Български биохимик заля с амфетамин Майорка

Нашенецът е оприличен на герой от сериала "В обувките на Сатаната"
6 окт 2016 10:07, Петя Славова
45
Български биохимик заля с амфетамин Майорка
Снимка: "България днес"

Млад български биохимик залял Майорка с амфетамин. Нашият сънародник работел като технически сътрудник в Университета на Балеарските острови и под прикритието на академичната си дейност, необезпокояван забърквал наркотични субстанции, станали известни в целия регион, като новия speed.

Българинът, който е на 29 години, от седем месеца влязъл в полезрението на ченгетата. Те се усъмнили, че от университета в Палма де Майорка, известен със съкращението UIB, излиза амфетамин, пише "България днес".

Разработката започнала, след като се оказало, че нощните клубове в Балеарските острови са буквално залети с висококачествен амфетамин.

Младите го наричали новият speed. Криминалистите от Националната полиция заловили дилъри на ниско ниво, които проговорили. Ченгетата тръгнали нагоре по веригата и така стигнали до производителя. Оказало се, че това е именно българският биохимик.

За да не събужда подозрение при закупуването на прекурсорите той ги поръчвал, представяйки се за преподавател и изследовател към Катедрата по молекулярна биология на UIB, разказват местните вестници "Диарио де Майорка" и телевизия B3.

Познанията му по химия му позволявали да синтезира изключително чист и силен амфетамин. Разследващите проявили креативност и кръстили акцията "Операция Breaking Палма". Името идва от мястото на провеждането и от набралия огромна популярност сериал Breaking Bad, превеждан в България като "В обувките на Сатаната".

Главният герой във филма е професор Уолтър Уайт, борещ се с поставената му в началото на сериала диагноза - рак на белите дробове.

В желанието си да подсигури финансово бъдещето на своето семейство той започва живот на престъпник, произвеждащ и пласиращ метамфетамин. Криминалистите оприличават Уайт на българина от Майорка, който също произвеждал дрога под прикритието на университет, с тази разлика, че го правел за собствено забогатяване.
Арестът на сънародника става направо в лабораторията на университета на Балеарските острови.

По-късно от Националната полиция обявиха, че намереното при обиските оборудване за производство на амфетамин е най-професионалното, откривано на архипелага. Голямо количество химикали били намерени от следователи на Групата за борба с упойващите вещества и организираната престъпност (UDYCO). Били скрити в къща в квартал Пласа де Торос в Палма де Майорка.

Там са намерени и 450 грама MDMA с отлична чистота. Също така огромен брой епруветки, пипети, филтри, маски за работа. В лаптопи и на листове ченгетата открили подробно написани формули за синтез на различни наркотици.

Според комисар Хосе Луис Сантафе българинът е можел да произвежда до килограм амфетамин дневно.

Българският биохимик е отказал да даде каквито и да били обяснения. Въпреки това магистратите в Палма де Майорка са постановили той да остане за постоянно в ареста, без право да бъде освободен под парична гаранция. Според тях намерените доказателства са абсолютно достатъчни да бъдат повдигнати обвинения на нашенеца и срещу него да бъде заведено дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Момчето е хубаво и умно, като характер е страхотен, но е изключително тъжно, че не е насочил знанията си към законни дейности. Надявам се да успее да се измъкне, достатъчно е умен за да не повтори никога грешката си. По отношение на лабораторията в университета някой е играел заедно с него, не е възможно да я използва без никой от персонала да усети! Той е свестен, просто се е забъркал в простотии, възможно е да е бил и използван. Не заслужава да прекара младините в затвора!
33
2
 
6
 
! Отговори
МС преди 7 години
Какъв затвор бе хора?!? Този сега ще го командироват директно в Алепо да бърка, че там главорезите от ИДИЛ са ги напънали здраво и им трябва доста матр'иал...а тоя е чук баце :D
32
3
 
