Солени глоби във Венеция – без къпане в каналите

Разхождаш ли се по бански, санкцията скача на ?200
4 авг 2017 15:15,
16
Солени глоби във Венеция – без къпане в каналите
Снимка: Архив, Reuters

Властите на Венеция обявиха "12 златни правила за поведението на гостите" на града, за чието нарушение туристите ще бъдат глобявани с 25 до 500 евро, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Венецианските власти вдигат глобите за неподобаващо поведение.

Вместо досегашните 50 евро за къпане в каналите, туристите вече ще трябва да плащат 500 евро. За разхождане из града по бански костюм или с гол торс санкцията скача на 200 евро.

С по 100 ще трябва да се разделят гостите на града, които си правят пикник на обществено място или карат велосипед в пешеходни райони, се уточнява в информацията, получена от туроператорите.

За надписи на паметници глобата е 400 евро, за хвърляне на боклук - 25 евро.

Туристите ще бъдат информирани за необходимостта да спазват правилата на поведение във Венеция чрез кампанията "Наслаждавай се, уважавай Венеция" (#EnjoyRespectVenezia) в социалните мрежи, която ще се води на 10 езика, включително и на руски, отбелязва ТАСС.

Във Венеция вече успешно действат ограниченията за броя на туристите, посещаващи центъра на града. Вместо 100 000 души, желаещи да наблюдават Феста дел Реденторе, бяха допуснати само 60 000 гости.

Освен това бе въведен мораториум върху изграждането на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези правила са от много години. Някой няма с какво да си пълни страниците вай.
14
0
 
2
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
да отидеш във Венеция и да не се изкъпиш в канала....? И за какво тогава да ходя?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както всеки град на канали (без Холандия), Венеция не мирише само няколко седмици в годината, при много благоприятно стечение на климатично-атмосферни условия. Мирише също като Брюж, Колмар, Петербург. Освен пияни туристи, никой друг няма да допре водата на каналите
12
0
 
3
 
! Отговори
Невен преди 6 години
Венеция е яко, но който е бил там и не му е миришело ... странно, да не са ви прекарали на друго място за по-евтино? Всъщност има и друга възможност - да е зимата примерно, но липсата на миризма пак не превръща фекален канал в чиста вода.
11
9
 
5
 
! Отговори
Гражданин на Света преди 6 години
Очарователно място, приказно, канали вместо улици, чиста вода, не знам къде сте били, та ви е смърдяло. Да не сте цопали у селската помийна яма. Венеция е идилия, ама не е за всеки ***!
10
3
 
24
 
! Отговори
една преди 6 години
Какво къпане в каналите? По-мръсни, гнусни и вонящи от тях не съм виждала. Само като гледам водата и ми се повръща.Да им имам романтичното място с мирис на фекалии и плуващи ***.
9
11
 
6
 
! Отговори
mery преди 6 години
Учудвам се като прочета, че във Венеция мирише на канал. Била съм там 2 пъти през октомври 1981 и май 2016 и не съм усетила миризма. Сега Венеция е по чиста от преди, поне са решили до някъде проблема с гълъбите на площад Сан Марко!
8
0
 
8
 
! Отговори
Премиера преди 6 години
кат нямат магистрали така ще е
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венеция е супер романтично място, много ми харесва да возя любимата в гондола и да ни намирисва на л***ната които плуват около нас.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Meжду 25 и 500 евро варира и чаша кафенце + сладолед във Венеция.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой луд се къпе там където се излива канализацията на града?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СА МРЪСНИ ТЕЗИ КАНАЛИ?И КАК ВОНЯТ ПО-МАЛКИТЕ, ОСОБЕНО ПРЕЗ ЛЯТОТО?Само глупавите англичани и американци може би се къпят, ха-ха-ха
3
1
 
23
 
! Отговори
ив преди 6 години
Всъщност,тези които се къпят в смърдящите канали трябва да ги пращат на психиатър. Все едно се къпят в канализацията, странен тип луди!
2
1
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Какви са им магистралите във Венеция?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой нормален човек ще се къпе в тази помия? Даже нашите @мунджи не си помислят за такова нещо!