Пратиха за 5 години зад решетките радикалния имам Чоудари

Водеща фигура в Лондонистан, искал Бъкингамския дворец да стане джамия
Обновена: 6 сеп 2016 18:11 | 6 сеп 2016 18:05, Камелия Цветанова
42
Пратиха за 5 години зад решетките радикалния имам Чоудари
Снимка: Reuters

Радикалният имам Анджем Чоудари бе осъден на пет години и половина затвор от съд в Лондон за призивите му да се подкрепя джихадистката групировка "Ислямска държава", предаде БТА като цитира Франс прес.

49-годишният адвокат от пакистански произход е знакова фигура в средите на британския ислям. Той призоваваше да се подкрепи екстремистката групировка в поредица видеоклипове в Ytube, след като се закле във вярност на лидера й Абу Бакр ал Багдади.

Привърженици на Чоудари в съдебната зала реагираха на присъдата с викове "Аллах акбар" (Бог е велик).

Чоудари е заподозрян, че е вербувал членове за терористични групировки повече от 20 години. Арестуван е през септември 2014 г. в разследване на ислямисткия тероризъм.

На следващия ден е освободен и заявява, че задържането му е било политическа хватка на правителство преди гласуване в парламента за британски въздушни удари срещу ИД в Ирак.

Чоудари е една от водещите фигури в Лондонистан - прякор на радикалното ислямистко движение, установило се в британската столица в началото на 2000-те години.

Бившият лидер на вече забранената организация "Ал Мухаджирун", известна и като "Мюсюлмани срещу кръстоносните походи" или "Ислям за Великобритания", Чоудари е възхвалявал извършителите на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ и е изразявал желанието си да превърне Бъкингамския дворец в джамия.

Той също така е отказал да осъди ислямистки атентати като нападенията в Лондон през 2005 г., отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
13
 
! Отговори
човек от народа преди 7 години
Тоя брадат козел на снимката е за Пазарджишкия затвор. Да го ръпкат брачедите му. А иначе лозунга, който другия муджахидин държи, е 100 % истина.
29
0
 
14
 
! Отговори
ЛЕ ЛЕ преди 7 години
Как работи демокрацията?Който има повече демос (народ) той има право на крация (управление).Демек, арабите като станат 70% от населението на кралството имат право да го обърнат на халифат по демократичен начин. Поканиха и ги взеха в Европа и те я завладяха с Крайно Удачни Разработки.Скоро в БГ - президен Асанчо и първа дама Айше.Просто е. Кой не ползва гуми - печели. Кой ползва или го хвърля вънка - губи. Игра на народи и на бройки.
28
0
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
И след 5 години максимум какво очаквате от този човек ? Да продава фъстъци на пазара ли ?
27
0
 
16
 
! Отговори
запорожец преди 7 години
Този ако го бяха хванали в щатите електрически стол не му мърдаше. На секундата щяха да му светнат маслото, а не да го хранят 5г. в затвора на издръжката на данъкоплатците.
26
0
 
15
 
! Отговори
Кръстоносец преди 7 години
Мисля, че не е далеч момента когато трябва да си отговорим на въпроса или те или ние.Deus vult!!!
25
0
 
26
 
! Отговори
бг преди 7 години
Завладяха ни!Заразата плъзна в ЕС.С тези либерални закони и брексита няма да ги спаси.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британски ислям ... Лондонистан ... "Ислям за Великобритания" ... Бъкингамския дворец - джамия ....Какви новини ни чакат само, след като този в съдебната зала си е имал публика крещяща "Аллах акбар". Осъден на около 5 години. Ами още толкова толерантност и това ще са новините след 5 години ... от Лондонистан.
23
1
 
7
 
! Отговори
бебо преди 7 години
да бъде порицан и публично
22
0
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Споко брат, в пангото може и да го самоубият!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ytube" кърти
20
1
 
12
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Ще почнат да се подобряват нещата, ама подир сетне.
19
1
 
5
 
! Отговори
Ген полкГадорян преди 7 години
Не съм русофил батка
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ген полк Гадорян"Такива новини ме карат да съм все повече убеден че Европа е приключила дните си. На командно дишане е и е въпрос на време да бъде обявена официално за мъртва"На командно дишане сте русофилите като тебе.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако му изпера един шамар, ще забрави и религия и за кво се бори. Малко им е боя на тея въртоглавите.
16
1
 
15
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Такива новини ме карат да съм все повече убеден че Европа е приключила дните си. На командно дишане е и е въпрос на време да бъде обявена официално за мъртва.
15
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В същото време, новият шеф на ИДИЛ говори свободно на руски и прави обръщения на руски език към сънародниците си от Таджикистан. До миналата година полковник в структурата ОМОН избягял уж заради тормоз над мюсулманите от властите в Таджикистан. Започва да става все по мъгливо около организатора и вдъхновителя на т.н. ИД в която официален език започва да става руския.
14
1
 
21
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Тоя заслужава качествена лоботомия! Тия се гаврят с европейското правосъдие хаха. Направо сме си за трепане с тая мекушавост.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо съдите човека, толкова строго? Бъкингамската джамия, не ви ли звучи добре? След това и Кремълската джамия и т.н. Мирното християнство не може да се бори с агресивния ислам и това са фактите. Ако исламистът победи, ще дели плячка и робини, ако умре- директно в рая, а за християните остава едната толеростия.
12
1
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Кабинета на б.б ХАРЕМ ???
11
0
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Абе той кмета му е земляк.......ще го измислят и ще го пуснат.......