САЩ: Съкрушителен отговор, ако Пхенян използва ядрено оръжие

Сеул: Да действаме така, че Пхенян да се стресне от паника!
20 окт 2016 09:22, Елка Василева
97
САЩ: Съкрушителен отговор, ако Пхенян използва ядрено оръжие
Аштън Картър. Снимка: архив, Reuters

САЩ ще отговорят на всяко евентуално използване на ядрено оръжие от Северна Корея по съкрушителен начин, предупреди американският министър на отбраната Аштън Картър, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той говори в началото на двустранните преговори с Южна Корея, започнали във Вашингтон във формат 2+2, в които участват и държавният секретар на САЩ, както и техните съответни колеги от южнокорейска страна - Хан Мин Ку и Юн Бьон Се.

САЩ ще направят всичко, което е нужно, за да защитят себе си, Южна Корея и всичките си други съюзници срещу голямата заплаха, поставена от Северна Корея, която извърши два ядрени опита и изстреля серия от балистични ракети тази година.

Този ангажимент "включва и задължението да осигурим разширено сдържане, гарантирано с пълния спектър от отбранителни способности на САЩ", поясни Картър, имайки предвид т.нар. американски защитен "ядрен чадър" над Южна Корея.

КНДР сега представлява "сериозна заплаха за колективната сигурност (на САЩ и Южна Корея) и в светлината на тези провокативни действия на Пхенян общата ни отбранителна концепция трябва да бъде мощна, а сдържането - заслужаващо доверие", подчерта шефът на Пентагона.

Южнокорейският външен министър Юн Бьон Се от своя страна посочи, че Северна Корея е във "финалния етап на ядреното си превъоръжаване" и призова за осъвременяване на американско-южнокорейската стратегия за съвместен отпор и сдържане на заплахите от страна на Северна Корея. "Дипломатическият натиск и военното сдържане трябва да бъдат напълно синхронизирани, като движение на остриетата на ножицата", каза той. Трябва да действаме така, че "Пхенян да се стресне от паника", посочи Юн.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ДОКАТО СЕ ОСЛУШВАТ КЪМ РУСИЯ, МОЖЕ ДА ГИ ТРЕСНЕ ОТ КЪДЕТО НЕ ОЧАКВАТ. КИМ НА ТОВА РАЗЧИТА.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До експерт 80 В България не сме вземали виетнамски сираци, а виетнамски работници. Понеже тогава имахме добре развита индустрия и въпреки че бяхме 9 милиона работната ръка не достигаше. Виетнамците добре работеха, пращаха ги на трудни места.За сведение на експертите сега Виетнам е с растеж на БВП 8-9 %
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До експерт 80 - ВОЙНАТА БЕШЕ МЕЖДУ ВИЕТНАМ И САЩНАКРАЯ АМЕРИКАНЦИТЕ БЯГАХА С ХЕЛИКОПТЕРИ ОТ ПОКРИВА НА ПОСОЛСТВОТО СИ В САЙГОН
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаят , че това е Невъзможно . Намира се един , който не знае и чудото става .
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До де фактопхенян ще атакува в синхрон с русия и китаитова трябва да е някаква нова опорна точка
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MRAWKAВиждам има и по откачен от Ким.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А войната между САЩ и Виетнам знае ли някой как завърши?
52
5
 
3
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Само бъдещето ще покаже кой кого! Дано да е по скоро!
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам ,че е пълно с експерти. Аз искам само да задам въпрос. От по долу писалите знае ли някой как завърши войната между Китай и Виетнам през 80-те , когато в България взехме за кратко хиляди виетнамски сираци?
50
6
 
6
 
! Отговори
де факто преди 7 години
американски блъфове както винаги пхенян ще атакува в синхрон с русия и китаи "съкрушителният американски отговор ще се състои само виртуално
49
17
 
2
 
! Отговори
G преди 7 години
Русия направи фатална грешка с Украина , като агресивно и демонстративно открадна Крим и нападна източната и част ! Подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!
48
6
 
6
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Силно се съмнявам, че КНДР може да прати бойна глава към САЩ и тя да стигне. Много стара технология ползват, а САЩ сигурно имат 5 сателита, които дебнат само нещо да литне нанякъде да го свалят. Да се надяваме, че дебелия кореец няма да си повярва и да опита, че ще ги затрият...
47
1
 
8
 
! Отговори
До Фронто преди 7 години
А на бас, че Кремъл ще предложи сделкаКремъл заяви, че може да преговаря с ФАЩ едва след като те изпълнят ултиматума на Путин - НАТО в границите от 2000 г./тоест вън от Източна Европа/, политика на дружба и приятелство/което никога няма да бъде изпълнено от Вашингтон/, компенсации за всички ембарга засегнали Русия/включително и ответните санкции на Москва/
46
1
 
26
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Не могат да се правят с 1000 брадати неандерталци вече 5 години, а тръгнали да се бият с ядрена държава!
45
10
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
А на бас, че Кремъл ще предложи сделка - Правете със С.Корея каквото искате,а нас оставете да правим с Крим каквото искаме!
44
1
 
22
 
! Отговори
Сащ са страхливци преди 7 години
Нищо няма да направят Сащ... КНР ги предупреди, че ако продължават да нахлуват с кораби в Южнокитайско море ще го изу...т яко.. Подвиха опашка и се укротиха...
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tези все на умряло куче нож вадят. Що се на ежат на Русия и Китай. Скоро юелените листа дето печататняма да стават и за тоалетна хартия, защото всичко е в трилионния дълг, който все забравят да плащат.
42
7
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако Северна Корея изстреля Атомна Бомба лично Китай ще ги затрие.Дори Американците няма да могат да ги спасят.Точно на Китай най-малко им трябва ядрена война на границите им !!!
41
7
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Атомното оръжие Еволюира така както всичко останало.Сегашните атомни бомби са много по във всичко от тези преди 70 г .Северно Корейците имат някакво примитивно Ядрено Оръжие но не вярвам да направят и 1 успешен изтрел преди САЩ да ги засипят със всякакви по род Оръжия и Бомби.Най-лошото че Северна Корея не знаят това и се мислят за някаква сериозна сила което ме кара да си мисля че дните им са преброени!
40
6
 
10
 
! Отговори
Радио "Борован& преди 7 години
Ахааааа Тръгнали кравари пълни будали... Влезнете ли с корабите в акваторията на КНДР ще ви дерат като през 1953г. КНДР Граничи с Русия и КНР... Така ли се бие бе... Това да не ви е Сърбия... Такъв бой ядохте във всички войни че сте за смях вече:-D:-D:-D:-D:-D