От "Браво, Великобритания" до "Какво ще стане сега?"

Британската преса с коментари след Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 15:12 | 25 юни 2016 15:07, Анисия Иванова
46
От "Браво, Великобритания" до "Какво ще стане сега?"
Снимка: БТА

Подобно на Великобритания, днес и британската преса е разделена в коментарите си за Brexit-а - едни вестници се радват на "раждането на една нова Великобритания", а други възкликват "Какво по дяволите ще стане сега?", предаде Франс прес.

"Браво, Великобритания", е заглавието с огромни букви на таблоида "Дейли мейл", който водеше яростна кампания против ЕС. "Настъпи денят, в който мълчаливият британски народ даде отпор на презрителния елит в Брюксел и арогантната и откъсната от действителността политическа класа", пише вестникът.

ВV "Дейли експрес" приветства "славната победа", а в. "Дейли телеграф", който също подкрепяше Brexit-а, приветства "раждането на една нова Великобритания". "Ще запомним 23 юни 2016 г. като деня, в който британците гласуваха да си върнат контрола над страната си", пише изданието.

В проевропейската част на британската преса в. "Таймс" говори в заглавие за "сътресението на Brexit-а". Таблоидът "Дейли мирър" мрачно пита на първа страница "Какво по дяволите ще стане сега?" В. "Гардиън" излиза със заглавие "Край. И вън" над снимка на подалия оставка премиер Дейвид Камерън.

"Страната пое на опасно пътуване, през което политиката и икономиката ни трябва да се променят", пише "Гардиън" в редакционна статия.

Най-продаваният във Великобритания ежедневник "Сън", който беше обявил желанието си страната да напусне ЕС, днес отделя първата си страница на това, което според него премиерът вчера е доверил на обкръжението си, за да обясни оставката си: "Защо аз да върша тежката работа за някой друг, а той да получи всичко наготово?", имайки предвид предстоящите преговори за излизането на Великобритания от ЕС.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е сценарий който си следва действието след сбирката между Чърчил, Сталин и Рузвелт.---Всичко си е по сценарий.Още тогава се знае какво ще бъде през 2020 г.---Ако трябва да се колонизира Марс, значи ще бъде колонизиран Марс, но то ще се разчуе 2020 г.
27
2
 
0
 
! Отговори
Opi преди 7 години
Bravo, UK!:-)Hosgeldiniz, Turkiye in EU!:-)Dobro pojalovat, Russia in EU!:-)
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за нас е неразбираемо как 571 евродепутати имат по голяма заплата от британския министър председател и в пъти по големи от други президенти и премиери.само като се сетя за бареков йотова джамбазки любимец 15 и други олиг--ни,разбирам защо хората не искат такъв ес
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довождане , глупави британци! Тролчета, гледайте сега "просперитет" без ЕС :D лирата е най слаба по 30 години, това е само след един ден :))))))Веселба
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хан аспарух го е казал преди много време - прътите ако са заедно са силни, една съчка се троши леснобританците са 99% фалит следващите 5 г.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Норвегия и Швейцария строят джамии със саудитски долари и се ислямизират.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС трябва се реформира и да се превърне привлекателен за страни като Норвегия,Исландия,Швейцария
21
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания вероятно ще последва съдбата на Гърция-дългодишна рецесия,свиване на икономиката,ограничения наложени от ЕС,възможно е да има и бунтове като в Гърция. Шотландия и С.Ирландия няма да се примирят с избора на англичаните и неминуемо ще проведат референдуми за отделяне от Великобритания. Великобритания вече няма да е толкова велика,нито толкова и обединена. Този референдум е шанс и за ЕС да се реформира и да излезе по-силен,защото е малко вероятно ЕС да оцелее в този си вид.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29 "ЩОМ ЕДНА ИРЛАНДИЯ СЕ ОПРАВИ БЕЗ ЕС"Ирландия не е ли сред основателките на ЕС?
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До ГурбетчиитеТочно така, и аз съм си тука, около мен са семейство, приятели, живея нормален живот в нормална къща. Имам приятели на запад с разбити семейства и здраве, но с пари и фалшиво самочувствие. На четири очи си го признават.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според наште с.орой.дни *** вмомента думата АНГЛИЧАНИН Е РАВНО НА КОМУНИСТУРРАААААААДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТАЩОМ ЕДНА ИРЛАНДИЯ СЕ ОПРАВИ БЕЗ ЕСВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО ДОБРЕ БЕЗ ЕС
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гошо...ТъпотоЗнам какво ще стане.Половината англичани ще...емигрират в ....."Нема а стани, там нема англи бе, сеги у Англеа са 90% пакистанци, арабе ил африканце!
16
7
 
22
 
! Отговори
До Гурбетчиите преди 7 години
Само да ви кажа скъпи ми Гурбетчии че взимам по малко пари от вас но водя 5 пъти по хубав живот тук в България .Стоките и Услугите които успявам да си купя със заплатата ми вие и с 3000 паунда на месец не можете да си ги купете там.Имам си Жена деца.Семейството ми е тук.Баби ,бащи майки .Живея си в прилично жилище а не като вас в мизерни квартири по 100 човека .Знам ви живота !Живял съм го и яз .И мога да ви кажа едно .ОТВРАТИТЕЛЕН Е!!!!!!!
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес "Washington Post" пише, че зад Британия се е строила дълга опашка от желаещи да излязат от ЕС.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Британия ако излиза , то значи нещо много лошо ще се случи в ЕС.Един 400 годишен политически елит няма да се остави в ръцете на някакъв референдум , изборите нищо не решават , ако преди това някой силен не е решил нещо." ---------------------------------То лошото ако дойде мислиш ли че това ще ги спаси? Пред Топол-ите всички са равни, а Ламаншът е само едно декоративно ручейче.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
So good bye to you brits, so long, farewell, nobody will sorry as you go down to hell.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"раждането на една нова Великобритания", наречена май само Англия....до къде ще стигне всичко това!?
11
10
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯРОДШИЛД И ЮДЕЙСКИТЕ БАНКЕЕРИ ЗАГУБИХА НАД 2,1 ТРИЛИОНА НА БОРСАТА СЛЕД БРИТАНСКИЯ БРЕКСИТ,ЕТО ТОВА СТАНА ,А СЕГА КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ПО ФОРУМИТЕ.........................АБЕ ТИ ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ,ЧЕ ХОРАТА В ТОЗИ САЙТ ПАСАТ ТРЕВА И НЕ МОГАТ ДА РАЗЛИЧАТ *** ОТ ГЕРМАНИЯ И ПСЕВДО *** В ТВОЕ ЛИЦЕ ! *** ОТ ГЕРМАНИЯ Е ИНТЕЛИГЕНТЕН ТУРЧИН РОДЕН В БЪЛГАРИЯ И ЖИВЕЕЩ В ГЕРМАНИЯ ! ХОРАТА ГО РАЗПОЗНАВАТ ПО СТИЛА НА ПИСАНЕ ! А ТИ СИ НЕГРАМОТЕН БЪЛГАРИН !
10
3
 
2
 
! Отговори
Най-новата новина преди 7 години
Германското правителство е подготвило документ, в който е записано, че на Британия се предлага статут на "асоцииран партньор на ЕС", но на британските фирми няма да се позволява свободна търговия на европейските пазари. Да разбираме ли, че това са санкции срещу британския бизнес?
9
27
 
6
 
! Отговори
Добрата новина преди 7 години
Слава Богу, че България се управлява от стабилно правителство!