13
 
! Отговори
Бухалков преди 7 години
Няма начин да не е накиснат от българин.Завистта, предателството и алчността ни погубват след всеки изминат час.
31
1
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 7 години
До всички управници,за които важи сентенцията:"Сит търбух,за наука глух". Ако е било добре да живее в родината си,едва ли би отишъл в САЩ.Тук един учен в БАН получава 600-700лв.Ако е бил достойно оценен като мулекулярен биолог там,едва ли е щял да стане престъпник.
30
0
 
9
 
! Отговори
1708 преди 7 години
майорк се напълни с бг к и всякаква ***
29
0
 
5
 
! Отговори
roko преди 7 години
До АнонименгорТ ли е :(
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички младежи на Майорка са в траур.Сега ще им продават нискокачествен *** смесен с гипс и бял цимент заради полицайте.Нали никой не вярва,че тоя е началото и краят на синтетичните наркотици в Майорка.Просто го е правил по качествено от другите които забъркват *** си в някое мазе пълно с плъхове и ***.
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за първи път се почуствах горт че съм българин е от такива хора не от наще политици вземете го в наса тва момче !!!!
26
0
 
28
 
! Отговори
цуци преди 7 години
Кадърните избягаха на запад
25
5
 
7
 
! Отговори
Gosho ot pochivka преди 7 години
До vladyМного ти е лесно да съдиш хората, когато не си на тяхно място. За да го е направил има причина без значение каква е тя! Не му знаеш историята на живота, че да го съдиш така!
24
2
 
16
 
! Отговори
asd преди 7 години
Половината тук не сте пробвали чист MDMA и не знаете какви проучвания се правят на Запад за тази дрога. Вървете си жулете ракията и не се обаждайте, НАРКОМАНИ! :)
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провалил си е живота за пари, не му ли стига че живее на такова място и има шанс с доходите си да живее достойно. Жалко. Сега ще излети безценният си живот в затвора. В живота не всичко е пари, по-малко но достойно и спокойно.
22
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път се гордея че съм българка !
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България от много години има почитание към престъпниците. Те например управляват страната, но на хората им харесва. За така наречените мутри и босове се пише по вестниците, пишат се книги за тях. За българина, честните хора които работят за прехраната си са ***. Далаверата е номера. Това ни е заложено в нацията. Не е от сега. Този г,лупак тръгнал наркотици да прави, голям герой. Че и му се възхищават отгоре. Никой ли не си дава сметка че за пореден път се излагаме пред света?
20
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-лошото от цялата работа е че го хванаха.
19
23
 
10
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Заслужава най-малко доживотен затвор без право на замяна.
18
5
 
32
 
! Отговори
Кочо Честименски преди 7 години
А бе не случайно мой братовчед живеещ в САЩ вече 30 години,ми е казвал че най-голяма заслуга за това че е успял да се издигне и укрепи финансово в страната е изиграло негово твърдо решение:НИКОГА ДА НЕ ТЪРСИ КОНТАКТИ И ДА ДРУЖИ С БЪЛГАРИ, ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МУ ДЪЛГОГОДИШЕН ПРЕСТОЙ ТАМ !!!
17
0
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е, под това в България се разбира "Бизнес " и "Бизнесмен" ! Млад талантлив изкарва честно парите си ! Явно в Щатите имат малко по-друг критерии за Бизнес! Тук държавата всячески подкрепя и дундурка такива бизнесмени ! Важното е да искарват пари. Под бизнес в България се разбира всичко от което може да се искарат пари !
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бьлгарска работа като видя бьлгари в чужбина и ги ритам
15
5
 
21
 
! Отговори
аз преди 7 години
Бербатов и Казийски бяха наричани,предатели? прославили България навсякъде.Този престъпник му се радват????????? Колко и да мразите бате ви Бойко за едно е прав; материяла е слаб :))) ама много слаб . И дядо ви Вазов преди десетки години каза; не народ а ***"