Хиляди студенти протестираха срещу победата на Тръмп

Те демонстрираха в Калифорния, Мериленд и Орегон
Обновена: 15 ное 2016 09:38 | 15 ное 2016 09:19, Елка Василева
12
Хиляди студенти протестираха срещу победата на Тръмп
Снимка: Reuters

Протестите срещу изборната победа на републиканеца Доналд Тръмп продължават втора седмица в Съединените щати, предаде Ройтерс. Хиляди студенти напуснаха учебните занятия и излязоха на протести из цялата страна, скандирайки "Не е моят президент".

Студенти протестираха в Калифорния, Мериленд и Орегон.

Снощните протести протекоха на фона на вълна от критики срещу решението на Тръмп да назначи Стивън Банън за главен стратег на Белия дом. Банън до неотдавна ръководеше десния информационен сайт "Брайтбар" и назначението му породи опасения, че в управляващия екип ще преобладават бели националисти, отбелязва Ройтерс.

Приближени на Тръмп настояха протестните демонстрации да бъдат прекратени. Споменаваният като фаворит за поста държавен секретар, бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани нарече протестиращите "разглезени ревльовци".

Избраният за президент Доналд Тръмп заяви в предаването "60 минути", че някои от участниците в демонстрациите са "професионални протестиращи". Той обаче смята, че част от тях се страхуват за бъдещето на страната, "защото не ме познават", добавя Асошиейтед прес.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: протестиДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно дедко Сорош се е охарчил пак за протестъри, но в щатите този номер не върви. Полицията не само обича да стреля по цветнокожи, тя обича и да бие протестиращи. Все пак куките там влизат с конкурс, а не като у нас с рушвет и роднински връзки.))))
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тук на нашите даваха по 50 лева да правят демонстрации а там им дават по 100 долара , нашите тук се излагат нещо , да вземат да си сверят часовниците малко , или разликата някои я прибира
8
0
 
4
 
! Отговори
Звездна революция преди 7 години
Ххеехеее дърртите и краставвите излязоха сега ще ги включат на режим скокльо.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протектира хомосексуална Америка, латиноси и други ***.
6
0
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
Епа боли ме фара за САЩ, *** си спомням преди доста години когато Тръмп беше собственик на тяа кеч федерацията им или по точно казано цирка им! Та сега като гледам май май пак към тая федерация върви само с малката разлика, че сега в кеча ше е цялата държава! Ми дано да го излъчват по телевизията ше е както се изразяват там голямо шоу! Е вярно накрая само публиката е пре..ана, *** те американците си знаят! Може пък и да им харесва! Кой знае!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ще бъде през цялото му управление,ако не слуша ,големите зад кулисни играчи определящи политиката на САЩ
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и студентите им са баш демократи, а?! Този като не е вашият президент, предложете промени в конституцията и всеки да сима свой президент, паляци....
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хиляди студенти протестират....-буря в чаша вода
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез,ще да са умните и красивите ...:-) :-)
1
4
 
12
 
! Отговори
амчи преди 7 години
Да бяха отишли да гласуват, а не отпосле да ми циврят. Същото като у нас - първо се гордеем че неделята сме отишли за риба и после псуваме как може точно тези да вземат изборите.