Властите в Австралия отново погнаха Джокович

Баща му твърди, че тенисистът пак е арестуван
Обновена: 10 яну 2022 11:29 | 10 яну 2022 11:29, Нели Христова
117
Властите в Австралия отново погнаха Джокович
Снимка: БГНЕС

Само няколко часа, след като съдът отреди Новак Джокович да бъде пуснат от имиграционния център, в който бе задържан заради проблеми с визата си за влизане в Австралия, тенисистът отново беше задържан.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

Още по време на заседанието премиерът на Австралия - Скот Морисън намекна, че дори съдът да се произнесе в полза на Джокович, граничните власти могат отбово да анулират неговата виза.

И очевидно нещо подобно е на път да стане, защото полицията е нахлула в офиса, където се помещават адвокатите на сръбския тенис шамион.

"Единственото, което мога да кажа е, че искат отново д ахванат Ноле. В момента той е с адвокатите си в стаята, в която бе и по време на изслушването. Тепърва обсъждаме следващите си стъпки", заяви неговият брат Джордже пред медии в Сърбия.

Все още няма официално съобщение от страна на австралийските власти, но думите на премиерът Морисън се оказаха истина и визата на Новак Джокович може да бъде повторно отнета, въпреки решението на съда.

Всичко е в ръцете на министъра на миграцията Алекс Хоук, който има правото да вземе ново решение за анулиране на визата на Джокович и неговата депортация. Подобно решение вече ще е без право на обжалване.

Очаква се развитие по темата, а няма да е изненада, ако в крайна сметка Новак Джокович бъде депортиран от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Дай на народа хляб и зрелища. Лошото е, че скоро няма да има хляб
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евро-атлантическата (свобода)и (демокрация)се оказаха най голямата *** измама.То май дори и в Северна Корея е по свободно от западния свят ,защото в С,Корея поне не те принуждават да ставаш опитна мишка като не те бодът с отровните течности на сатанистките и ционистки рептилдки влечуги Родшилд,Рокфелер и Бил Гейтс
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имиграционните НЕ са му дали медицинското изключение! А само виза, която на пристигане, той са защити/подплати с документи, които подкрепят това изключение. Визата е на база това изключение. Затова той трябва с документи да докаже, че има право на изключение. Което пък е правното основание за условната виза
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
х по долу ,бил ли си на училище,нещо род и родина знаеш ли или само помниш че някой ти е казал ,че дедо ти бил убит от сърбите,ама пък моя ги е колял,и сега кво правиме ,мен сърбите да мразят и да ми забранят да влизам ,а заради теб ние да забраниме на сърбите да влизат,тука не става въпрос за гъркоман,сърбоман,туркоман или квото искаш го наричай,а за това забравяш омразата ,живееш си живота и ако балканите са толкова изостанали за теб ,бегай у гейска напреднала европа айдеее
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държат него и адвокатите му с полиция и го принуждават да напусне въпреки заповедта на съдията,че е свободен използват властта на самия министър който иска той да напусне. Ето това е отношението на побърканяците,тея станаха за смях пред цял свят
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва е безпрецедентно което се случва с Джокович ,в момента е луд протест там всичките ни съседи протестират рамо до рамо и крещят за свободата му ,гърци,хървати,румънци,босненции ,словенци,чера гора ,албанци,има от бившите руски републики ,полша също е там,унгария,заражда се голям голям скандал
83
8
 
4
 
! Отговори
Македончо преди 2 години
Българите се извъдихте големи сърбомани.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко семейство е губило близки по време на война и това не е причина за омраза десетилетия наред.За да е имало война,е имало и омраза историята е за да се поучим,а не за да продължаваме да воюваме!
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новак не може да си тръгне,те това искаха,казаха,,визата ви е невалидна", а преди това ясно са казали условията ,че може с мед.освобождсване и ако е преболедувал.Ако си тръгне значи е съгласен ,че е един вид виновен,а те ще му откажат да играе там за следващите 3 години.За това той отиде на съд и отказа да си тръгне!
80
14
 
