4 урока, които научаваме през първата година от брака

Как да приемем и обикнем различията на партньора
11 май 2018 10:30, Михаела Лазарова
7
4 урока, които научаваме през първата година от брака
Снимка: Reuters

Бракът е огромна промяна в живота, особено когато е за първи път. Двойките се сблъскват със ситуации, в които досега не са попадали. Характерите започват да си личат именно тогава, когато партньорите са изправени пред новости, трудности, проблеми, както и хубави моменти, разбира се.

През първата година обикновено всичко е прекрасно, любовта витае във въздуха, двойката няма търпение да прекара остатъка от живота си заедно, да гради планове, да мечтае.

Тази първа година е и бурен период на адаптация, по време на който се случват много промени, научаваме много неща като младо семейство. Може да не си даваме сметка, но първата година от брака ни учи на много неща. Ето 4 от най-важните от тях:

1. Как да приемем и обикнем различията на нашия партньор.

Никой не е съвършен, но това не означава, че не сте идеални един за друг. Вашият съпруг неизбежно ще прави неща, които не харесвате и които дори ви карат да се вбесявате. Бракът не е проста и лека задача. Важното е да научаваме уроците си навреме. Сред най-ценните от тях е именно уважението на различията на партньора ни.

Колкото по-рано се научите да приемате раздразненията и странностите, недостатъците и поводите за неразбирателства, толкова по-хармонична връзка ще изградите с времето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
edin преди 5 години
До АнонименЖената не знае в повечето случаи какво да прави със себе си. тя си мисли противоречиви неща, сменя мнения през една две минути, сякаш няма проблем. Иска да командва, а подсъзнателно се нуждае да следва и бъде напътствана. Но днешната еманципация я учи че това било лошо и срамно и че тя трябва да е същата като мъжа. Затвоа се мъчи да стане като мъж а това вътрешно я подтиска. Проблемът е много сложен и не се оправя лесно и не при всяка. Трябва да може да мисли, а това става след 45 г
6
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 5 години
Тази категория "мъже" се оформи още през соца. Не че бяха непременно с добри доходи, но това бяха хора от първото и второто поколение, родено в рамките на еднодетния семеен модел, който по онова време е бил нещо ново за България. Майките им са ги отгледали като писани яйца и не са се сетили да им обяснят, че все някой ден и те ще трябва да поемат отговорност за нещо. Тези "вечни момченца" са вече в поколението на 50-70-годишните и не знаят друго, освен да си живуркат като тийнейджъри.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената за която се жените не е същата с която се развеждате. След брак жената спира секса. Жената има нереалистични очаквания които не е заявила предварително и иска да наложи мнението си, и ако позволите да се случи тя ще загуби уважението си към вас. Жената очаква да печелите пари и едновременно да прекарвате повече време заедно, като колкото се стараете никога няма да е достатъчно.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсенето обуславя предлагането-мъжете заслужават жените,които получават и обратното.Нарои се едно ново поколение мъже,които имат добро образование ,работа и доходи,но зашеметени от "възхода" не искат обвързване,а да си живеят без ангажимент...до 50г. Съответно за тях се намериха пеперуди,които влагат време и чужди финанси в силикон,фитнес,пилатес,Дубай,шопинг- това са половинките на горните отличници и на баровците с доходи от съмнителен бизнес...Бракът за всички тях не е отговорност,а прищявка
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая статия е много поучителни за ЖЕНИ. Че изобщо не знаят, куде се намират. Не траят никой....понеже са еманципирани. Втората част стават самотни майки и почват да се излагат 10 пъти повече от тийн.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 - Говори за себе си. Аз ги подбирам сираци.
1
0
 
9
 
! Отговори
И най-важното преди 5 години
Изграждаме си стратегия за отношения с тъщата/свекървата!