НАТО прехвана три руски самолета близо до Естония

За кратко бе нарушено финландското въздушно пространство
Обновена: 1 авг 2017 20:26 | 1 авг 2017 20:26, Веселина Йорданова
86
НАТО прехвана три руски самолета близо до Естония
Снимка: архив, Ройтерс

Испански изтребители от НАТО и финландски изтребители бяха пратени да прехванат три руски самолета, които летели близо до въздушното пространство на Естония, съобщи алиансът в изявление, цитирано от Ройтерс.

Руските самолети са идентифицирани като два изтребителя МиГ-31 и един транспортен АН-26, съобщи НАТО.

"Два испански изтребителя Ф-18 от мисията за охрана на балтийското въздушно пространство бяха вдигнати по тревога от естонската ВВС база Амари. Финландски изтребители също излетяха да прехванат самолетите", съобщи алиансът.

Прехващанията на руски самолети от НАТО зачестиха през последните години заради изостреното напрежение между Запада и Москва около украинската криза, отбелязва Ройтерс.

Срещата на самолетите на Русия, Финландия и НАТО е преминала в международното въздушно пространство без инциденти, отбелязва ТАСС.

Натовските самолети за кратко са нарушили въздушното пространство на Финландия, която не е член на алианса, предаде Асошиейтед прес.

Според НАТО това станало докато испанските изтребители искали от Финландия да поеме прехващането.

Финландското министерство на отбраната заяви, че двата изтребителя на алианса са били във въздушното пространство на Финландия за по-малко от минута.

Международният въздушен коридор над Финския залив е тесен и вече е имало многократни нарушения на финландското въздушно пространство от военни и граждански самолети от съседна Русия. Нарушенията от натовски самолети обаче са редки, отбелязва АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се чудете че от време на времебият някой журналист. Не можесъстемно да разпространяваш лъжии никой да не ти потърси сметка.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Men = common monkey
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кво прай нато там ?
44
15
 
11
 
! Отговори
Men преди 6 години
Естонците са свестен народ. Доказват го дори с начина, по който напускат СССР, като изгонват в Русия без жертви онези руснаци, които се опитват да превземат със сила Естонския парламент, вместо да ги избият. А останалите неучаствали оставят да живеят в страната до днес. Същевременно Естония няма нищо общо с Русия нито като език, нито като култура, нито като история. Русия обаче поради някаква неясна мисъл продължава да наглее в региона и да смята Естония за тяхна.
43
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямите прехващачи, че те да не са тръгнали да ви нападат с 2 самолета бе! Ако искат това, сутринта като излизате за работа, ще има руски танкове на паркинга ви!
42
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можах да разбера какво и за какво са прихващали? Хората си летели в неутрално въздушно пространство, не са навлязли в ничия територия!!
41
4
 
22
 
! Отговори
da преди 6 години
НПО-тата като бъдат закрити и вече няма да има кой да пише тъпотии пo сайтовететъ'ртеите в тях ще трябва да си търсят истинска работа, в която не се получава заплата само за дишане или защото са деца на тия или ония стари п'аразити
40
24
 
11
 
! Отговори
Велислав Дърев преди 6 години
Малии, този Путин, само гафове напоследък! Гаф след гаф! Дано по-скоро го свалят пиячите-любители на лосиони за вана, че скоро и това няма да имат да пият!
39
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"америка фърст" - това е новия девиз на северна корея.Даже на ракетите си са го написали ....
38
6
 
36
 
! Отговори
:) преди 6 години
ще се напикае от страх НАТО- тоза 3 руски самолета ..от 3 държави тръгват, че да не са сами :)))))пък не се замислят балтийските клозети, че ако Русия реши да ги атакува..ще са изметени още преди да са разбрали какво става :))))
37
5
 
21
 
! Отговори
:) преди 6 години
за това ли жалкия ти анадолски съюзник върти опашка като разгонена к'учка пред Русия за С-400 :)))))а оня изрусения г'ей е обект на подигравки по цял святдаже и Ислямска държава го нарекоха *** :))))))
36
4
 
11
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Като гледам снимката, са прехванали испански ф18А
35
8
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Испанец на самолет??? Да не са го объркали с бик...
34
2
 
8
 
! Отговори
генчо преди 6 години
прехващане ще рече единия самолет да е хванал другия в обхвата на неговите оръжия т.е. хванал го е на мушка ако сравним е пушка и може да стреля веднага
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тия натовски прехващачи балтийско море покафеня
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво означава думата "прехвана"??? Прехващане е когато двата руски самолета се доближиха плътно до американеца който притесняваше самолета на Рогозин, и ясно му показаха че или бяга или пада (и той избяга разбира се)! Това което правят НАТО - вските страхливци не е нищо друго освен хабене на гориво
31
7
 
28
 
! Отговори
ПсевдоПилот преди 6 години
Е то Русия не е ли близо до Естония. Нормално руски самолети да са близо.
30
8
 
23
 
! Отговори
кОр за нато преди 6 години
NATO - North atlantic Terrorist organisation
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятай откъде са заобиколили хамоните! Санчо Панса в изтребител - по-далечко от МиГ-овете, че да не стане томата фиеста в кокпита на Ф-18...
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво сната после интересно...После една рота от химическите войски 7 часа чистеха кабините с противогази.