Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Гаук

Варварски акт на насилие в сърцето на Бавария, цели да всели страх!
23 юли 2016 10:54, Елка Василева
57
Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Гаук
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук по повод нападението в Мюнхен, при което загинаха невинни германски граждани, а други бяха ранени, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Още по темата

„С дълбока тъга и възмущение посрещнах новината за стрелбата в Мюнхен, при която бяха убити невинни граждани и много бяха ранени. Този варварски акт на насилие в сърцето на Бавария е потресаващо посегателство срещу ценностите, които изповядваме и има за цел да всели страх и да промени нашия начин на живот“, заявява в писмото си българският държавен глава.
 
„Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха и да се справим със заплахите, насочени към фундаментите на нашите европейски общества - демокрацията, мира, върховенството на закона и човешките права“, заявява държавният глава.

„Вярвам, че извършителите на това кърваво деяние ще бъдат открити възможно най-скоро и ще понесат цялата строгост на закона“, се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Йоахим Гаук.
 
Българският държавен глава поднася искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Самуел преди 7 години
За съжаление Европа все още спи и разделя мюсюлманите на умерени и крайни ислямисти. Каква е разликата между умерени мюсюлмани и крайни ислямисти ? Крайния ислямист ти реже главата а умерения мюсюлманин кротко се моли на Бог ислямиста да ти отреже главата. След всеки ислямски терор, в Ливан, Палестина, Сирия, Ирак, Турция, как "мирни" умерени мюсюлмани след всеки терор раздават баклава по улиците и се веселят. Дори в ци.ганската махала тук се радват след атентати.САБУДЕТЕ СЕ ХОРА!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23 юли 1942 г. Разстреляха Никола Йонков Вапцаров. Помниш ли тази дата ти Плевнелиев и другите *** от върхушката?Прошка няма да има.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Включвам телевизия АЛФА и чета-"АНГЕЛА МЕРКЕЛ Е АМЕРИКАНСКИ КАНЦЛЕР"- А ТАКА- ОСТАВАМ НА ВАС ДА РЕШИТЕ КОЙ МОЖЕ ДА ОТПРАВЯ КРИТИКИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА ЗА КОЙТО СЪМ ГЛАСУВАЛА И АЗ- ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ПОЛЗВА С ИМЕТО НА НЕОПЕТНЕН И ЧЕСТЕН ЧОВЕК ОСТАНАЛОТО Е ИСТИНА, КОЛКОТО ГОРНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ НА ТВ АЛФА.
34
0
 
11
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Хайде сега да пратиш и една телеграмка и до Кабул !
33
0
 
9
 
! Отговори
коци преди 7 години
господин прецедента нали щеше да бори тероризма с образование ! или сме забравили какво приказваше ?
32
1
 
8
 
! Отговори
Tttt преди 7 години
Ох, този кога ще затвори ***...
31
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Никога не съм харесвала Росен Плевненлиев Просто този човек няма какво да каже на българския народ но има гласоподаватели ,който го подкрепят и гласуват за него това е жалко за нацията .Дано българския народ узрее ,че не бива да подкрепя този предател на България Погледнете му речите който чете за нова година и ще разберете ,че това не е президента на България .
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече зомби за президент! На този ако му извадят десетината клишета от речника няма да може изобщо да говори! Толкова повреден чип рядко се среща!
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не може да си такъв популист. Да създаваш условия за атентати и като станат да се възмущаваш проформа. Тоя шут е крайно време да си ходи.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го гледам и чувам, мисля че аз вече е в няква лудница.
27
0
 
14
 
! Отговори
Аматьори преди 7 години
Клоунът испраща съболезнования до друг клоун чийто правителство и служби организираха клоунски нескопосан атентат на който почти никой не се върза и за това се нала медиите да ни го врът в носа ежеминутно и да ни казват ама това е атентат.Виждате ли колко клоунски е светът?Големи хора уж политици си организират атентати а техните колеги им испращат съболезнования ,жалко нали ? И съдбите ни са в ръцете на тези клуни.
26
0
 
5
 
! Отговори
в братска Америка преди 7 години
Скоро в братска Америка започват да продават най-новата версия на Калашников - АК-Алфа!
25
0
 
11
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Какво толкова се възмущавате? В Афганистан, в Ирак, в Либия и в Сирия всеки ден се правят атентати с по 200-300 жертви и никой не се вълнува! Защото зад атентатите стоят талибаните, Ал-Кайда и ИДИЛ ли? Защото зад атентаторите се крие ЦРУ ли?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЯ ЕВРОПА ВЗЕ ДА ЗАПРИЛИЧВА НА ГРОБИЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОХОМСКСЛСТИТЕ!ЩЕ СВИКНЕМ И СКОРО НЯМА ДА НИ ПУКА!КАКТО НЕ НИ ПУКА И НЕ НИ ДРЕМЕ ЗА АЗИАТСКИТЕ АТЕНТАТИ!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин като чуе "Плевнелиев", и се крие. Взе му страха след Крим. Путин не смее нищо да вземе след Крим.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стане ли въпрос за рев и сополи - номер едно сме. Но когато става дума за превенция на проблемите и отстояване на обществения интерес, никви ни няма.
21
0
 
20
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Роска, и твоите послания целят да вселят страх от Русия! Но те вселяват страх само от твоята безкрайна глупост!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е ривала шотландската овчарка на Боко.
19
0
 
15
 
! Отговори
как вървят? преди 7 години
Роска, мани ти сърцето на Бавария ами кажи, как вървят офшорките в Кипър?
18
0
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Учудвам се че пастирката не е прозряла дългата ръка на Кремъл зад този терористичен акт!