На гости в имението на Били Джоуел

Композиторът продава елитния си дом
22 юли 2016 19:47, Екип на Tialoto.bg
1
На гости в имението на Били Джоуел
Снимка: celebrityhousepictures.com

Били Джоуел е познат на световната публика най-вече с песента си „Piano Man“, която през 73-та го направи шестия най-продаван изпълнител в света. Известният композитор и поет е номиниран 23 пъти за награда „Грами“, като е горд носител на шест от тях.

В световен мащаб от албумите му са продадени повече от колосалните 150 млн. копия. Животът му продължава да минава в разнообразие – живее в прекрасно имение, което се продава, има 3 брака, дъщеря и загърбен неуспешен опит за самоубийство.

Въпросното имение е обявено за продан девет години след построяването му. През 2014 г. Били решава, че иска да се разнообрази и пуска имението за 29 млн. долара. Към днешна дата цената на имота държи фронт от 27 милиона.

Карибският имот в средиземноморски стил е разгърнат на декар и 230 кв. м, като нотариалният му акт върви с 28 квадрата частна плажна ивица с кей. Луксозното имение разполага със 7 спални, 9 мраморни бани, прекрасни средиземноморски декорации във всекидневната, модерна кухня, личен кабинет и прекрасни градини. Върху имота е изградена и къща за гости (вляво, погледнато от задния двор) с две спални и една баня.

Екстериорът на двете постройки следва темата на типичните средиземноморски колонни редици, които обикалят сградите, оформяйки тук-там някоя веранда. Белият цвят на външните стени е в перфектна хармония със заобикалящата ги среда, изпъква на керемидения покрив, блести насред тревите. Всяка стая тук е с уникален облик. Усеща се леката карибска нотка, а множеството прозорци внасят чудна слънчева светлина.

Фоайето на това прекрасно имение съвпада с разположението на всекидневната, като единственото, отделящо двете помещения, са дългите колонни редици, между които се образуват прекрасни бели арки. Да, основният цвят за цялото имение е белият – човек да се чуди как успяват да не го изцапат?

Всекидневната съблюдава сложна еклектика, представена от източни изкуства – арабски, азиатски, с лек привкус от европейското. За първите две говорят арките, колоните – сякаш взети от приказен арабски дворец, но лишени от сложните си холографски елементи от гипс и тюркоазеносиньо.

Минавайки през своеобразния тунел от арки, ще попаднете в кухнята. Тя наподобява мистериозна изба, чийто тухлен таван е объл. Мебелировката е комбинация от масив и изкуствени плоскости, върху които е поставен изящен плот от полиран мрамор. А металният абсорбатор над печката е заместен с интериорно тяло, напомнящо комина на някоя пещ за хляб.

Трапезарията изгрява с призрачното слънце, надзъртащо от големите френски прозорци. Стаята за хранене е обзаведена с красиви френски мебели.

Личният кабинет на композитора и певец Били Джоел е делови кът за бизнес разговори, който се пренася на два фронта – формален и по-освободен от излишни маниери. За първия говорят тежкото масивно бюро, зад което е поставено коженото кресло на известния музикант. Метър-два по-напред пък са диванчетата за по пура и приятелски разговор.

Имението може да се разглежда като символ на лукс, лишен от кич и съграден с чувство за стил и аристократизъм. А гледките... а гледките! Те си имат цена. Нека видим кой ще се осмели да плати 27 млн.
Можете да разгледате подробно имението в галерията на Tialoto.bg.

Подготвил: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Читател и коментатор преди 7 години
Имението е чудесно, но не ни е по джоба, за съжаление.Вие пък заслужавате поздравления, защото сте пооправили формата на сайта и сега е много по-лесно да се напише коментар.Качените постинги пък са подредени и номерирани много по-прегледно.Браво!