Без следи и отпечатъци от атентаторите в Сарафово

Продължава делото за атентата на бургаското летище
17 май 2018 21:51, Красимир Ангелов
9
Без следи и отпечатъци от атентаторите в Сарафово
Снимка: БТА

Не са открити следи и отпечатъци, оставени от атентаторите на взрива на Летище-Бургас. Изследвани обстойно са били седем наети от тях автомобила, документи, които са подписвали за наемите на колите, бейзболна шапка, хавлия, риза, банкноти.

Още по темата
Това стана ясно днес по време на второто заседание на Специализирания съд, който от вчера заседава по делото в Бургас, съобщава БТА. Свидетелите по делото са разпознали атентаторите по направените им фотороботи.

Днес са разпитани вещите лица, които представиха резултатите от ДНК анализи, записи от видеокамери, оценъчна и компютърна експертизи.

На една от камерите се вижда как Мохамед Хасан Ел Хюсейни пристига на летището с жълто такси "Опел Зефира". Таксито наел от Равда.

Друг видеозапис показва, че Хюсейни е бил във верига за бързо хранене на летището, след това отива на терминал "Пристигащи". Бил е с перука, дълга 36 сантиметра. Мохамед Хасан Ел Хюсейни е загиналият атентатор. Той е бил с голяма раница, в която носил взрива. Хюсейни е наемал автомобили под името Жак Фелип Мартен.

Подсъдими задочно са двама ливански граждани - Мелиад Фарах, представял се у нас като Браян Джеремая и Хасан Ел Хадж Хасан, представял се като Ралф Рико. Двамата от над пет години се издирват с червена бюлетина на "Интерпол".

Компютърните клубове, от които са комуникирали тримата се намират на територията на Поморие и Несебър.

Делото ще се гледа отново на 13 юни в София, когато ще бъдат призовани свидетели от Варна, Велико Търново и други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Това дело е абсолютно безсмислено, само хабене на време и ресурс, колкото да си оправдаят заплатите и че правят нещо. Или няма да приключи никога, или ще бъде закрито по давност.
7
1
 
1
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Мосад ще намерят и ликвидират терористите от Хамас, в това няма съмнение. Добре, че са те иначе ако чакаме на родното правосъдие има да чакаме много дълго.
6
2
 
0
 
! Отговори
men преди 5 години
кви отпечатъци какви 5 лева. момчето дето го показаха май го беха намерили 1 месец преди това с отрязана глава в старозагорските села а видеото явно е снимано по друго време. целия цирк, в който сфъку изсфъкънуту и тиквочко долетяха за 30 минути и в който платените драскачи пуснаха новината десетина минути преди атентата е разкрит, потърсете. за поопърления автобус нема да говорим и за псевдо жертвите чиито "тела" отлетеха за тел авив 2 часа след "атентата". лошо скалъпена пиеска, тивка къде ни
5
0
 
0
 
! Отговори
Lurin преди 5 години
A toz terorist siakash e minal i v autogarata Suny Beach, hepten e razbil klozetite na nachalnika na autogarata...pa tolkoz mnoo ga paziat barierite...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаят хората по именно,но им търсят отпечатъци?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви следи и отпечятъци от виртуални хора ?
2
6
 
27
 
! Отговори
Папионката преди 5 години
Според мен или е работа САРАФОВО на МОСАД или на ЦРУ ... беше задача с която и ние да обявим ХАМАС ли ХИЗБУЛА ли коя там група беше за терористи ! Как точно след атентата веднага МОСАД долетяха тука и си прибраха оцелелите и не беше позволено на нашите служби да ги разпитат или да ги правят каквото и да било а само ни дадоха сценарият написан какво да говорим за пред тъпите овци народ ! Същото както с 9/11 в Ню Йорк правят си атентата сами и после дават "решението" типичен ционистки трик !
1
0
 
21
 
! Отговори
галфон преди 5 години
защо ли ми напомняМлад адвокат тича щастливо при баща си (и той адвокат):- Татко, татко, спечелих онова дело, което ти цял живот не можа да спечелиш!- ***, аз цял живот се прехранвах от това дело!