Половината американци се съмняват в психическата годност на Байдън

Според 46% пък той е психически здрав
17 ное 2021 22:17, Елка Василева
46
Половината американци се съмняват в психическата годност на Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Гласоподавателите в САЩ имат все по-големи съмнения относно здравето и психическата годност на президента Джо Байдън, най-възрастният човек, който някога е полагал клетва в Белия дом, разкри анкета на Politico/Morning Consult, публикувана в сряда.

Според това проучване около 48% от гражданите на Съединените щати не са сигурни, че американският президент Джо Байдън е психически годен за ролята, която изпълнява, докато 46% считат, че е психически здрав, предаде БНР.

В подобно проучване, проведено през октомври 20202 г. обаче, психическата годност на Байдън беше оценена като задоволителна "с разлика от 21 пункта" спрямо анкетирани, които още тогава го считаха за психически непригоден, обяснява електронното издание.

Според последната анкета половината от участниците са изразили притеснения относно общото здраве на Байдън, като само 40% от анкетираните избиратели са се съгласили с твърдението, че Байдън е "в добро здраве". Тази разлика от 10 процентни пункта - извън границите на статистическата грешка - представлява огромна промяна от разликата от 29 пункта при аналогично проучване от октомври 2020 г., когато мнозинството американци вярваха, че Джо Байдън е в добро здраве.

Новата анкета идва на фона на упорито задавания въпрос дали Джо Байдън, който тази събота навършва 79 години, ще се кандидатира за преизбиране след три години и с оглед на все по-голямата загриженост сред демократите относно геронтокрацията в тяхната партия, посочва Politico.

Новото проучване на Politico/Morning Consult също така отчита, че 44% от анкетираните американци дават на Байдън положителен рейтинг на одобрение за работа, която върши като президент, но цели 53% не одобряват. Рейтингът на одобрението на Байдън е по същество непроменен през последните две седмици - той беше 46% през миналата седмица и 45 процента седмица по-рано, след приемането на законопроекта за инфраструктурата от Конгреса по-рано през ноември.

Анкетата на Politico/Morning Consult беше проведена на 13-15 ноември, като бяха анкетирани 1998 регистрирани избиратели. Допустимата грешка е плюс или минус 2 процентни пункта.

Неотдавнашно проучване на "Харвард-Харис" пък установи, че 53% от гласоподавателите казват, че имат съмнения относно годността на Байдън, а 47 процента не са на това мнение. Запитани дали Байдън е твърде стар, за да бъде президент, 58% в същото проучване смятат, че това е така, а едва 42% го считат за достатъчно годен да заема президентския пост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
САЩ са смешни преди 2 години
вижти го само, не помни кой ден е
30
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
нормално...работещите за Свободата и Справедливостта...на Човешките същества...на вас четящите,диктаторите и мафията да им вменяват...слабости,по делата ще ги познаете е казано в библията!Президента Байдън е Справедлив и Силен Човек...Историята ще го запомни!
29
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААхаха преди десетилетия вярвахте,че хитлер е новият бог...както сега путин и китай,дойдоха американците,канадците и австралийците ви ...останахте без бог...историята има навика да се повтаря...та успех...в повторенията!
28
1
 
1
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До Анонимен 23"Изглежда в Щатите е така - колкото някой е по-малоу.мен, толкова повече го харесват за президент."Че то като при нас, бе...
27
1
 
4
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
половината се съмняват, че може и да е почти добре, психически;другата половина нямат подобни съмнения .....
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са само американците.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само половинаъа да бяха. Но си има граница която медиите и социолозите не бива да прекрачват. Както и че неудобрението за Байдън било само 38%!?? Кой ли им вярва вече. Жалко, - до не много отдавна бяха уважавани медии. Дори навремето ги слушахме когато ги заглушаваха. Тогава се бориха срещу комунизма, сега го прегърнаха.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЯвно ти е доста промит мозъка от медиите, щом си мислиш, че в Америка го харесват! Байдън, не беше избран от американците, а изборите бяха откраднати от демократите с цел да поставят байдън, който има алцхаймер с единствената цел за унищожаване на Америка отвътре!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали си го избраха с най-големия брой гласове, които е получавал в историята американски президент на избори. Изглежда в Щатите е така - колкото някой е по-малоу.мен, толкова повече го харесват за президент.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или Джо е както беше Елцин.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не. Всички американци се съмняват в психиката на спящият Джо а половината ги е страх от психиката на Спящият Джо.
20
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 2 години
То и тук на жълто взееха да налитат, та ще видим !
19
0
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Само толкова ли ? Значи все още са много зле !
18
0
 
16
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
На 23 пред Върховния съд н САЩ се очаква разглеждане на сериозни доказателства, че вотът на американците е подменен. Няма и седмица до тогава.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ е едно голямо Карлуково.
16
0
 
22
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Над 90% от американците са на лекарства за психични разстройства и депресии. Този им заспива за президент.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според всички данни дето излизат в нета за тоз и сектата им , са изчаткали на макс
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"46% считат, че е психически здрав". Аз пък се съмнявам в психическата годност на тези 46%. Всъщност какви ти съмнения, направо съм сигурен.
13
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Набора е изчаткал тотално но има доста хора около него те управляват щатите, той е удобна пионка, само трябва да му сменят памперса и да му дават попара. Изобщо не ги мисля, тази държава няма да я бъде, нямат история естествено и бъдеще няма да имат, преходни са на този континент.
12
0
 
18
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Може най-накрая да проумеят американците значимостта на тази позиция....марионетка