Взеха се: Хари и Меган си казаха "да"!

Oжениха се спазвайки традициите на Англиканската църква
Обновена: 19 май 2018 14:29 | 19 май 2018 14:28, Александър Попов
98

Снимка: Reuters

Принц Хари и Меган си казаха "Да". A архиепископ Уелби ги обяви за законни съпруг и съпруга на церемония в готическия храм "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Те се oжениха, спазвайки традициите на Англиканската църква - важен елемент в монархията, откакто по настояване на Хенри Осми Църквата на Англия се отделя от Римокатолическата през 1534 г.

Още по темата

Меган бе заведена до олтара от бащата на Хари - принц Чарлз, след което застана до съпруга си.

Церемонията бе водена от преподобния Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор, а на нея присъстват около 600 гости. Кентърбърийският архиепископ, духовният лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби води размяната на обети.

Церемонията продължи един час и включва църковни песни и четения на Библията. Известната британска госпел певица Карен Гибсън и хорът и изпълниха соул класиката "Stand by Me" на церемонията. Свири също челистът Шеку Кане-Мейсън, в програмата бе и уелското сопрано Елин Манахан Томас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичат се, взеха се, какво пък? А иначе, не е ли сватбата на Хари възмездие за причинените страдания на Уолис Симпсън, принцеса Маргарет, лейдиДайяна? Кралицата изглеждаше доста слисана, Кейт се държеше перфектно (добра школовка от майката), но останалите членове на кралската фамилия май чудесно се забавляваха. Особено при проповедта. на пастора, типична за Америка.
72
4
 
10
 
! Отговори
Хари Потър будалата преди 5 години
Този Хари е по-глупав и от Хари Потър. Взел си е булка: 1) грозна и не със синя кръв, 2) развеждана,3) по-стара от него с няколко години,4) наполовина е мулатка. Даже четох,че се слагала и на Уилиям, Кейт ревнувала и затова родила 3-тото си дете. Знае ли човек, то да остане в двореца сигурно е била готова на всичко,знаем че кралицата не я искаше до последно. Дори собствената и сестра я мрази и не знам дали я поканиха на сватбата или не. На бас,че ако не роди едно чернл*че ще се разведат догодина
71
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За злобата на родна земя съм съгласна, но сватбите на коронованите особи са част от "зрелището".Заржда се интрига между двете дами на сърцата на кралските внуци.Мило назоваваната Кейт е зодия козирог и със сигурност ще иска да запази превъзходството си в светския живот, но американското момиче зодия лъв е не по-малко сърцато.Интересен е паралелът между визиите на двете преди да срещнат своите рицари.Кейт има няколко снимки със шокираща визия за разлика от артистичната Меган.
70
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше доста скромна церемония, в сравнение със сватбата на Кейт и Уйлям, но много вълнуваща и особено словото на пастора докато ги венчаваше, ме просълзи - имаше много смисъл в него. Е Англия знае как да очарова света и го доказа за пореден път!Въпросът е - кога ще ги стигнем англичаните, че с тази злоба и завист, българинът само на простотии е способен....П.С.Добрите народи са си запазили монархиите, лошите са ги прогонили или убили
69
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, най-после, взехаха се! Хари винаги ми е бил най-симпатичен от кралската фамилия, макар да прилича на кръстоска между ирландски пияница и футболен хулиган правен от Лейди Ди и... и някой друг но не и Чарлз. Затова пък е най-земен от всичките. Бабето как се е примирило с тази булка обаче, акъла ми не го побира.
68
4
 
28
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
Историята е една а фактите са че след битката при Виена 1683 когато турците са разгромени западните държави в рамките на 10 години освобождават всички територии населени с католици които са били завладяни от турците - Унгария Хърватия. И вместо да разгромят слабата вече Османска империя и да я изтласкат в Азия те започват да я подкрепят като целта е турците да убиват и грабят останалите под тяхна власт православни християнски народи. Главен поддръжник на Турция в извършването на геноци е Англия.
67
6
 
10
 
! Отговори
ХЕРЦОГ НА ПРЪДНЯТА преди 5 години
Страшно
66
9
 
23
 
! Отговори
Блях преди 5 години
Таз година булка-догодина люлка!Рептилиите специално селекционирани за овчето стадо се множат.А,стадото блее в умиление.
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
харесвам ги ама и мен вече ме заболя главата то новини за тях . айде стига
64
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникални са Англичаните. Браво. Уважават си историята и всичко постигнато през тези векове. Истинска наслада е гледаш живата история ...замъците ...катедралата...облеклата ...Всичко .Тъжно е че ние се гордеммм с учебниците и царете си ...А реално ги плюем и мразим ..По Български. Но за това едните са Империя , а другите простоо една държава ...без останала история.
63
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, успокоих се вече ще спя спокойно. Много ми беше на грижа. Те излизайки от ЕС дали знаят, че съществува държава с име България. Какво толкова се превъзнасяме. Сватба като сватба. Брак между млади. Какво ни грее нас и какво общо има България? Та днес Гала се беше барнала като ново забогатяла случайна реститутка. Сякаш е част от поканените гости. Да се смееш ли, да плачеш ли?
62
4
 
6
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
А къде е Пипа?
61
2
 
6
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Ей най после да се успокоим че покрай дертовете на тези само лежащи и плодящи се взехме дазабравяме нашите си дертове!Браво Хари ти си велик!
60
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да говорите небивалици с които целите да настроите българите срещу британците като разправяте че помагали на турците, прочетете истинската история, която не е писана от комунистите. Не някой друг, а Великобритания е сложила края на Османската империя и е изгонила в изгнание последния и султан.
59
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Западащата" Британия днес направи блогбъстър, който гледаха 3 милиарда зрители по целия свят. Показа хиляди искрено щастливи и въодушевлени хора дошли да поздравят младоженците. В същото време Путин обеща на руснаците ... нови ракетни комплекси. Опитайте се да осмислите това. Разликата в манталитета на тези две нации е от земята до небето. Затова руските *** не можейки да измислят нищо по-човешко, злобеят и сеят омраза която е помрачила съзнанието им.
58
5
 
12
 
! Отговори
,,ислям сватба,, де преди 5 години
,,турски сериал,,, де
57
8
 
11
 
! Отговори
,,жена на годината,, преди 5 години
некои спят и с мулатки ,,краврки,, затова макрон е с ,,по възрасна от него,, хахаха нема лошо
56
3
 
3
 
! Отговори
,,вдетинени,, преди 5 години
особено обичат децата не е ли добро а после ние лоши нема угодия бре
55
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като баща му беше "лудо влюбен" в онова недоразумение камила,а майка му тръгна да прави сеир на света с арабин,то се очакваше синът им да не блести с акъл относно половинката до него
54
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В редиците на семейство Рептилии се намери дострйно място и за ЧЕРНАТА МАМБА!