Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии

Недостиг на оръжия в борбата на украинските войски срещу Русия
23 мар 2022 11:34, Елка Василева
255
Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски изпитват недостиг на оръжия в борбата си срещу Русия, пише в. "Таймс". Британското издание обръща внимание на изявленията на украинските власти, че въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно оръжия, с които да унищожават руски танкове и летателни апарати, и на призивите им Германия и Франция да изпълнят поетите ангажименти за изпращане на още оръжие.

Украинските сили демонстрират отбранителни възможности, които надхвърлят очакванията на Запада, и забавиха настъплението на руските сили, като им попречиха да превземат ключови градове в Украйна, отбелязва британското издание.

Още по темата
Руските сили, които се сблъскват със студа и търпят значителни загуби, преминават в отстъпление, а украинските войски си връщат контрола върху ключови територии, пише в заглавие на статия в. "Дейли телеграф".

Москва отбелязва неуспехи в различни райони, включително в предградието на Киев - Макаров, като това засилва опасенията, че докараният до отчаяние руски президент Владимир Путин може да прибегне до употребата на химически оръжия, изтъква британският всекидневник.

В. "Индипендънт" се фокусира върху новите разузнавателни данни на Пентагона, според които Русия е изгубила над десет процента от силите си в Украйна и че Украйна "има възможността и желанието" да предприеме контраофанзива, с която да си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия.

В. "Гардиън" обръща специално внимание на тежката ситуация в Мариупол. Британското издание се позовава на думите на украинския президент Володимир Зеленски, според когото в обсадения град все още има сто хиляди души, които не са успели да го напуснат и живеят в "нечовешки условия".

Западът алармира за все по-брутални действия на Русия на фона на опитите на Украйна да си върне територии, пише в. "Вашингтон пост".

Руската обсада на стратегически пристанищен град Мариупол навлезе в нова кървава фаза, отбелязва американското издание. "Вашингтон пост" обръща внимание и на прогнозата на британското министерство на отбраната, че Русия вероятно ще прибегне до насилствени и принудителни мерки в опит да пречупи съпротивата на украинското население.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
12
 
! Отговори
лъжливото овчарче... преди 2 години
И като се събудили западните медии видели че краката им са отвити и чаршафите опикани...!!!!Украйна си връщала ключови територии....ХАХАХА...смешки и хуморески от Шехерезада!!!!
173
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 2 години
Поредните *** на западните медии...
172
5
 
17
 
! Отговори
Лъжат както винаги преди 2 години
Да уточним, че става дума за британски печат. А с тях по фейкове само американците могат са се конкурират.
171
7
 
19
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХХАХА преди 2 години
Е БАФ ТАЯ ПРОПАГАНДА!!!!. Утре ще напишете че Зелената "армия" е в Кремъл. ХАХАХАХХАХАХХАХАХАХ
170
2
 
18
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Героите от "Азов" нанесоха тежки щети на врага, и се изтеглиха в детска градина в очакване на страхливото руско нападение...
169
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ог къде този оптимизъм? Още малко и ще кажат, че зеленият е влязъл на бял кон в Москва . Тези съвсем се пощуриха. Руснаците не искат да избиват мирното население , представете си ако пуснат в действие Кинжалите, а нищо чудно да имат и друго секретно до момента оръжие. Хоховците няма да имат време да сменят памперсите.
168
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хоп-троп, първия джоб около Ирпин, Буча и Хостомел щракна. Добре дошли в котела, скъпи руски братя.
167
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и що тогава Зеленката не спира де реве и да иска среща с Путин,,нали Украйна се очертава като победител..всеки ден тва ни лъжат ...хем победители хем с бялото знаме искат да преговарят ...
166
8
 
17
 
! Отговори
:) преди 2 години
връщат си го поради простата причина, че Русия не иска да избива мирно население, без никакво основание..е естествено межу сухото гори и суровото...но ако това бяха краварите от от САЖД...нямаше да им попречи да бият и цивилно население...за справка АТОМНАТА бомба над Хирошима и Нагазаки....единствената, повтарям ЕДИНСТВЕНАТА страна в света използвала АТОМНО оръжие срещу мирно население.
165
11
 
21
 
! Отговори
КОИ? преди 2 години
"Украйна си връща контрола над ключови територии" - абе събсем за запдни гейове ли ни вземате?
164
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия е държава от около 6-7 век, а България пак някъде тогава, даже България малко по-късно от Русия. Просто първата столица на Русия е била някъде към Скандинавието, след това столицата на Русия се премества в Киев през 8 век, всъщност руснаците създават Киев.
163
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЦелия Балкански полуостров е бил винаги славянски - българи,сърби,руснаци коренно население и малко унгарци,които се настаняват около 9-10 век в северозападните части на Балканите, това е било коренното население.Турците нападат около 15-16 век Балканите,но са спряни и населението е продължавало да бъде славянско, Гърция,Румъния,Македония са изкуствено създадени държави,през 18 и 19 век."Римска империя" не е имало,тя измислена история,с цел оправдаване на заграбените територии от чу
162
3
 
16
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама как нацистка Укриана "ще си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия", като укро-вермахтът всеки ден стабилно губи между 2 и 5 процента от живата си сила (барабар с чуждестранните наемници + "съветници" + "инструктори"... и пр. ***)
161
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът действа като полуделите от безнадеждност неонацистки групировки - Западът се опитва да спечели на всяка цена информационната война (което безспорно ще се случи), а неонацистите да отнесат със себе си в гроба възможно повече цивилни. И двете са достойни за съжаление и презрение.
160
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие знаете ли българската история, че се определяте като "славяни", питам просто русофилчетата с промит мозък :)) Раша дори още не е присъствала на световната карта, когато сме се появили ние :))
159
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болния умря с подобрения.
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
203 щото не си българин, твоята каста са индусите копанари и калайджии. Иначе щеше да знаеш че Преслав е бил българска столица и стотици селища и реки носят слаеянски имена , а няйои директно се казват Славянци примерно.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са тези ключови територии?
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде идете си измийте очите и се отърсете от пропагандата. Тоя филм с жим оръжието го глефахме в Ирак после Сирия, гримьори статисти, бели каски наблюдатели..... изтъркани схеми за наивници.
155
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега не съм виждал славяни в БГ, обаче щом Раша казва така, значи блика от славянчици :))