Ясно определям посоките. Гледам напред!

Кристалина Георгиева за поста в ООН: Ще покажа умения и решимост
2 окт 2016 22:32, Анисия Иванова
74
Ясно определям посоките. Гледам напред!
Снимка: БТА

Да бъда първата жена генерален секретар от Източна Европа показва
 всеобхватността на ООН, но най-голямо значение имат уменията и
 решимостта, която ще приложа, заяви Кристалина Георгиева пред АП


Европейската комисарка Кристалина Георгиева, която се включи със закъснение в надпреварата за следващ генерален секретар на ООН, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че да стане първия ръководител на организацията от Източна Европа и първата жена на този най-висш дипломатически пост в света би показало всеобхватността и универсалността на Обединените нации.

Българската дипломатка и бивш вицепрезидент на Световната банка изтъкна обаче преди утрешното й изслушване пред Общото събрание, че най-голямо значение имат нейните умения и решимостта, които ще приложи на този пост.

"Ясно определям посоките. Гледам напред с яснота", увери Георгиева.

Тя посочи, че е имало "елемент на изненада", когато българският министър-председател Бойко Борисов я е помолил да влезе в надпреварата, след като е оттеглил подкрепата на правителството за ръководителката на ЮНЕСКО Ирина Бокова, също от България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактически сега я разкарват от сегашния й пост- зам.придседател на ЕКЗаради Бойковата разходка до ТурцияНавремето с такъв трик отстраниха Кунева.Бойко все го " цакат с топла бира" май.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая много грозна бе на малкия пръст нд може да стъпи на кака Цецка.Кака Цецка поне ще я изберат.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накъдето и да гледаш , все тая . Гледай ти да си добре , а майната им на другите , случайно появили се индивиди .
49
0
 
4
 
! Отговори
ООооххх.., преди 7 години
Дано се спънеш! Дано паднеш тъй,че да смениш тази нагла физиономия!Не ти ли е ясно,че никой няма да ти даде този пост...
48
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Аз съм световен лидер,аз мога,аз,аз аз.Тая не е ли наясно,че в международните структури и в дипломатическите среди думата "аз" не е предпочитана. ***!!!!
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Китай никога няма да допуснат Георгиева - няма ансолютно никакъв шанс. И това беше ясно още в самото начало, номинираха я за да разкарат Бокова която през годините коити прекара на световната дипломатичекса сцена си беше създала връзки и име в тези среди и наистина можеше да бъде избрана, но като фаворит на Русия беше неприемлива за Запада.
46
1
 
3
 
! Отговори
Т. Петков преди 7 години
Трябваше да имаме още 3-4 кандидатки, та като съберем гласовете на всичките тях, може и нашата първа кандидатка да се класира по-напред...
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямска държава и Боко Харам в момента се борят за своята легитимност с оръжие, и когато се утвърдят като легитимни организации могат да бъдат поканени в ООН да говорят от трибуната. Това е заявила кака Кристалина на изслушването когато са я питали за ИД. И кой знае, може някой ден да ги приееме в ООН.
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Георгиева а куц кон. Никога не е била дипломат, а в световната дипломация не става с парашутизъм в последния момент. Защо пускат куц кон на състезание, и то е в послендия момен? Разбира се, никой нито очаква, нито иска тя да спечели. Целта е ясна - куцият кон трябваше да препине сънародничката си Бокова, която все пак имаше някакви шансове за успех. И успя. Сега нито Бокова, нито Георгиева могат да бъдат избрани.
43
19
 
1
 
! Отговори
Бъркаш се преди 7 години
До ИвайлоКандидата ни Бокова, си беше бита карта още като я предложиха руснаците! Това и Бойко го знаеше още тогава, но клекна на Путин! Сега го натиснаха от Европа и реши да прави смени! Истината е, че Бокова беше неизбираема! Западът знае че е руска кандидатура и никога нямаше да гласува за нея! Факт!
42
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ясно искам някой да каже какво е ползата от ООН в световен мащаб, защото са само лапачи на милиони, които си придават важност, а са само заспали чиновници!
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ясно определям посоките. Гледам напред с яснота", увери Георгиева.Посоките, определени преди това от дядо Шорош.
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това сакенце от тука ми мирише на нафталин и пържени кюфтета
39
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Герб е клиентелистка партия ! И кадрите им са такива -кариеристи !
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинка президент, але але!!!
37
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Истинските червени с достойнство отстояват и партията си и себе си.Това като тези от Герб са ренегати -винаги с този който е на власт.При тях няма морал,няма достойнство.Единственото което ги стимулира са парите и властта.Но явно народа не обича хората вярващи в идеали ,а нагаждачите /умеят го хората затова и винаги са на въхра/Безочието си превръщат в кауза.Те са свикнали да мачкат около себе си,но стадото и на това е свикнало.Едно говорят днес,друго утре и това ама въобще не ги притеснява.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ не спира да разочарова...
35
2
 
25
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Ако не беше посочена от хората на Сорос,може би щях да я подкрепям но сега когато води антибългарска линия не мога.Истината е,че тя свърши гнусната си работа да разклати положението на И.Бокова и да осигури победата на Гутериш..После той може да и предложи пост 30 сребърника за предателството.Отврат защо такива се издигат.
34
0
 
23
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Показа вече решимост в очернянето на кандидата ни.
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тя посочи, че е имало "елемент на изненада", когато българският министър-председател Бойко Борисов я е помолил да влезе в надпреварата,"Имало елемент на изненада в съвместно планираният заговор...