IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Хапвайте киви при запек и за силен имунитет

Този плод ни осигурява витамин С

Снимка: istock

Снимка: istock

То е плод, който по-често консумираме през есенно-зимния период. Сочно, вкусно с малко калории – кивито. Смятано за суперхрана, кивито е полезно за здравето на сърцето, осигурява ни калий и е подходящо за отслабване. Вижте още няколко причини да го хапвате по-често. 

1. Подсилване на имунната система

Кивито е отличен източник на антиоксиданти, сред които витамин С. Антиоксидантите са важни за поддържането на имунната функция. Според изследвания, редовната консумация на киви може да допринесе за значително намаляване на определени видове протеини, които могат да предизвикат възпалителни имунни реакции.

2. Намаляване на риска от заболявания

Витамин C не е единственият антиоксидант, който се съдържа в кивито. Вкусният плод ни осигурява и витамин Е, каротеноиди, лутеин и зеаксантин, както и полифеноли, показват западни изследвания. Антиоксидантите са известни със способността си да се борят със свободните радикали. 

Свободните радикали могат да причинят оксидативно увреждане, което е известен фактор за много заболявания. Някои западни изследвания показват, че кивито може да намали риска от хронични заболявания.

Източник: Киви при запек? 6 причини да ядем този плод

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата