Вестник "Чикаго сън-таймс" е продаден за един долар

Цената му през 2011 г. беше 20 млн. долара
14 юли 2017 11:11, Елка Василева
4
Вестник "Чикаго сън-таймс" е продаден за един долар
Снимка: архив, Reuters

Вестник "Чикаго сън-таймс" - най-старият ежедневник на Чикаго, който е отпечатван без прекъсване, бе продаден на група инвеститори, предаде Франс прес.

Вестникът е основан през 1844 г. и е печелил осем пъти престижната награда "Пулицър". Той съобщи, че е бил закупен от група инвеститори, ръководена от бившия общински съветник и настоящ генерален директор на вестника Едуин Айзендрат и група синдикати.

Вестникът не даде подробности за сделката, но според конкурента му в. "Чикаго трибюн" продажбата е сключена за един долар. Същият "Чикаго трибюн" обяви по-рано тази година намерението си да закупи "Чикаго сън-таймс", но му бе наложена забрана от министерството на правосъдието, което се опасяваше от възникването на местен информационен монопол.

Дори и цената на покупката да е била символичният един долар, инвеститорите е трябвало да платят 11,2 милиона долара, за да продължи работата на вестника, съобщи самият "Чикаго сън-таймс".

Сключената сделка подчертава несигурността в американската преса през последните две десетилетия. През 2011 г. "Чикаго сън-таймс" бе купен за 20 милиона долара.

Собствениците заключиха, че "е по-добре да вземат един долар, отколкото да затворят вестника, което щеше да струва осем милиона", коментира Джеймс Уорън от института Пойнтър.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: САЩЧикаго сън-таймс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До Анонименхахахахаха Така и ще стане с долъра някой ден, ще бъде продаден за едно сатоши .
2
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Дикси 1 Иван Костов постъпи по същия начи . Продаде за 1 лв. губещи соц. мастодонти със стотици милиони задължения към банки , освободи голям бюджетен ресурс и икономиката тръгна с ръст на БВП от 6.5%Така измъкна държавата от блатото на Виденов, но съсипаните спестявания на хората нямаше как да върне.Абе тоя Виденов жив ли е ? Защо по Костов се плюе , а за този нищо?Егати парадокса.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съм-таймс уин, съм-тайм люн