато в съда отиде акт пълен с грешки е нормално съда да го анулира.Преди време ми пишат акт за.....Чета акта и какво виждам:полицая е объркал едната улица и де факто такова кръстовище не съществува.Акта падна от раз.
13
1
 
4
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Но иначе пък имаме претенции и протестираме.Лошото е че не са само полицаите виновни а и цялата съдебна система....
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то цялата ни държава е за отчитане на дейност, не само КАТ, като почнем от правителството и продължим със Съда, който баш нищо не прави. Големите престъпници са на свобода, зад граница, пуснати под гаранция, а кокошкарите търкат наровете.
11
3
 
6
 
! Отговори
Темида преди 6 години
ХОРА не бъдете ПРОСТИ... реално и КАТ и Полицията да работят, честно и съвестно и да хващат 100% от нарушителите... СЪДА ДРАГИ СЪДААА е проблема на *** ни който някой наричат държава. Ама срещу съда никой не протестира, даже медиите не говорят за безобразията. Безнаказаността се ДЪЛЖИ НА СЪДА!!!!!!!!!!! и на Ултра простия народ който е сляп, че сляп. Един синдикат не организира протест срещу безнаказаността...виз за земи и небостъргачи има протсти. *** НАРОД !!!!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Уволнете опасните преди 6 години
POlzwanite за убииства на граждани и експерти полицаи се следят с мирко чипове с точност до 3 микрометра навсякъде..ЧИповете са им имплантирани през устата подадени с напитки.разпознават с е лесно. в момента преди минути турски терористи от София е центрирал всички следени полицаи ..НЯкой ползват камери з а д а документират извършените от тях убииств а с цел заплащане на мократа поръчка.Документират и убити с нарочни катастрофи..Преди години снимаха и погребенията.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ трябва да се закрие като дтруктура особено вредна за безопасността на движението.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, навсякъде се назначават вече кадри без необходимите умения и знания и естествено и резултата е такъв калпав.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото ни МВР е изградено и работи по модел СССР. Е, това не обяснява ли всичко?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полисията има норма за съставени актове за да отчита дейност , че работи, също за фишове и разни преписки. Това, че са негодни го показва, но дейност се отчита и се взима заплата.За професионализъм и култура особено на пътя няма да говорим.
5
4
 
12
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 6 години
Последните години зверски са убити много важни експерти на които командвани от турски терористи престъпници от КАТ са писали актове и разорителни глоби..включват ги на следене през лични документи.Проверете зверски убитите във Варна за актове от КАТ..Проверете и за Мечката от Пловдив.Имат групи за мокри поръчки които ги пращат за убииства ..
4
6
 
21
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 6 години
КАТ уврежда тежко всеки българин и неговото семейство след като пусне акт ..Да се санкционират терористите от КАТ издали нагло престъпни актове с десетократния размер на разорителните глоби които пишат.ТЕзи престъпници не се борят з а безопасно движение те испълняват само нагло престъпни терористични НЕЗАКОННИ наредби
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ е отдел от нереформираното МВР и там е традиция да се назначават некомпетентни, доли направо безмозъчни служители! Разбира се има и нормални, но те са малцинство, като в цялата държава.
2
20
 
16
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
това е в следствие на съветското физическо и руското икономическо робство вече 65 години - избиване на интелигенцията, шуро-баджанащина, организирана и контролирана посредственост, целенасочено обезличаване на нацията и представане на азиатски ценности за подръжание (комунизъм, социализъм, православен сталинизъм и т.н.) ... така като не послушахме - Ботев, Левски, Стамболов, Вазов и още неедин патриоти, и не се отърсихме от бутуша на кремълските фашисти!
1
5
 
5
 
! Отговори
Lokum преди 6 години
Goranov i Zaharieva kolko leva sa sabrali ot globi tasi godina, minalata godina?