Как да се справя със зла свекърва?

Няколко трика, с които да я накарате да замълчи
1 фев 2012 11:03, Елка Василева
81
Как да се справя със зла свекърва?
Снимка: архив, Reuters

Често в едно семейство се пораждат търкания, но ситуацията става особено сложна, когато на едно място се съберат снаха и свекърва. Ако срещате проблеми с майката на мъжа си и не знаете как да се справите с нея, предлагаме ви няколко трика, с които да я накарате да замълчи... сега и завинаги!

1. Бъдете добра и мила, но без излишно фамилиарничене. Забравете за старите традиции да се казва на свекървата „майко“ или „мамо“. Всички ние си имаме майка и баща, не е необходимо да го казвате и на нея. Особено ако не ви идва от сърце.

2. Спазвайте дистанция. Направете всичко възможно да живеете далеч от свекървата. Дори да сте в добри отношения, вие имате ново семейство и трябва да сте самостоятелни. Така ще ограничите и влиянието й върху съпруга ви, ако досега то е било силно.

3. Вълкът козината си мени, но нрава никога! Помнете, че ако преди се е държала зле с вас, а след като се омъжихте за синчето й, си е променила отношението, то това е само маска. Тя със сигурност не си е променила мисленето със скоростта на светлината, по-скоро спазва благоприличие, но при първа възможност ще реагира в удобна за нея ситуация. Винаги имайте едно на ум.

4. Мълчанието е злато. Когато сте й на гости, тя често се изпуска пред вас, прави коментари или забележки, които са ви неприятни. Игнорирайте ги, правете се на ни чула, ни видяла. Бъдете тактична и винаги мислете няколко хода напред. Една жена знае как да се оправи с друга, особено ако тя е по-устата. Само не избързвайте да влизате в открит и лют спор. Така все едно, че тя е спечелила.

5. Мислете за семейството си. Най-важното нещо е връзката ви с мъжа на живота ви и вашите деца. В името на хармонията вкъщи преглътнете някои неприятни думи от нейна страна. Ако ситуацията излезе извън контрол обаче, покажете позицията си смело и докажете, че в името на доброто ви семейство, сте способна да го защитавате.

Още съвети четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: свекърва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
пострадал преди 1 година
Ссетрата на мъжът се отнасяше добре с мен, явно от лицемерие. Един ден станах свидетел на следния разговор: Ще дойда у вас, но жената ако не си е вкъщи. Направи ми страхотно впечатление, защото не очаквах, че ще трябва да се махна от къщи, за да дойде тя. Иначе дна любезна, а като се обърна - зад гърба ми даже психически профил ми рисува дъртата пенсия.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си призная честно нито майка му, нито сестра му ще ги е грижа за вас. Сигурно има и свестни хора, но те не са чак толкова много. Познавам една такава зълвичка, която не даваше майка й да помага за отглеждането на детето на брат й. С племенниците си не общува и не подържа вртъзка. Пенсионира се жената, но иска още да работи и не иска да се грижи за майка си, която и е отгледала децата. На снахата нейната майка и е помагала, но от страна на мъжът- само ако той ги помоли. На снахата винаги се отказваше помощ за внучето. Бабата (майката на мъжът) посягаше на детето - момиченце бе, та детето веч
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Moita e netarpima sport rodih I edna vecher zabravih da prigotvq voda na bebenceto I kazaha na maja mi da se zanimava s nego dokato mu napravq voda beshe kum 00:00 posle doide I se razvika che toi bil na rabota ne bil dlajen da go gleda kolko bilo chasa I taka bola sum Dlajna samo az da si go gledam it tam nastroi I svekara mi I to bqha edni opsajdaniq po moi dare cqla nosht govoreha za men a az cqla nosht ne Minaj ot nervi
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята е отвратителна. Най- на края си призна, че ми правела нарочно за много от нещата. ...А и комбинацията става още по- лоша , когато има и намеса злата зълва. Двете са нещо страшно, само ме плюят и говорят глупости зад гърба ми. Ровят ми в гардеробите. Горкия ми мъж не знае вече какво да прави.
70
2
 
10
 
! Отговори
da преди 7 години
не знам дали има по-голямо чудовище от майката на мъжът ми- егоистична, стисната, мисли ми само лошото. А като е гледаш каква е да и се чудиш от къде такива високи изисквания към мен и такова безчовечие? Една проста, езикът и на каруцар, дребнава, егоистична, ревнива, собственица, незачитаща чуждото лично пространство, никога не проявяваща такт и човешко състрадание, винаги готова да смаже по-слабия. Ами аз от тази една добра черта не видях. То все ме гледа душмански и все гледа да ми направи ло
69
0
 
