Плашили с депортиране самовзривилия се през 2014 г.

Сириецът първо подал молба за убежище в България
Обновена: 25 юли 2016 17:08 | 25 юли 2016 16:52, Камелия Цветанова
21
Плашили с депортиране самовзривилия се през 2014 г.
Снимка: Reuters

Говорител на германското министерство на вътрешните работи заяви, че сириецът, който се самовзриви в Ансбах, Южна Германия, и рани 12 души, е получил две предупреждения за депортиране, най-новото на 13 юли, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Още по темата
По думите на Тобиас Плате 27-годишният мъж бил предупреден на 13 юли, че ще бъде депортиран в България.

Първото предупреждение за депортиране било издадено на 22 декември 2014 г.

Той поясни, че мъжът е трябвало да бъде депортиран в България, понеже подал първата си молба за убежище в тази страна.

Главният секретар на МВР Георги Костов допусна възможността взривилият се сириец да е трябвало да бъде депортиран за България.

Имаме информация за случая, която към момента няма да коментираме, посочи той.

Ако лицето е било задържано на българската граница и му е предоставен статут на бежанец, който впоследствие не е бил спазен, се прилага Дъблинският регламент, обясни и главният секретар.

Той допълни, че незаконно влезлите в България търпят наказателно преследване, след което с тях работят от ДАНС.
В случай, че тези хора имат право на хуманитарен статут, той се получава от Агенцията за бежанците, добави главният секретар на МВР.

Трима от 12-те ранени са изписани от болницата, съобщиха властите, цитирани от ДПА. От деветимата, които остават за лечение, нито един не е с опасност за живота, но някои са получили трайни увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е боец на ИД. Ранен е при боевете в Алепо и има импланти в крака. Т.е. е инвалид.В оставено видео е казал, че трябва да избива германците, защоот иначе, те ще унищожат ИД. Това е. никаква депортация не го е изплашила. Може би е избързал за да се взриви именно в Германия, а не в България. Надявайте се следващите откачалки също да прескочат България.Не е учил немски, не е работил, затова са решили да го върнат при нас, ние да го дондуркаме и храним и поим.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, хората предпочитат да се взривят вместо да ги пратят в България. А ние още си живеем тука и не се взривяваме. Корава нация са българите ей!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са го уплашили, чак избухна от уплах.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той допълни, че незаконно влезлите в България търпят наказателно преследване, след което с тях работят от ДАНС."Е те всичките са незаконно влезли.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брюксел ни мисли само доброто, затова ни праща на нас терористите чрез квотите за бежанци.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пародия си ти. И ислямистки кучета като тебе в сайта. Хората не са виновни, че той и такива като тебе с криви глави сте терористи, а ние ви храним и търпим...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев 16.03.2016г. "Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана, отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тясно партийни и национални интереси."
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работа този човек и подобни нему в България нямат, няма и да имат. Нито сме ги канили, нито е законно и редно да влизат и пребивават под каквато и да е форма на наша територия. Никой, дошъл като "бежанец" тук няма да бъде толериран и приет, нито ще получи каквото и да било съдействие от гражданите. "Незаконно влезлите търпят наказателно преследване"
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много омацана стана сега:ние му даваме, той не иска. Иска в Германия, обаче там пък не му харесва на принца. И въобще пълна либералност. Влязъл, когато поискал, не му харесало и излязъл, макар да няма право. Правил каквото си иска и за благодарност ранил няколко души...Шшшш, аллоооу 'де дават тъй бе апап? Като си слязъл от клона или излязъл от пещерата и си отишъл при хората, ще гледаш как го правят те. А щом не ти харесва има колай, обратно на колона или в пещерата!Айcиктиp!!!
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека като разбрал, че ще го пращат в Бг предпочел да се самоубие. Нормално, в Бг и керемидите бият. Това толерастко отношение на, което се е радвал в Германия нямаше да го получи тук. Ние сме потомци на хайдути не ни е страх от ятаган ,ислям и полумесец. ЗА БЪЛГАРИЯ СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!
8
0
 
15
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Тия статии за атентатори , терористи и обикновени ***, станаха вече като публикуването на хороскопа всеки ден. Вече не можеш да разбереш кой , къде и как се е взривил в Европа
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СатанаилЧул те Господ!Няма невъзможни неща. Може пък да успеем да съхраним държавата си. Дано и Европа да се опомни навреме.
6
0
 
24
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Постепенно думите Мохамед и Аллах акбар ще изместят такива като демокрация, ценности, права. Всичко тече, всичко се променя. Това което не успяха да сторят при Константинопол през 8 век, ще го сторят сега. На път са да постигнат тотална победа. Когато врагът ти е вътре, трудно се воюва и още по трудно се печели. Но няма невъзможни неща.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швабетата големи тарикати ще излязат!Първо канят всички, после, който не е добре с главата, айде разселвай!На такива като нас ще изпратят най-големите ***!
4
1
 
25
 
! Отговори
mimi преди 7 години
Ся да не извъртят работата, че ние нещо не сме свършили и да ни плеснат вината!!!
3
1
 
22
 
! Отговори
Динко президент! преди 7 години
Е, според друг сайт, през последните 3 дена у нас били влезли нелегално около 15 000 мигранти, щото границата ни с Турция не се охранявала добра. Но на сръбската граница ги били хващали.Пей, сърце! Само че колко от тези остават у нас неидентифицирани и Бог знае с какви цели?
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас, човека го заплашили че ще го върнат в България и той от страх избрал да отиде при Аллах
1
0
 
42
 
! Отговори
Шменти преди 7 години
А бе нали Меркел ги покани??? Защо е трябвало да бъде депортиран в Бг???? Как да отиде човека до Германия? -Да хвърчи ли??? Канят ги с хляб и сол пък после видиш ли трябва или в Бг или в Унгария.... Пфууу