Щайнмайер: Опасността от военен сблъсък е значителна

Сегашният период е "по-опасен" от студената война!
8 окт 2016 13:52, Елка Василева
100
Щайнмайер: Опасността от военен сблъсък е значителна
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: архив, Reuters

Сегашният период е "по-опасен" от студената война. Това заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран в "Билд", предаде Франс прес, като припомни "неспирно нарастващото напрежение между САЩ и Русия".

Още по темата

"Илюзия е да смятаме, че става дума за студената война от едно време. Днешните времена са различни, по-опасни", казва първият дипломат на Германия пред най-четения вестник в страната.

"Опасността от военен сблъсък е значителна", додава бившият германски дипломат Волфганг Ишингер, някога посредник на ОССЕ за Украйна. "Тази опасност не е била толкова съществена от десетилетия насам, а доверието между Запада и Изтока никога не е било толкова слабо", допълва той, цитиран в същата статия.

В началото на седмицата САЩ замразиха преговорите си с Русия за примирие в Сирия, а в петък обвиниха Москва и Дамаск, че извършват "военни престъпления" в Алепо.

Отношенията между двете велики сили все повече се влошават след провала на изтраялото едва седмица примирие, чиито инициатори станаха те през септември.

Днес се очаква Съветът за сигурност на ООН да разгледа два текста, насочени към спиране на огъня в Алепо, обстрелван без прекъсване от сили на Дамаск и от руските му съюзници.

За пет години войната в Сирия взе над 300 000 жертви, напомня АФП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До DiСмятай бре ДИИИ Само в Берлинската операция(20дни) Катюшите са изстреляли 372000 снаряди като средно зависи от калибъра бойна част 20кг взривно вещество 5кг или 1500000 кг взривно вещество или 1,5 Килотона еквивалентна ядрена бомба. И това са само 80 км фронт от около 1500 км дължина на фронта по това време.от варианта БМ-13(132мм) са произведени 6800 и са загубени 3400 за периода до 1945Имало е и други видове "катюши" с ракети 82мм и 300мм
76
0
 
2
 
! Отговори
Di преди 7 години
До Боби.Така ме разсмя искрено :))) Най ме кефи промитите ви в училище мозъци, как си вярват на фантазиите. То бива толкоз невежество ама ....то вашето граничи с малоумието.
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така "обстрелван без прекъсване от сили на Дамаск и от руските му съюзници"? Ами по време на примирието не обстрелваха, ама бяха обстрелвани здраво дори от американците. А отделен е въпроса, че "умерениет" дори и не помислиха да спазват някакво приличие поне по време на примирието. Директно си атакуваха. Каквото повикало такова се обадило. Пак *** статии.
74
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 83Умнико още 1945 въпросните катюши са били толкова много че са могли да поразят сумарно тахава площ както една ядрена бомба и след 30 минути като презаредят да удатят отново и най важното БЕЗ Ефекта на РАДИАЦИЯТАЗа твое сведение 100 ядрени бомби в света има чак 1950г
73
3
 
3
 
! Отговори
Si преди 7 години
Някой ще отг ли на 71? Или ще дрънкане, колко е велика русия, дето Германия е сложи на колене за 2 месеца ..докато се биеше на още 3 фронта ? После ...? Колко войни направи Русия за 80год? Какво говорите изобщо? Нито война нито морал нито държава.. може да прави Русия.Да не забравяме, че Сащ мяташе атомни бомби.. когато Русия показваше " много страшното" си ориже Катюша. Благодаря и аз. Не ви искам отговорите.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX А ЗНАЕШ ЛИ кой пише ,,световният показател,,? Ами ,,Демократичната общност ,,- тюрлю -гювеч от демагогия и лъжи. Силата им .
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ли се усетихте бе аз съм с средно образование и това го знам от 7,8години.Незнам дали ще поживея още 7,8г защото кръга се затваря и след 2020г всички ще разберет какво може да стане.Ще останат само богатите и робите на богатите.
70
11
 
6
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА КУБ!! преди 7 години
В ЕДИН ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС ----НЯМА ОЦЕЛЕЛИ!!!!!!....НЕ ЗНАМ КАК СИ ГА ПРЕДСТАВЯТ ТОВА ,...РУСКИТЕ ***.ГЛАВ.ЧЕ.ТА..ХА,ХА,ХАААААААЯВНО --КАТО КОМПЮТЪРНА ИГРИЧКА!!!!!
69
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко дена след "случайното"бомбардиране на конвоя отамерикосите, по време на договореното примирие, на20 септ. с три ракети руснацитеса поразили и унищожили таенщаб на амер., израелски, турски, саудитски, британски и катарски съветници на терористите, намиращ се в Сирия.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ким сун 62Абе ти чуваш ли се какво говориш? Кое човечество "ще се развие и еволюира към нещо по добро" след ядрената война.? Я вземи прочети нещо за ядрените бомби и радиацията преди да ръсиш наивни глупости.
67
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX Да "В Щатите цари Закон и Ред защото са правова страна ." ЗАТОВА гърмят ДЕЦА в автомобилите (полицай) , без съд и присъда.blitz.bg/news/article/449248
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТИ Щайгенмажор имаш ДЯЛ в това "Опасността от военен сблъсък е значителна".
65
4
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 7 години
До SpaceX: Значи съдържанието на транспарант няма никакво значение. Ами, ако беше плакат на Обама? Щяха по същия начин да го преследват сигурно!?
64
6
 
13
 
! Отговори
do 71 преди 7 години
До SpaceXБи ли ми отоговорил защо преследват човека, закачил транспарант ,,Путин миротворец" в сърцето на демокрацията. Благодаря предварително
63
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
според руски експерти ако има "запуск" на руските МБР е по-вероятно да се взривят в силозите отколкото да излетят.
62
6
 
9
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До ким сунТочно Нова Зеландия и Австралия...не са най-безопасните места. При евентуален световен конфликт, Китай ще ги превземе за нула време.
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nov prezident v siria opravia neshtata. zashto e oshte jiv
60
7
 
14
 
! Отговори
до 64 преди 7 години
Разбира се, САЩ ще бъдат превърнати в лунен пейзаж....
59
2
 
5
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
Май ти ще изядеш първи плесниците ....
58
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са ***..Всичко което са предприели е свързано с влошаване състоянието на хората извън тяхната територия.Но дано някой ядрен вихър ги отнесе...Тук имат бази с насочено оръжие срещу Русия...Какво търсят и в черно море,като дразнят лъва за опашката.Не е изключено ние да бъдем подложени на първите атаки от братска Русия...