12
 
! Отговори
да преди 10 години
До АнонименКаквото и да си говорим никой от нас няма нужда в живота си от хора, които само изискват от него, държат се така, като че ли имаш към тях голямо задължение,ровят ти из личните вещи не с добро чуство и т.н. или като им отидеше в домът им те гледат като крадец. Хайде да си го кажем направо-това не се търпи и всеки гледа да се спаси както може, за да оцелелее като човек и да запази самочуствие и себеуважение. Такива лошотии толкова ти разбалансират психиката, че след тях вече не си чов
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A когато играе само лоша роля? Когато с поведението си ти причинява психически травми, които не можеш да преодолееш, защото не можеш да се примири с мисълта, че си допуснал до себе си човек, който не ти мисли доброто и той иска да играе някаква роля в твоя живот, а ролята му в живота ти е да го трови? Това търпи ли се? Или идва у вас, за да те притеснява единствено, с добро не идва и да всява само раздор и скандали. И децата то дори не искат да се срещат с нея, защото е причинявала само раздори пред тях с лошотията си.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да става запазете чувството си за хумор. От опит мога да кажа, че това помага най-много. Направо я разбивам като почне да фучи срещу мен и аз и отговоря с нещо духовито или просто се усмихна и така хем тя млъква, защото вижда, че не и се вързвам, хем моите нерви са здрави. По тоя повод се сетих за едно готино филмче. Гледайте "Свекървище" и ще си оправите настроението, ако случайно свекето е успяла да ви го развали.
66
5
 
1
 
! Отговори
Eвгения Тодорова преди 12 години
Аз си обичам мама Мю- такова прекрасно момче ми е довела, та вечно ще съм и благодарна за Захари! Той заслужава да му се вярва до край, което ще рече- близките му са длъжни да бъдат щастливи с него! До нови срещи!
65
0
 
15
 
! Отговори
mary преди 12 години
СВЕКЪРВИ не забравяйте че и вие сте имали такива,така че лошо няма ако не се превърнете в тяхното зло подобие!СНАХИ не забравяйте че и вие един ден може да станете СВЕКЪРВИ!?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с чук
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко опира до очаквания и компромиси, Ако са ни големи очакванията към снахата и не можем да правим компромиси идват проблемите. Когато приемаш хората такива, каквито са, няма проблеми.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко опира до очаквания и компромиси, Ако са ни големи очакванията към снахата и не можем да правим компромиси идват проблемите. Когато приемаш хората такива, каквито са, няма проблеми.
61
0
 
27
 
! Отговори
simlim преди 12 години
За да се разбират хората, трябва всяко семейство да си е отделно. От дистанция хората успяват да изградят по-трайни взаимоотношения без да си омръзнат...
60
0
 
50
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Ех,като Ви чета си мисля: ГОЛЯМА КЪСМЕТЛИЙКА СЪМ И НА СНАХА И НА ЗЕТ! Живеем със сина,снахата и внучето заедно от 6 години! От първия ден ми легна на сърцето това момиче-младо,модерно,хубаво и мнооого добро,боже благодаря ти за късмета! Да ми е жива и здрава! А зетя и дъщерята живеят в друг град, но са винаги добре дошли и да ти се напълни душата като ги гледам всички заедно! Весели,засмени!ДАЙ БОЖЕ ДА Е ВСЕ ТАКА !
59
3
 
37
 
! Отговори
sunshine преди 12 години
Истината си е тази - не трябва майките да се месят в живота на синовете си. Моята вече бивша свекърва го направи уж за доброто на сина си (или поне тя така се е надявала), но накрая стана така, че предизвика развод. Дано да си е извадила поуки за следващата му. И още нещо важи за почти всички мъже - рядко се обръщат срещу майките си и застават на страната на жената, а не на страната на майка си. Тъжно, но факт...
58
0
 
14
 
! Отговори
Do 64 преди 12 години
Tuk ne stava vapros da ignorirame sapruga si ot maika mu ili da go nastroivame sre6tu neq a za tova dokolko pravo ima TQ da se mesi kadeto ne i e rabotata !
57
0
 
37
 
! Отговори
сн преди 12 години
Прилагам всичките съвети / трикове / . А като се правя на ни чула, ни видяла , тя повтаря ли повтаря, докато се убеди , че съм чула и видяла. .... тогава се налага "покажете позицията си смело ""Винаги имайте едно на ум." Не едно, а по две наум, че иначе става страшно.....
56
0
 
46
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Аз със свекървата цял живот лоша дума не си казах,вече 31 години съм й снаха. Със снахата малко не потръгнаха нещата. Не да сме се карали или нещо такова,но просто не сме от една кръвна група.Затова - пълен игнор - изобщо не се вясвам в живота им нито за хубаво,нито за лошо.Щом синът ми си я е избрал да си живеят,а на мен щом не ми харесва - тотално изчезвам,както и направих.
55
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ЩЕ СТАНА СВЕКЪРВА ,НО СЪМ И ТЪЩА!МАЙКАТА Е ЕДНА !ПОМИСЛЕТЕ СИ -преди да станете снаха на тази жена ПРЕДИ ВАС Е ИМАЛО И ДРУГИ ЖЕНИ,след васМОЖЕ ДА ИМА ДРУГИ ЖЕНИ но майката е една!КОГАТО БЯХ СНАХА казвах :НЯКЪДЕ МОЖЕ ДА ИМА И ПО-ДОБРИ МАЙКИ но моята свекърва е ТВОЯТА ЕДИНСТВЕНА МАЙКА!С ТОВА ПРИКЛЮЧВАХМЕ!