Мерилин Монро - сексимволът на всички времена

Бракът не ме накара да се чувствам тъжна, споделя тя
23 апр 2020 22:22, Дарена Найденова
20
Мерилин Монро - сексимволът на всички времена
Getty

Какво може да се каже за Мерилин Монро, което вече не е казано? Тя се превръща в икона приживе и си остава такава дълго време след смъртта си. 58 години по-късно все още образът ѝ е на всеки сувенир в Холивуд, а под статуята ѝ с разперената пола се снимат безброй туристи.

Всички знаят, че името на Мерилин Монро всъщност е Норма Джийн Мортънсън. Знаем и за злоупотребата ѝ с наркотици, наградите ѝ „Златен глобус“, БАФТА и за връзката ѝ с президента на САЩ Джон Ф. Кенеди. Според различни теории, под Белия Дом има тайни тунели, през които Монро е влизала, за да се среща с любовника си.
 
Всяка една среща е записвана в таен дневник на актрисата. Той обаче изчезва след смъртта ѝ. Конспиративни теории твърдят, че именно Кенеди е взел дневника, но това няма как да бъде доказано, тъй като е застрелян само година след смъртта на Монро.
 
Детство
 
На 1 юни 1926 година се ражда Норма Джийн. Майката е Гладис Пърл Бейкър, но бащата остава неизвестен. До ден днешен се спекулира между двама мъже, но никой не може да представи истинско доказателство, за да подкрепи теорията си.Единият от кандидатите е бившият съпруг на Гладис – Едуард Мортънсън, с когото тя се разделя през 1928 година.
 
Другият потенциален баща на Монро е Стенли Гифорд – колега на Гладис, с когото тя има афера по времето, когато е зачената дъщеря ѝ. Самата Монро е признавала, че е виждала снимка на баща си, но никога не е била сигурна кой е той. Историята разказва, че мъжът на снимките приличал на Кларк Гейбъл, с когото Мерилин успява да играе в последния си филм „The Misfits“.
 
Детството на Мерилин е стабилно и щастливо. Майка ѝ е психически и финансово неподготвена за дете и бъдещата звезда е оставена при приемните родители – Алберт и Айда Болендър в малкото градче Хоторн. Първоначално Гладис живее заедно с тях и пътува до Лос Анджелис, където работи, но скоро след това се премества в големия град, тъй като пътуването и смените я изтощават напълно.
 
Единствената цел на Гладис е да събере достатъчно средства, за да може да отгледа дъщеря си. През 1933 година това се случва и тя купува къща в Холивуд, където прибира и Норма. Година по-късно обаче тя е диагностицирана с параноидна шизофрения и до края на живота си често е приемана в болници и постепенно губи контакт с дъщеря си.
 
Още за живота на Мерилин Монро четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
До ВанкатаВсички известни американци са имали няк'ви травми в детството, без изключения !!!Та затова и детството на Мерилин се приема за нормално ...
10
0
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
"Детството на Мерилин е стабилно и щастливо. Майка ѝ е психически и финансово неподготвена за дете и бъдещата звезда е оставена при приемните родители..."- - - - Егати стабилното и щастливо детство - приемни родители и после връщане при майка шизофреничка...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния панаирски кон на медиите.. като 99% от звездите
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Била е скъпа ***, Дж.Ф.Кенеди си я е поръчвал многократно. Такива стават повечето, с неизвестен баща.
7
1
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Отивам да се къпя и си лягам. До баща ти, не се тревожи! :)Gute Nacht, mein Sohn! :)
6
11
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Освен дето едно време й викаха Мадона Чиконе и Пресветата Дева. :))))Толкова за християнството. :) Библията е една ужасно скучна и безполезна книга, но е добре да я цитираш, за да правиш добро впечатление на и.ди.о.ти.те.:)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всички престъпнициОтровителите има най много
4
3
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Убавата жена е като плодното дръвче,колко повече го друсаш, повече ражда ! А жената на колко повече дава,по-убав става.
3
12
 
10
 
! Отговори
?? преди 4 години
как може да пишете за доказани ***?
2
9
 
4
 
! Отговори
Моралист преди 4 години
Прелюбодейка. С президент-прелюбодеец.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бриджит Бардо е по-яка.