Холандка, подала жалба за изнасилване в Катар, получи условна присъда

22-годишната Лаура е обвинена в прелюбодеяние
13 юни 2016 16:35, Елка Василева
23
Холандка, подала жалба за изнасилване в Катар, получи условна присъда
Снимка: архив, БТА

Съд в Катар осъди на една година затвор условно 22-годишна холандка, обвинена в прелюбодеяние, съобщи съдебен източник в емирството. Тя отишла на почивка в Катар и била арестувана, след като подала жалба, че е дрогирана и изнасилена, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Младата жена, представена със собственото й име - Лаура, не се яви на съдебното заседание. Тя ще бъде експулсирана от Катар, след като плати глоба от 3000 риала (730 евро). Мъж, обвинен по същото дело, бе осъден на 100 удара с камшик за прелюбодеяние и още 40 удара за употреба на алкохол, забранена в консервативното емирство.

Лаура бе арестувана през март "по подозрения в прелюбодеяние, което означава извънбрачни сексуални отношения", които са забранени в Катар, заяви пред АФП нейният адвокат Брайън Локоло.

"Тя била в хотел, където пиенето на алкохол е позволено. Отишла да танцува, но когато се върнала на масата си, усетила след първата глътка, че някой е сложил нещо в питието й. Почувствала се зле и след това не помни какво се е случило до сутринта. Събудила се в непознат апартамент и с ужас разбрала, че е изнасилена", продължи адвокатът.

Успяла да избяга и да потърси помощ, преди да отиде в полицията, за да внесе жалба срещу нападателя, но полицаите не я пуснали да си тръгне, добави той.

АФП напомня, че норвежка на 24 години, внесла жалба за изнасилване срещу своя началник в Обединените арабски емирства, е била осъдена през 2013 г. на 16 месеца затвор за непристойно поведение (извънбрачни сексуални отношения), употреба на алкохол и лъжесвидетелство. По-късно тя бе помилвана.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: изнасилванеКатар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре жени с бурки, отколкото нагли феминистки!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля слагайте автора на статията в подзаглавие. Някои автори не могат без да оплюят някого. Няма смисъл да се четат такива.
13
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бащи, обяснявайте на дъщерите си какво нещо е исляма и ги учете да се пазят!"Какво е? Същото като християнството! Религията даже е по-добра, ама за жалост се е разнесла над кoфти генетичен материал, а борбата за влияние между два религиозни свята, като християнството е взело надмощие заради парите си и качествените хора в Европа, прави нещата още по-контрастиращи.Това е, друго няма! И Исус е бил обрязан! И той е бил евреин. И едните и другите и третите са тръгнали от семитски племена. Факт!
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Катар не поддържаха ли приятелски отношения с Путин?
11
2
 
11
 
! Отговори
53 преди 7 години
В Катар и С.Арабия, за пореден път демонстрираха, че демокрацията и либерализма "цъвтят и процъфтяват".......
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те там са толкова примитивни, че чак на промати приличат.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Катя, да не ти отрежат нещо.
8
3
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Кате, внимавай да не си изкараш някоя условна.
7
14
 
1
 
! Отговори
Катя преди 7 години
Е не така де, не ме плашете, след 2 седмици отваме цяла група на почивка в Доха. Ама мисля, че колкото сме повече, толкова по добре - 14 души
6
18
 
6
 
! Отговори
емисар преди 7 години
Не религията е виновна а разгонените и търсещи надарени АРАБИ
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навярно е объркала Катар с Кипър. Следващия път да внимава къде ходи на почивка.
4
3
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Ами явно в Катар е много евтино.
3
5
 
39
 
! Отговори
Уффф преди 7 години
KOOOOOЛКО глупава трябва да била тази девойка да отиде в ислямска държава. Питам аз и отговор не искам! Бащи, обяснявайте на дъщерите си какво нещо е исляма и ги учете да се пазят!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабска толерантност. И с тия *** трябва да се съобразяваме в Европа, защото излизат по-евтино на големите компании. Брайвик беше прав.
1
1
 
30
 
! Отговори
Пена - гълъбицата преди 7 години
Б***си какви кухи *** има! Искрено вярват ,че тарамбуките гледат на жените като на същества .А ислямския свят жена жена ако не е с бурка значи си иска !