6
 
! Отговори
MKII преди 2 години
Сърбете са много долно племе. Що не вземат да нападнат Австралия да им вземат малко територия, вместо само да лаят?
79
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тениса е бизнес и пропаганда за Запада и не може Джокович да е толкова дълго на върха.Намериха начин да го разкарат и да си поставят техни послушковци.
78
6
 
15
 
! Отговори
на него преди 2 години
ще му съсипят кариерата, струва ми се. Гледайте какво ни очкава, при неподчинение!
77
7
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Преследват неваксинираните като животни. Гледайте Новакс и мислете за нас какво са ни приготвили. Само ни чакат да се набоцкаме на 90%, после вадат гьостериците. Фарма индустрията НЯМА интерес да сме здрави.
76
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новак Джокович е един от най-добрите спортисти в света и го е доказал много пъти. Чудя се защо се занимава с тези хора?Просто трябва да си тръгне и никога повече да не стъпва в Австралия.
75
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩИ СМЯТАТЕ,ЧЕ СЕ ПЪРЧИ" ,ТЕНИСИСТЪТ Е ПРЕДСТАВИЛ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И АКО ПРОСЛЕДИТЕ СЪБИТИЯТА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ДНИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ.КАКВО ЗНАЧИ" ПЪРЧИ"???? СМЯТАТЕ ЛИ ,ЧЕ ТЕНИСИСТ ОТ ТОЗИ РАНГ ПЪРВО ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА НЕ ИЗПЪЛНИ ПРОЦЕДУРАТА,НО ВИЖТЕ ВИЗАТА Е ИЗДАДЕНА НА БАЗА МЕД. ОСВОБОЖДАВАНЕ,КОЕТО ТЕ ,ТЕ ГОСПОДИ Е СА РАЗРЕШИЛИ ЗА ДА ОТИДЕ ТОЙ ТАМ! РАЗБИРАТЕ ЛИ- ЗА ДА ОТИДЕ! ТЕ СА ИСКАЛИ ТОЙ ДА ОТИДЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ РАЗИГРАВАТ ТОЗИ ЦИРК,АРЕСТУВАТ ГО,4 ЧАСА НИКОЙ НЕ Е ЗНАЕЛ КЪДЕ Е
74
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа за Джокович! Излезе абсолютен мъжкар,Повечето тенисисти си бяха глътнали граматиката и вместо да обявят бойкот като мамини дришленца никой не се изправи освен двама да го подкрепят защото това е и срещу световбата свобода.Кво ще ми го припомняш Гришо,мълча като пукъл ,вместо да помисли па да каже нещо смислено ,че и неговия народ е принуден сертификат да показва ,айде бегай бе ,видяхме ги колко пари са
73
7
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
До 88. Г-не, не търся конфликт. Джокович е спечелил над 200 милиона от тенис и го разбирам, защо има самочувствие и се пърчи. Не разбирам само на какво се базира Вашето самочувствие и на всички "горди балканци", които са изостанали с десетилетия наред от централна Европа и цивилизованите държави. Вие сте "горд башканец", нямам нищо против вас. Продължавайте! Аз не обичам сърбите, защото моето семейство е загубило 3 мъже, паднали от сръбска ръка през Балканските войни. Душмани са те на България!
72
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото това е защото той им каза истината, че това е медицински фашизъм.А ние го наричаме австралийска демокрация.
71
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните "демокрации" стават за пореден път за посмешище. Джоко печели в съда, но те щели да използват "властта на министъра", който по думите на един австралийски професор по имиграционно право имал "правомощия на господ" да отмени визата по свое усмотрение, независимо какво се е произнесъл съдът. А уж решенията на съда са над всичко в "демокрациите". Да си припомним убиеца Полфрийман, за когото същото това демократично австралийско правителство ни проглуши ушите да го пуснем.
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ Е ВЯРНО! БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е ИМАЛА ОТЛИЧЕН БИЗНЕС СЪС СЪРБИЯ ПО ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА ! НЕ БЪРКАЙТЕ БАЩАТА И ТОЯ И ОНЯ ВЕЧЕ СТО ЧАСА ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е ДЕТСКА ГРАДИНА