Приключиха размириците в бежанския център в Мадрид

По предварителни данни пострадали няма
19 окт 2016 12:55, Елка Василева
1
Приключиха размириците в бежанския център в Мадрид
Снимка: архив, Reuters

Мигрантите, започнали снощи размирици в център за временно настаняване на нелегално пребиваващи чужденци в Мадрид, приключиха тази сутрин своя бунт, съобщи испанският в. "Мундо", цитиран от ТАСС.

Снощи група мигранти, повечето от Алжир, се разбунтуваха и направиха опит да поемат контрола върху част от бежанския център с капацитет 280 души. Те скандираха "Свобода" и "Достойнство", а част от настанените там се качиха на покрива.

Още по темата

Единайсет часа след началото на безредиците близо 40-те нелегални мигранти, прекарали нощта на покрива на сградата, доброволно се върнаха в помещенията. По предварителни данни пострадали няма.

Говорител на полицията уточни пред Франс прес, че мигрантите са склонили да слязат след преговори, без да се използва сила срещу тях. Той отказа да обясни за какво се е преговаряло с думите, че става въпрос за "вътрешна работа".

Почти 70 мигранти избягаха в началото на октомври от подобен център в испанската автономна област Мурсия, след като нападнаха с ножове и пожарогасители местни служители на реда, припомня ТАСС.

През 2015 г. през седемте испански центъра за настаняване на бежанци са минали общо около 6500 души, сочат данни на граждански организации, цитирани от АФП. Някои правозащитници настояват тези приюти да бъдат затворени с оглед лошите условия в тях, добавя АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Мадридмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари