Втори референдум за Евросъюза няма да има, отсече Мей

Предсрочните избори ще осигурят стабилност, увери тя
19 апр 2017 12:37, Елка Василева
13
Втори референдум за Евросъюза няма да има, отсече Мей
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания ще осигурят стабилност за по-дългосрочен период, заяви премиерът Тереза Мей, цитирана от Ройтерс.

В интервю за Би Би Си Мей се аргументира, че кампанията за едни редовни избори през 2020 г. би съвпаднала с ключов етап от излизането на страната от Европейския съюз. Предсрочният вот отговаря на националните интереси на Великобритания, изрази увереност тя.

Мей освен това подчерта, цитирана от Франс прес, че "опозиционните партии са имали намерение да възпрепятстват процеса на Brexit".

Още по темата

Очаква се Великобритания да напусне ЕС през март 2019 г., отбелязва Ройтерс. Предсрочните избори през юни означават, че британците ще гласуват отново през 2022 г., което ще осигури на премиера повече пространство за маневри в преговорите със съюза.

Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС няма да има, даде да се разбере Тереза Мей пред Би Би Си. Тя изрази увереност, че преговорите със съюза за Brexit-а може да бъдат завършени в предвидения срок от две години.

Вчера Мей изненадващо призова за свикване на предсрочни избори на 8 юни. Днес Камарата на общините ще се произнесе по нейното искане. Очаква се долната камара на британския парламент да го одобри безпроблемно.

За свикване на изборите Мей се нуждае от подкрепата на две трети от членовете на Камарата на общините. Консерваторите и лейбъристите държат общо над 80 процента от местата в долната камара на британския парламент.

По-рано Тереза Мей каза, че няма да свиква предсрочни избори. Тя изненадващо се отметна в момент, когато проучванията на общественото мнение отреждат сериозна преднина, 21 процента според два сондажа от уикенда, на консерваторите пред лейбъристите.

Мей каза още пред Би Би Си, че няма да участва в телевизионни дебати преди изборите. "Вярвам в (избирателните) кампании, в хода на които политиците излизат и се срещат с избирателите", обясни тя, цитирана от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
БУКВИТЕ преди 6 години
- КАТО НЕ НИ ХАРЕСВАТЕ ЩЕ СЕ МАХНЕМ ОТ РЕВОПЕЙСКИЯ ПОКРУЗ!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в коментар 11 символът ''...'' да се чете ''да я приобщят''
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Ти май бачкаш във некоя ферма или на някой строеж на острова и хич не ти се иска да приемеш че вече няма кой да спасява островното кралство от разпад защото то не е свикнало да се развива а знае само да дърпа от колониите си на готово или да бъде дърпано на буксир от развитите икономики ...я от ЕС ...я от САЩ.Оставена самостоятелно Англия е на нивото на един Кипър ...каквато беше допреди 1973 когато европейските икономики най накрая решиха да я *** към ЕИО
10
0
 
0
 
! Отговори
Мей отсече преди 6 години
Търси стабилност в нови избори.Ами ако не я изберат?Ами ако пък я изберат?!? Какво ще прави тогава
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7 NA KUKOVO LIATO...SAMO TOGAVA MOI 4OVEK N.ITELAND I SCOTLAND 6TE GI VIDITE V EU, KOITO MAI SKORO NIAMA DA GO IMA DE....
8
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Анонимен - Русия явно предпочита Турция пред нас, нищо лично :-)
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало островното кралство Англия и Уелс абе уж ще напускате, пък все бавите ...айде вън от чадъра.Оправяйте си се там на острова и не ни занимавайте със себе си.Шотландия и Сев Ирландия - добре сте дошли в ЕС !
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извънредните избори във Великобритания означават на практика потвърждаване или отхвърляне на рeфeрeндума от миналата година. Самата Мей виждайки как Обединеното кралство ще се разпадни с излизането на Шотландия и Северна Ирландия от него се стъписа пред перспективата лично тя да стане гробокопач на остатъците от Британската империя. Това е основната причина за тези избори, ако изберат отново Мей с подобаващо мнозинство това ще и даде основание да продължи с разбиването на UK.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сега лейбъристите излезнат с номера втори референдум за оставане в ЕС ще разбият торите на предстоящите избори. От друга страна мисля че и самата Мей не е убедена, че UK непременно трябва да напусне ЕС, това няма да доведе до нито едно предимство, но ще има много негативни последици за Великобритания.
4
1
 
10
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Бабет отива на война .... Ами ако англичаните кажат НЕ на Тереза Мей ? Тогава ще си играем на влизанка и излизанка всеки път ли ? Много иска милата да прилича на г-жа Тачър, но яма нито топките, нито акъла, нито пространственото виждане на Желязната лейди..... И става манджа с грозде
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които слагат минуси по-долу, сигурно чистят тоалетни в Англия
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни натякват с Британия.... Тази вещица нищо добро не мисли за България , то на британците им е генетично програмирано да ни мразят. Предлагам и ние да ги мразим. Не ходете на работа там, моля ви! Пълно ембарго! Не се излагайте там! Да си гледаме да си оправим родината мила, че никой не ни помага... Само Русия всъщност знае какви сме и кои сме... Тъжно е , но можем да се спраивм, ако мислим по-колективно, повече в японски стил дори!
1
3
 
14
 
! Отговори
НЕ Е И НУЖНО ..ХА,ХА преди 6 години
ПРОСТО ТРЯБВА -----ДЕЙСТВИЯТА ПО "БРЕКСИТА"....ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ И ПРОТОЧАТ ДО БЕЗКРАЙНОСТ....ХА,ХА,ХАХААААААА...ТАКА ---САМИ ЩЕ СИ ОТПАДНАТ...!!!!СТАР НОМЕР!!!!!!!