Тръмп продължава да се държи като президент на САЩ и да "хапе"

За разлика от своите предшественици, той не се оттегля тихо
10 сеп 2021 22:30, Нели Христова
87
Тръмп продължава да се държи като президент на САЩ и да "хапе"
Снимка: БГНЕС

Едно от предимствата на това, никога да не признаеш, че си загубил президентските избори, въпреки че, разбира се, това е факт, е, че можеш просто да продължиш да се държиш като президент.

Точно това се опитва да направи Доналд Тръмп през последните дни. Той се опитва да води "президентство в сянка" за Републиканската партия, в която COVID-19 не е чак толкова голям проблем, изборите през 2020 г. са откраднати и той е бил прав за това, както и за всичко останало.

Последният пример за президентството в сянка на Тръмп дойде в сряда, когато The Washington Post съобщи, че той е разговарял с няколко от членовете на семействата на убитите военни от атентатор-самоубиец в последните дни на американското военно участие в Афганистан.

Тези разговори дойдоха в момент, в който президентът Джо Байдън отиде във военновъздушната база Дувър, за да присъства на достойното предаване на телата на 13-те американски военни, загинали при бомбардировката. И предизвикаха сериозен скандал. Няколко семейства отказаха да се срещнат с Байдън, докато други нападнаха президента заради решението му да прекрати войната в Афганистан след 20 години американска окупация.

Ето какво съобщава Post за разговорите на бившия президент:

Тръмп разкритикува начина, по който беше извършено изтеглянето от Афганистан, като е казал поне на едно семейство, че не разбира защо Байдън изтегли военните от страната, преди да изведе всички цивилни, твърдят хора, запознати с разговорите. Наскоро Тръмп беше информиран от бивши служители, включително бившия директор на ЦРУ и държавен секретар Майк Помпео, за това, което е направил в Афганистан като президент и за това, което те смятат за грешка от администрацията на Байдън, казаха съветници."

Тръмп дори изпрати изявление, чрез неговия PAC Save America, от майката на един от войниците, загинали при бомбардировката, в което тя предполага, че синът й "е убит заради тактиката на Байдън".

Не се преувеличава, когато се казва, че подобно поведение се различава драстично от начина, по който миналите президенти са се справяли след напускането на длъжността.

Общото правило за бившите президенти е да стоят настрана от националните въпроси - знаейки може би по-добре от всеки друг на планетата, че те не са включени в пълния спектър на проблемите по почти същия начин, по който действащият президент е.

Както Дан Зак от The Washington Post наскоро пише: "Постпрезидентството е свой собствен офис, мандатът му е ограничен само от смъртта и заеман във всеки един момент от няколко мъже, всеки със собствените си идеи как да притежават по-абстрактна власт. "

След края на мандата си, Джордж Буш се върна в Тексас, започна да рисува и почти никога не направи коментари, положителни или отрицателни относно Барак Обама. "Мисля, че част от пълноценния живот трябва да бъде предизвикан", каза Буш, след като напусна Белия дом. "Предизвиквам се на голф игрището, предизвиквам се да поддържам форма и съм предизвикан от картините си... щастлив съм."

Обама, след като напусна Белия дом в началото на 2017 г., разгневи много либерали с отказа му да говори против Тръмп и усилията му да отмени по най-бързия начин много от мерките, които 44-ият президент е предприел за осем години. Въпреки че в крайна сметка той излезе, особено след разгорещения вот през 2020 г., с по-хаплива критика към управлението на Тръмп.

Тръмп, който никога не се е тревожил прекалено много за начина, по който се държат миналите президенти, дори не е признавал, че Байдън е спечелил честно изборите и още повече - той не отстъпи по отношение на публичната роля.

Той прокарва конспиративни теории за (несъществуващи) измами на избиратели на места като Аризона, Джорджия и Уисконсин. Казва, че Байдън върши "ужасна работа" в борбата с COVID-19. По отношение на Афганистан Тръмп заяви, че "никога в историята оттеглянето от войната не е било провеждано толкова зле или некомпетентно, както оттеглянето на администрацията на Байдън от Афганистан".

