Как да оцелеете сред интригите в офис-джунглата?

Полезно, особено ако работите сред много жени!
4 ное 2016 22:40, Екип на Tialoto.bg
15
Как да оцелеете сред интригите в офис-джунглата?
Снимка: outnow.ch

Да работиш с други хора не е лесно. Не само че е шумно, конфликтно, а и често се озовавате в центъра на интриги, за които дори не си имал идея. Особено ако работата ви е свързана с много жени!

В офисите винаги има някои негласни правила, групички и „политика“, с която всеки тайно се съобразява, за да не си вгорчи деня. Без значение дали тепърва започвате работа на ново място или вече сте част от колектива, вие също трябва да се позиционирате правилно в работната среда, спрямо „политиките“ и ключовите „играчи“ в офиса. Ето и няколко съвета как да се справите в подобна среда:

1. Приемане
Приемете, че има възможност да ви набъркат в подобни офис-интриги и политики. Анализирайте кои са корените им и как да действате оттук нататък. По-добре да се изправите срещу тях съзнателно, отколкото да се правите, че не знаете какво се случва.

2. Не взимайте страна
Хубаво е да имате мнение по темата, но избягвайте да взимате страна, защото така автоматично ще се сдобиете с врагове в офиса. Опитайте се да накарате двете враждуващи страни да обсъдят проблемите си, но не подкрепяйте открито нито една от тях.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: офисработитеоцелеете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е зажаднял за офиси , мофиси , коктейли , а наоколо разруха , все едно си в катун ... *** :)
13
0
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Има такова нещо, но то е, защото го търпим.Дълго време у нас се толерираше простащината и махленският принцип "Всичко да е на показ и да бъде коментирано, мнението на махленският слугинаж да е мерило за качества и благонадеждност".27 години са малко, за да се отърсим от всичко това. Не че ги няма същият тип простакели и сред другите нации, но колкото по-нормална и развита е една държава, толкова повече се спазва правилото "Всеки да си знае мястото".У нас простаците продължават да доминират.
12
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Хайдееее, пак откраднахте статия, само дето тоя път други са я превели! :)))
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интригата е самата същност на женската природа. Дори и самия порядък в политиката и обществото ни е женствен, матриархален, а интригите, дразгите и подмолностите са станали ежедневни задължения. Вижте парламента, имаше една кокошка, която беше толкова устатна, че си издейтва пост омбудсман само и само да й запушат устата.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-ха! Нямало интриги сред мъжете!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но, като се появи"лидерката" дори да работите с мъже. Настъпва същински ужас. Веднага се разбира коя прави скандалите и кара хората по-между им.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работете с мъже. Предимства! Няма клюки интриги. Повече ще ви уважават и помагат.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом има пазар за американско кино и сайтове като този, значи интригата е храна. Който си е скучен на себе си, си организира екшън било в битов план, било виртуално.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И една жена да ина в офиса има интриги. Това е истината. Жените не обичат да стоят без да правят интриги. А достатъчно е да станат две и гледай какво е ад.
5
0
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Не сме толкоз уникални. Навсякъде има интрижки и подмолно подливане на вода.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъж съм и работя с две колежки. Веднага се откроява "лидерката" и естествено се върти интриги зад гърба ми с цел да изпадна в неудобна ситуация и да бъда отстранен. Поведението ми обаче е хладнокръвно, безпардонно и леко агресивно спрямо нея, но достатъчно осезаемо, за да се чувства неудобно, естествено се старая на работното място, за да не изгоря. Всеки път когато усетя сарказъм й влизам грубо с бутонките в глезените. Не търпя някой да се е.бава с мен, още по-малко пък с женски простотии.
3
0
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
"ако работите сред много жени..."По списък!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В съвременните офиси по американски тип, са си направо кокошарници за кокошки-носачки. Работят в същите клетки по 50 души на 20кв.м. площ.
1
3
 
22
 
! Отговори
Не се и надявяйте преди 7 години
Каквото и да правите, от интригите, специфични за българските офиси няма да се избавите!В това отношение ние сме уникални!