Путин е готов за среща с Тръмп във всеки момент

Интересите на САЩ и Русия изискват нормализиране на отношенията
Обновена: 13 дек 2016 15:01 | 13 дек 2016 13:37, Елка Василева
94
Путин е готов за среща с Тръмп във всеки момент
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че е готов да се срещне с Доналд Тръмп във всеки един момент, но смята, че е по-добре новоизбраният му американски колега първо да състави своето правителство, предаде Ройтерс.

Тези изявления Путин направи в интервю, което даде за японски медии преди визитата си в тази страна на 15 и 16 декември.

Руският президент каза, че страната му поддържа нагласата на новия си американски колега за нормализиране на руско-американските отношения и е готова да извърви своята част от пътя в тази насока, предаде ТАСС, като цитира японската телевизия Ен Ти Ви.

Що се отнася до тезата на Тръмп да превърне САЩ отново във велика страна, Путин заяви, че предстои да се разбере как той ще я приложи на практика, и изрази надежда, че в тази насока няма да има проблеми за "нашето сътрудничество".

Фундаменталните интереси на САЩ и Русия изискват нормализиране на двустранните отношения, каза още Путин, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Нипон" и на вестник "Йомиури".

Напълно си даваме сметка, че през тези години се появиха немалко хора, които се отнасят скептично или, да кажем, предпазливо към развитието на руско-американските отношения, но дълбоките интереси, фундаменталните интереси на САЩ и Русия, се нуждаят от нормализиране на нашите отношения, заяви руският президент.

Путин увери, че ако САЩ и Русия са били обединили усилията си още преди известно време, тогава много проблеми, с които светът се сблъсква сега, са щели да бъдат избегнати.

Или във всеки случай те нямаше да се изострят до такава степен, допълни Путин, визирайки големия брой терористични актове в много региони.

Ние нямаше да имаме и такъв остър проблем с бежанците. Аз изобщо не се съмнявам в това, каза руският президент.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Добре де, аз не разбирам защо Тръмп трябва да бие път до Москва, след като в Детройт има страхотен цирк с джyжджета?!
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
попрочетох това онова от коментарите.пълна отврат .путин е нормален човек който иска да прекрати американския бандитизъм и грабеж.трумп тепърва ще покаже какво е.но при положение че нормални кравари няма......
73
5
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Абе Тръмп не беше ли избран с помощта на Путин и не е ли ***, путинофил, путинист, русофил, агент на КГБ, а.
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо-прекрасна снимка!Второ-изказването на Путин както винаги е дипломатично и отразяващо искренните му усилия да живее в разбирателство с останалия свят базирано на истинската действителност ,не на фалшиви новини,,политик,който ще остане в историята като човекът,който говори истината.
71
11
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Хаха... няма си друга работа Тръмп, та ще се занимава с незначителни политици - джyджета. :)))
70
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 7 години
До кинологХубава Акита
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПИДЕР ПОРОШЕНКОМисля, че Брюксел ще отговарят на изискванията на Холандия. Над океана, с победа в президентските избори в САЩ, Доналд Тръмп, духнаха ветровете други. Защото Брюксел се чувства по-уверен в отношенията с Киев.
68
2
 
4
 
! Отговори
ПИДЕР ПОРОШЕНКО преди 7 години
До Пуй за ХутинПремиерът на Холандия Марк Рюте призовава от лидерите на ЕС да се уточни и затягане на условията за асоцииране с Украйна. А именно, гарантирано да се изключи прилагането на текста на споразумението за асоцииране на следните въпроси: - предоставяне на Киев от финансови гаранции; - Разрешение за украинците да живеят и работят в ЕС; - Приемането на ЕС или неговите гаранции на държавите-членки, за да се гарантира колективната сигурност на Украйна, както и да му предостави военна помощ или друг вид помощ.
67
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М.Пищова Тръмп и Путин,в Белия дом.Пищова не трябва да е с анцуг на тази важна среща.Без джакузита макузита и подобни.
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето на снимката е негово, подарък от японското правителство за помощта на Русия в ликвидирането на последствията във Фукушима. Казва се Юмз (мечта).
65
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия продава всичко каквото може за да има пари за заплати, пенсии и купонна водка, да изкарат зимата.Русия затъва в собствените си лъжи и грешни решения от 300 години надам.
64
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путине, кво се уплаши бе, нали беше много висок и велик ;)
63
2
 
12
 
! Отговори
кинолог преди 7 години
Кучето е великолепно! Направо ме разтапя......
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колкото виждам Трумп е доста далеч от срещата
61
3
 
9
 
! Отговори
Пенсионер лекар преди 7 години
НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ МОМЧЕТА / МОМИЧЕТА .НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е КУПОННА СИСТЕМАЛИПСА НА ХЛЯБ И СТРЕЛБА АКО ОТКАЖЕШ ДА ИДЕШ НА ФРОНТА..Свят ще ви се завие на всички пилегари и момиченца с кученца като ви натоварят на газките с военна поиция и ви пратят на фронта едните да се биете а другите да събирате ранени и трупове.
60
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нема се плашиш володя нови санкции те очакват, да видим колко си велик, анексирааай
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проклятието да живееш в интересни времена ако САЩ и Русия не постигнат съгласие по базисни въпроси до 20 г света го очаква ядрена анихилация и за всички нас това означава ужасите на войната глад,смърт,мизерия,убийства и страхотен геноцид.Тази реалност в която живеете е подарена може да се промени за времето необходимо на клечка кибрит да изгори,Наслаждавайте се живеете подарено време и привидно спокойствие.Дядо бе преживял 2 световни войни,човека на 98г винаги плачеше изгубил баща си и 3 деца
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59Щеше да е притеснително ако *** като Тръмп може да троши каквото му падне. Все едно червен капиталист да казва на специалистите във фирмите си как да работят.
57
1
 
4
 
! Отговори
1917 преди 7 години
Докато ЦБР не скъса пъпната връв с ФЕД, всичко е само прах в очите на и без това незрящите... а тя няма да скъса!Може ли пПтин да контролира Набиулина? Тц...тя е на подчинение на ФЕД
56
5
 
6
 
! Отговори
До Енгелс преди 7 години
Не си прав в интерес на човешката раса е да има диалог м/у две велики съпер сили противното води към анихилация САЩ са изпуснали държавата си отдавна и е под контрола на чисти извънземни ,които не търпят никакъв диалог с никакви държави и лидери ,а е 21 век.Тер доминират ресусно планетата и искат и руските ресурси.Това е трагедия за нас обикновенните хора защото за постигане на целта си те са готови от мен и теб да превърнат европа по тътя към целта в курбан чорба и децата ни в трупове