Накратко - Тръмп продължи да се държи така, сякаш кампанията през 2020 г. продължава, което за него очевидно е така. Вместо да отправя призив за единство след упорита надпревара, Тръмп удвои и утрои разпространението на фалшиви разкази в партийна база, твърде нетърпелива да приеме каквото той казва безусловно.

Това решение, разбира се, не е изненадващо. Но то остави страната по-разделена, отколкото беше в сърцето на кампанията 2020.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами само ако някой не се е светнал - Тръмп е все още президент. Оная кукла Байдън дали е клонинг, дали актьор не знам, ама е ясно, че всичко, което се случва в американската политика напоследък е театрална постановка.
54
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е сега ще му забранят да говори с хора ли. Е.. си мръсниците.
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да му сложи усмирителна риза на тоя и да се приключва.
52
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
До АнонименТака е. Трябва да навърши пълнолетие /осемдесетака/, за да му поверят държавата!
51
1
 
1
 
! Отговори
Севда преди 2 години
И моят Баце така лае по цял ден.
50
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Поставянето на Байдън за президент е най-голямата изборна измама в САЩ за всички времена.Имало е и други случаи,но всичко бледнее пред тази манипулация.Знаково е и още нещо-демонстрация как овладяна съдебна система може да прокара абсолютно всякакви незаконни неща.Което вече ни е познато и на нас,впрочем.
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРЪМП ЛИ ГО Е ХВАНАЛА БУДАЛИЗАЦИЯТА ИЛИ БУДА ГО Е ХВАНАЛА ТРЪМПИЗАЦИЯТА?! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ И ДВЕТЕ СА ДЕМЕНЦИАЛНА ИДИОТИЯ!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Ирина преди 2 години
Американците незнаят къде се намира България,вие сте се загрижили кой да ги управлява и как
47
0
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
До Анонимен 76- Че те и сега гласуваха за него... само дето престъпниците то "демократическата" партия нагло фалшифицираха изборите... и так ще го направят !!!
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събира по 60 70 хиляди души на митинги,голяма част от народа на СаЩ го обожава.Дори и да не се кандидатира пак,Десантис ще се кандидатира и ще спечели,ако изборите са нормални.В републиканските щати забраниха ковид паспортите, ще се борят да няма вече такива извращения като на последните избори.За това го плюят,страх ги е
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След няколко години америнците ще изберат отново Тръмп.
44
0
 
15
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
И Нелито знае, че Тръмп разпространява фалшиви разкази и изборите не са откраднати. Абе моето момиче що не се скриеш някъде с тия изфабрикувани и поръчкови глуповати статийки?!
43
5
 
3
 
! Отговори
Алекси преди 2 години
И ми прилича на един наш ***, който също се държи като все едно, че е Първият...
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той наистина беше прав за много неща, а Байдън... пълна трагедия...
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E там едни нямат умора никога.
40
4
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Защо сравняват с предишни президенти които да имали два мандата подред? Тръмп ще се кандидатира за 2024 затова има право да се бърка в политиката ,колкото си иска.
39
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрах го че е клоун,и го отсвириха нормалните Американци!!
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общото правило за бившите президенти е да стоят настрана от националните въпроси - - - - за нерезо пратила няма, той е самодоволен мазник, който си мисли, че всичко му е разрешено.
37
1
 
23
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Heли, четеш ли статиите от влечугите от които преписваш? Тръмп бил разединявал нацията? Ти виждаш ли, четеш ли, какво прави Байдън със САЩ? Или си гледаш само заплатката? На това ли му викат пак журнализъм? Сигурно си младо момиче и ще видиш , как ще останат в историята и Тръмп, и Байдън. Внуците ти ще се срамуват от теб, ако научат с какво се занимаваш сега.
36
10
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И Тиквата продължава да са държи като премиер :)))