Северна Корея повери още една длъжност на Ким Чен Ун

В Пхенян се провежда сесия на Върховното народно събрание
30 юни 2016 09:07, Елка Василева
4
Северна Корея повери още една длъжност на Ким Чен Ун
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун беше избран за председател на новоучредения Комитет по държавни дела на започналата вчера сесия на Върховното народно събрание, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Новият орган на властта беше създаден, за да замени функциониралия по-рано Национален комитет на отбраната, чийто първи председател беше Ким Чен Ун, отбелязва ТАСС. Първият председател на Националния комитет на отбраната се смяташе за държавен глава.

ВНС - еднокамарният парламент на Северна Корея, има 687 членове и се събира един или два пъти годишно, за да утвърди важни закони и кадрови назначения. Между сесиите законодателната власт е в ръцете на Президиума на ВНС.

Предишното заседание на парламента беше през април миналата година, припомня АП. Не е известно колко време ще продължи сегашната сесия, но практиката е продължителността да бъде няколко дни.

Очаква се ВНС да одобри и продължи решенията, взети на конгреса на управляващата Корейска трудова партия миналия месец.

Това бе първият конгрес на КТР от 36 години, отбелязва ТАСС. На него Ким Чен Ун бе избран за председател на партията и беше приета петгодишна стратегия за икономическо развитие. Делегатите на конгреса освен това потвърдиха, че Северна Корея ще продължи паралелния курс на икономическо развитие и укрепване на ядрения си потенциал.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига вече с тази Северна Корея, всеки ден статия и "новини" оттам.. Разбрахме вече - ние живеем в рая на земята, а горките те умират от глад и мизерия... вече 25 години. Това е сигурно най-дълго "умиращия от глад" народ на планетата. Жалки опорки.
2
2
 
8
 
! Отговори
Накара преди 7 години
На нас ни е смешно, ама корейците смятат, че земята е плоска
1
2
 
6
 
! Отговори
ким преди 7 години
Без да чета цялата статия - тези направо ме разсмиват :-)