Надал продължава да гази в Мелбърн

Световният №1 постигна чиста победа над Леонардо Майер
17 яну 2018 11:07, Веселин Коларов
1
Надал продължава да гази в Мелбърн
Снимка: Reuters

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия след победа с 6:3, 6:4, 7:6(4) над Леонардо Майер от Аржентина.  

Изненадващо Надал допусна пробив, когато сервираше за мача при 5:4 в третия сет. След това обаче той показа класата си и успя да измъкне тайбрека на 5. Следващият му съперник е 28-ия в схемата Дамир Джумур от Босна и Херцеговина, който се наложи с 7:5, 3:6, 6:4 и 6:1 над Джон Милман от Австралия.
 
Иво Карлович от Хърватия стана най-възрастният играч, който стигна до третия кръг на Откритото първенство на Австралия в неговата 40-годишна история. 38-годишният тенисист пласира 53 аса при успеха си над Юичи Сугита от Япония с 7:6 (3), 6:7 (3), 7:5, 4:6 и 12:10. Мачът продължи 4 часа и 33 минути и е най-дългият мач в турнира досега.
 
Карлович ще се изправи срещу италианеца Андреас Сепи в следващия кръг.

Всичко за Australian Open четете в Gol.bg 

 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Рафаел НадалAustralian Open
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мавъра изчисти назобаното, симулирайки контузии последните месец-два и отказвайки участия, за да може да се върне "изчистен" за големия турнир. И на WADA и подобните им това им е ясно, само че в професионалния спорт има мнооого пари и не е работа да дъниш лицата на спорта като Кличко, Надал и пр. От време на време "хванат" някой като Армстронг, колкото да покажат - ето бе, ловим ги - и толкова. Иначе никакъв контрол за "големите шампиони".