Полудял ли е от стероидите Тръмп и влияят ли му на ясната преценка?

Синът му се притеснява, че баща му се държи "като луд"
7 окт 2020 18:45, Нели Христова
111
Полудял ли е от стероидите Тръмп и влияят ли му на ясната преценка?
Снимка: БГНЕС

След като даде положителна проба за COVID-19, лекарите на Доналд Тръмп веднага започнаха лечение. Един от медикаментите, които използваха, бе стероидът Дексаметазон. Сега онези, които са близо до президента, се чудят, дали лекарството не замъглява преценката на държавния глава?

Малко след като се прибра обратно в Белия дом, Тръмп обяви, че прекратява преговорите за пакета от стимули до изборите през ноември и обеща, че ще ги поднови веднага щом отново бъде избран за президент. Това доведе до пореден срив на борсите.

Според The New York Times някои служители в Белия дом се чудят дали дексаметазонът е повлиял на решението. Стероидът може да промени психическото състояние на пациентите и да предизвика еуфория.

Д-р Луис Каплан, хирург президент на Обществото на медицината за критични грижи, каза пред ABC News: "Някои пациенти могат да развият психиатрични симптоми след лечение със стероиди, включително еуфория, нестабилност на настроението, гняв или психоза. Това е рядко, но се случва достатъчно често, за да ги разпознаем като нежелани странични ефекти от стероидната терапия."

Със стероиди обикновено се лекуват пациентите в най-тежко състояние, а експерти твърдят пред Business Insider, че фактът, че Тръмп е бил лекуван с тях, може да означава, че или лекарите са прекалили с лечението, или той е по-болен отколкото екипът му съобщава.

Председателят на камарата Нанси Пелоси също е питала във вторник, по време на разговор с демократите, дали лечението със стероиди на президента може да повлияе на решението му да прекрати преговорите, казва източник на USA Today.

Вътрешни източници съобщиха пред Vanity Fair, че Доналд Тръмп-младши, най-голямото дете на президента, е загрижен, че баща му се държи като "луд", след като е бил хоспитализиран. Той твърди, че именно "намесата" на стероидите е променила поведението на президента, и е повлияла на решението му да се вози с членове на тайните служби, докато все още заразен, както и на хаотичните му публикации в Twitter.

Републиканците и демократите се сблъскаха около това колко да похарчат за нов пакет стимули, като демократите искаха да похарчат значително повече от републиканците. Планът за стимулиране ще включва помощ за безработица, помощ за бизнеса и инвестиции в здравеопазването и образованието. И двете страни бяха заявили, че искат да изпратят още един кръг от стимули в размер на 1200 долара на американците.

Експертите казват, че решението на Тръмп може да навреди на милиони американци и да повреди икономиката.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че си беше луд и преди това.
92
0
 
1
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
Поведението, решенията и действията на Тръмп са повлияни най-вече от слънчевите петна по месечината.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох тази така наречена статия. И изпитах странни психически смущения. Хем умирах от смях , хем ми се повръщаше. И това без никакви стероиди да съм употребявал.*** е страхотна журналистка!
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива заглавия може да напише само много необразован човек... Не съм му фен на Тръмп, но поне малко реализъм вкарайте в това заглавие за да прочета статията...
89
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 3 години
ПО осезаеми облъчвания на Тръмп се засича ползване на лазерно пресканиращо оръжие с цел убииство в гръб отзад към сърцето.Иначе е пресканиран с цел развитие на рекламирания щам в тялото Да проведе балнеолечение в лечебнии минерални горещи води .ако няма да ползва горещи чисти води без химия в джакузи и топила с разтворена морска сол и българска хума от Калугерово..За профилкатика да ползва УИСКИ. Да си прави жабурене и пиене на леки глъкти.
88
1
 
1
 
! Отговори
Катър..Джон Ка/р/тър преди 3 години
Тръмп си е лууд по цялата изрусена глава ..... но това се харесва на плиткоумниците като него, които му симпатизират и го подкрепят. И дори ще го изберат отново.Както са казали старите и мъдри хора : Крраставите магарета през 9 баира се подушват. А и както е казал един наш мутро политик : В страната има толкова много магарета/ *** и послушен електорат , че ако издигна кандидатурата на едно от тях, изборите ще бъдат спечелени с мнозинството на останалите гласували магарета.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До pak EUТръмпито-ти изобщо не е бил болен и всичко е едно големо театро за заблудени като теб!
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясна преценка?!? Тръмп никога не е имал ясна преценка. Удивителното е че въпреки невероятно слабото объркано и криволичещо президентство на Тръмп САЩ все още остават едноличен световен лидер.
85
2
 
7
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Бог да поживи президент Тръмп!За още 4 години!
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И друго-народ като българския да избере Спящото Кюлче да го управлява, действително е падение, но помислете какво е велика нация като американската да избере оранжевия клоyн!
83
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До ПитърКомрад, днес е рождения ден на Хаяско I - ви!Ходи да биеш чело на съответната статия!Неук цоциалист ми изглеждаш. Трябва ли да ти припомням, че когато избраха Тръмп за президент, в руската Дума отвориха бутилки с шампанско?Защо вървиш срещу избора на Матушката?
82
3
 
3
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Анонимен 82"Фейк" е даскалицата по български език и литература, дето не те е научила да четеш повече от два реда бе, мой.... Прочети седмия параграф, щом си толкова любопитен
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде пък пише за сина му? Само за лудата Нанси пише. Пак фейк заглавия
80
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тои никога не е имал преценка тои е *** изпълнител на впк на сащ и нищоповече
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаРаботи много? Как ? С дистанционното пред телевизора?
78
5
 
8
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До Отговор 80Всъщност, Мелания не може да го напусне, защото няма как да вземе половината от богатството му, което е със знак минус. Гениалният бизнесмен дължи близо 100 милиона данъци (данъчните в САЩ водят отдавна дела за тях), също и съвсем скоро идва времето за плащането на още 400 милиона долара, които няма откъде да се вземат. Според разледвалия аферата Уотъргейт, Тръмп и Иванка не са още затворници, тъй като първият е президент. По подобна причина Мухобойко още не е убит
77
1
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До въпроскакво ли е да правиш к3кс с жена от калибъра на Мелания - малцина знаят?!Явно не е нищо особено,щом Тръмп не спира да гони ефтини муурви.Тръмп я държи до себе си за да има нещо мълчащо и хубавко като ходи на официалните си срещи и Мелания прекрасно го разбира това.Нея пък единствено договора с Тръмп я задържа все още с тоя дъърт женкар и тя търпи с недеждата да осигури добро бъдеще за децата си.Е, отговора не съответства на мечтите в перверзната ти фантазия ама е все пак нещо ...
76
0
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
какво ли е да правиш к3кс с жена от калибъра на Мелания - малцина знаят?!
75
5
 
6
 
! Отговори
Дон Жоан преди 3 години
А какво става с Мелания ? Тоя дъртак не ме интересува чак толкова . *** му как е ? Нищо не пишат за нея . Излекувала ли се е ? На нея как и действа лечението със стероиди ? Дали и е поникнал мустак ?Кажете как е Мелания , мошеници ......
74
3
 
9
 
! Отговори
Тръмп- шпашителя преди 3 години
Затова беше създаден ко вид, да удари Тръмп, който се бори за нашето благоденствие, колко е помогнал този човек на България и целия свят... никой не го оценява. Той ще спаси Света и хората, той е Слънцето, той е Лечтителят на съвременната прокоба, Тръмо безгрешний