Хеликоптер с четирима души на борда се разби в Аляска

Засега няма открити оцелели
22 юли 2023 08:34, Александър Попов
3
Хеликоптер с четирима души на борда се разби в Аляска
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хеликоптер с четирима души на борда се разби в отдалечено плитко езеро в района на Северния склон в Аляска, като засега няма открити оцелели, съобщиха днес местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

В хеликоптера са пътували освен пилота и трима държавни служители. Машината е била наета от министерството на природните ресурси на Аляска, а тримата служители са работили в отдела за геоложки и геофизически проучвания и са извършвали работа на терен, съобщи в изявление ведомството.

"Министерството се моли за нашите служители и за пилота, за техните семейства и за нашия екип", се казва в изявлението и се допълва: "Продължаваме да чакаме актуална информация от спасителните екипи".

Хеликоптерът "Бел 206" в четвъртък вечерта не се е върнал навреме в базата си в градчето Уткиагвик. Екип спасители с друг хеликоптер са открили отломки, които отговарят на описанието на изчезналия хеликоптер, но не са открили тела на загинали.

Компанията собственик на хеликоптера "Маритийм хеликоптърс" потвърди информацията за фаталния инцидент и каза, че имената на пилота и пътниците ще бъдат съобщени след като бъдат уведомени най-близките им роднини./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Аляскахеликоптер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нимои дъ бъди! На запад живеят само перфектни богове!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес е един добър ден за българската демокрация.дебелосереца бат сашо
1
3
 
6
 
! Отговори
Русия преди 9 месеца
Ахкайти охкайти българи за западналия инцест..Кинефити на ПОСОЛСТВОТО ни напраеха най униращия народ ф света