Призивите за връщане на бесилото в Турция – тревожни

Експерт: Политически въпроси не се решават по този начин!
18 юли 2016 11:14, Екип на Bloomberg
22
Призивите за връщане на бесилото в Турция – тревожни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Призивите за връщане на смъртното наказание в Турция будят тревога, коментира ген. Чавдар Червенков, експерт по сигурността, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по повод опита за военен преврат в Турция. 

По думите му Турция е страна, в която през миналото столетие политическите кризи са се решавали от армията с военен преврат. С идването си на власт Ердоган ограничава властта на армията.

"Извършени бяха промени както в конституцията, така и в армията. Последствията от всички тези мерки доведоха до настоящите събития. В страна членка на НАТО и кандидат за член на ЕС политически въпроси не могат да се решават по този начин", заяви ген. Червенков. 

Европа и част от света продължават да живеят по инерция от края на 90-те години, когато сътрудничеството между Изтока и Запада започва да набира скорост, а между НАТО и Русия се установява диалог, коментира той. 

Военната опасност остана далеч и това "приспа" структурите и хората, каза експертът, допълвайки, че анексите на Крим са послужили като катализатор НАТО да се усети, че събитията са го подминали. 

По-големите инвестиции в отбрана и сигурност в дългосрочен план ще наложат внимателно пренареждане на приоритетите и ефективно разходване на средствата.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А къде беше НАТО когато Турция окупира северен Кипър и къде е сeга 40 години по-късно по тоз "?" !!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При упойка даже човек не сънува, защото мозъкът му е в тотален покой. Само се замислете да не усещаш нищо докато те режат и ти изкарват карантиите при операция. За какви кошмари ми говори тоя долу. При обикновен сън сънуваш, защото мозъкът ти не е заспал. Иначе нямаше да се будиш от шум, камо ли от интервенция върху тялото ти.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16, То щото е последна грижа болката при изпълнение на смъртно наказание, затова американците първо бият преспивателно на осъдения, а не директно отровата за да започне да се гърчи на леглото вързан с коланите от болка заради отровата? Не ме разсмивай, бре!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16 последна грижа е болката? Не думай? Че то по тази логика почти всеки човек на който му е отнет роднина, приятел от убиец по жесток начин, ще иска най-малкото същата участ за него- чрез мъчение съпоставимо с това което е изпитвала жертвата преди да умре.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16Ти като заспиш винаги кошмари ли сънуваш, брат? Значи тази инжекция с приспивателното няма да е с нищо по-различна от един твой нормален сън докато си бил на свобода.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До # 13И от къде се сигурен, че не усещаш нищо?? Кошмари сънувал ли си? Как се будиш? С усмивка сигурно... Теоритично, безболезнено е майсторското обезглавяване. Но пък говорим за наказание... Последна грижа е болката.
11
0
 
3
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Да вземат светъл челен опит от колегите си сунити от СА? На мегданя и шааат на патката главата.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 3 Ахааа...значи хамериканците и те са варвари щото имали смъртно наказание? Тук говорим за методите за убиване при смъртното наказание- в САЩ убиват без да усетиш нищо- чрез инжекция. Иначе искам да те видя ако ти изнасилят брутално дъщерята или *** и след това я убият бавно и мъчително дали няма да искаш за тези индивиди смъртно наказание, като си много хуманен...?!!! Тогава искам да ти видя желанието...щото си много отворен като не е на твоята глава...
9
0
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да възприемат британската научна бесилка прилагана от бивши колонии като Индия, Пакистан, Бангладещ, Малайзия, Сингапур и т.н. При нея дължината на въжето варира в зависимост от теглото на осъдения по таблица.
8
1
 
8
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Личи си че са готови за прием в Евросъюза, веднага да падат визите :)
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не върви на добре в Турция.
6
3
 
3
 
! Отговори
Боян Колев преди 7 години
Бесилката,тревога за заслужилите!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3, Да- убиват баш демократично- с инжекция без да усетиш нищо. Първо те приспиват и след това ти вкарват смъртноносната доза. Къде ми го сравняваш с бесилото?
4
0
 
12
 
! Отговори
помак преди 7 години
Ами ако се върне в България,тогава няма да остане никой у Парламента
3
4
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
А НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ ,ЧЕ ДО СЕГА НЕ СА ЗАКОПАНИ СТОТИЦИ ТУРЦИ БЕЗ ГРОБ !ЕРДОГАН ЩЕ ЗАПАЛИ СВЕТА С НЕГОВИТЕ ИМПЕРСКИ АМБИЦИИ !!
2
3
 
17
 
! Отговори
ист преди 7 години
Тези които ще върнат бесилото, след време и те ще го намажат.
1
3
 
16
 
! Отговори
ABC преди 7 години
Противниците да се бесят - мечтата на всеки сатрап! Ердоган просто показа истинското си лице...