НАТО не се стреми към конфронтация с Русия

Столтенберг: Алиансът не иска нова Студена война!
28 окт 2016 11:30, Елка Василева
191
НАТО не се стреми към конфронтация с Русия
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

НАТО не се стреми към конфронтация с Русия и не иска нова Студена война, каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг пред Би Би Си.

Планираното разполагане на допълнителни 4000 военнослужещи в Източна Европа цели да предотврати, а не да предизвика конфликт. Въпреки сегашното напрежение военният алианс не смята Русия за заплаха, отбеляза той.

НАТО не се опитва да влиза в конфронтация с Русия, а по-скоро продължава да се стреми към отношения, в които има повече сътрудничество и конструктивност, но трябва да правим това въз основа на колективната отбрана и възпирането, каза Столтенберг.

Алиансът не е установил никаква непосредствена заплаха от страна на Русия, той реагира на действията й в Украйна, както и на използването на ядрена риторика за сплашване на европейски страни, подчерта генералният секретар.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Влади-Мир преди 7 години
Каква конфронтация...ВЪОБЩЕ?!? Германия 700 танка франция 1000?!?!?!?
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и след бомбата на херушима не искаха да избиват мирни жители просто не бях на подходящто място Японците
166
0
 
0
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Нато ще разположи поне 40 хил натовски войници в отговор на 300 хилядите руски войници по границите на страните от НАТО
165
2
 
1
 
! Отговори
русские алкоголики преди 7 години
До Анонименчудно ти е ама нямаш акъл за да разбереш заро около америка няма руски ракети и войски ! ще ти обясня -ами защото америка не завзема територии на съседите си ! А русия завзема поради това съседните на русия държави се молят на американците ни на НАТО да им помогнат
164
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чудно ми е ако около америка бяха разположени руски ракети и войски тоя на снимката как щеше да реагира , сигурно щяха да ги посрещат с лаврови венци , то бива , бива наглост ама тоя направо кърти
163
1
 
5
 
! Отговори
за 179 преди 7 години
Класическия начин на водене на война се промени, ако не си забелязал. И вече не е модерно да си вкарваш собствените войски, ако можеш да платиш за наемници, или да подкараш цяло стадо мераклии /мигранти/за лесен и охолен живот към вражеските държави! И щатите са "над всички и всичко", приятели нямат, само съперници и васали!
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Хитлер нямаше да напада Русия, договор бяха подписали... Добре, че Москва не вярва на сълзи!
161
10
 
3
 
! Отговори
само НАТО преди 7 години
В Украйна ако имаше 4000 военни на НАТО с модерни оръжия ,ракети,ПВО и прочие сега положението там щеше да е спокойно защото руските алкохолици нямаше да пращат военни без опознавателни знаци и нямаше да рушат Украйна ! Европа има спешна нужда от НАТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!
160
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 1917 год не се умориха да погребват САЩ. През това време Мордор е все още на дъното.
159
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 171Освен това има и един друг аспект. Много голяма част от САЩ БВП се формира под формата на услуги. Ако по някаква причина спреш тези услуги ТИШИНАТова е едно от най-страшните неща за САЩ.В РФ обаче часта от БВП под формата на Услуги е минимална.Става катаклизъм примерно като земетресението в Италия. Никой няма да го е еня за Гугъл, Амазон дори Епъл няма мрежа и ток за телефоните колко ще им падне капитализацията и акциите???а допотопния Зил при рашките дими и бачка
158
1
 
8
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До България НАТО Политиката на Русия ще е такава каквато е виждаш - завинаги! Наследниците на Путин ще управляват по същия начин, защото е избран път на самостоятелност.Този път е избран, защото са най-голямата и силна държава в света! Просто няма как да бъдат командвани от никой! Подобно като Китай, само че в Европа. Не чакай фалит а по - висока заплата от шефа ти- Американецо ненаситен!
157
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 171Именно за това и РФ ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНО намалява валутните си запаси в долари и ги заменя с други валути. Пак официално намалява закупуването на САЩ облигации. Не са се отказали окончателно от долара но намаляват зависимостта си максимално.
156
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 172Има ли Експортен Вариант на Су-35 и С-400? Не нали Огромна част от сделката е инвестиция за разработка на вариант по изискване на клиента. Елементарен пример Китай може да поиска всички надписи да са на иероглифи. Всички полеви упътвания също и т.н.В предишен пост споменах че държавата РФ държи патентите и ноухау за почти всичко което се произвежда за РФ Армия и държавните заводи доставят на ПРОИЗВОДСТВЕНА ЦЕНА. За външни клиенти не е така - съдират им кожите
155
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТи правиш ли разлика между инвестиции и договор за покупка на оръжие, който първо е дългосрочен и второ много често се разваля след първите доставки. И Китай и Индия са го правили под най-различни предлози.
154
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ нищо не си експерт Боби а в икономиката изобщо си гол и бос. Как го виждаш това искане на дълга за един ден на практика? Дамо в болните русифилски мозъци го има. Колко от дълга на САЩ държи Русия и защо на си го поиска за да ги фалира? Защо не помоли и Китай да направи това и дали Китай ще се съгласи? Големи лаици сте. Още от 80 тегодини на миналия век руската пропаганда все като теб говори и чака щатите да фалират. Ана до днес са най-силната икономика а *** се свлече на нивото
153
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 164Тъй наречената средна класа на всякъде по света се е намалила.Русия продава валутните си запаси и облигации в долари и се запасява с други валути и когато може да намери на пазара със златоВъншния дълг на Русия е 150 000 000 000$ по сегашен курс Дълга на САЩ е 19 000 000 000 000$ или 126 пъти по-голям
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз абаче искам. И не само студена.
151
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 165Само Индия е подписала 20 милиарда $ еквивалент за разработката на ПАК-ФА за Индия и Експортен вариант също продаван/произвеждане заедно с Индия ... и това са само военните новини а аз чесно само тях ги следя по-подробноКитай подписа за Су-35 и С-400 ...
150
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхуйКато хартийките са без покритие защо руснаците си държат голяма част от валутните резерви в $ русофилче? Знаеш ли колко са? Потърси в нета ако можеш и недей да пишеш глупости.
149
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 160Ако САЩ за един ден напечата 6 трилиона Долара колко ще се намали покупателната способност на долара УМНИКО като пуснеш още 6 трилиона в обръщение?Долара няма Златно покритие. От както Картър направи това за да финансира войната във Виетнам долара се държи като стока не като валута.Та питам те колко ще спадне цената на ябълките(долари) примерно в БГ ако доставиш 6 кораба с бразилски(примерно) ябълки(долари) и ги пуснеш на пазара? Тоест такова печатане не може да стане.