Десетки убити по време на сватба в иракско село

Четирима атентатори са се самовзривили близо до град Тикрит
9 мар 2017 08:03,
14
Десетки убити по време на сватба в иракско село
Снимка: БТА, архив

Най-малко 30 човека загинаха и двайсет и петима бяха ранени снощи при бомбени нападения срещу сватбена церемония в село в Централен Ирак, предаде ДПА.

Източници от местните служби за сигурност и болници казаха, че атентаторите са носели колани с експлозив, които детонирали в село Хаджадж, близо до град Тикрит.

Иракският тв канал "Ас Сумария" съобщи, че атентаторите самоубийци са били най-малко четирима.

Засега никой не е поел отговорност за това кръвопролитие, но за подобни нападения досега отговорност е поемала "Ислямска държава", вероятно като отмъщение за офанзивата на правителствените сили срещу Мосул, доскоро непоклатим бастион на джихадистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Иракбомбажертвисватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Циник до 7 преди 7 години
Ако се беше случило...на каквато и да е друга сватба(не мюсюлманска) щеше да е трагедия....така е само "рутина"!И преди да се разхълцаш - задай си въпроса:"Защо е така?"
7
1
 
2
 
! Отговори
За съжаление преди 7 години
една мисъл на Сталин става все по-актуална: "Смъртта на един човек е трагедия, а смъртта на хиляди е статистика" Ужасно е, че започнахме да свикваме с новините за толкова много смърт на невинни и да ги подминаваме като неновини!
6
0
 
5
 
! Отговори
tc tc tc преди 7 години
До неанонименНе точно, това е дело на онази *** Обама дето два мандата клати кошера със стършелите и сега гледай резултатите...
5
0
 
11
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
Буш най-големия военопрестъпник-той и неговата демокрация ни докараха това,което ни се случва сега,а не бурките...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалост диктаторите, които убиха държаха населението си под контрол и в границите на държавите си, а сега след, като ги свалиха или убиха, тея камикадзета се пръснаха из Европа. Не че е хубаво да има диктатори, но тези населения от изтока от древноста са в конфликти и войни, тях само твърда ръка ги оправя.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В новините свързани със страните от изтока и мюсюлманите винаги присъства и наличието на бомба, обстрелване, убийство с камъни, отрязана глава, взимане на золжници или нещо подобно. Няма новина, която да дава добър пример, единствено чат-пат някоя жена с бурка, която я снимали някъде и ни разправят, колко е хубаво с нея - айде мерси!
2
0
 
20
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Пожара който разпалиха САЩ се погълне много хора и страни и ще гори дълго....
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, тоя Садам! Няма ли да го свалят вече?