Ма да знайш, много си убава!

Защо на мъжете им е трудно да правят комплименти...
12 яну 2009 14:41,
71
Ма да знайш, много си убава!
Снимка: БГНЕС

Комплиментите са злато, а не струват нищо, и въпреки това по неизвестни причини на мъжете им е трудно да ги правят.

Само една четвърт от мъжете обсипват с комплименти своите половинки, показва изследване във Великобритания.

23% от представителите на силния пол често пъти казват на приятелката или съпругата си, че имат хубав тоалет, който добре им стои, че са "великолепни" или пък че имат страхотна прическа.

От друга страна, жените основно искат от партньора си да чуват комплименти и никак не е трудно те да се постараят да го правят. С малко добра воля животът ви може да стане учудващо по-добър, а любимата ви да е по-нежна към вас.

Понякога жените са готови на какво ли не само за да чуят една хубава дума, така че 22% от тях са готови на всичко, за да си "изпросят" един комплимент.

12% обаче за нищо на света не биха направили това, сочи допитването.

Всяка четвърта жена иска по-често да получава комплимент от мъжа на живота си.

25% са късметлийките, които получават комплимент за хубавата фигура, 16% - за прическата, 12% - за красивото лице и 10% - за прекрасния тен.

"Комплиментите, които партньорите си правят един на друг, правят връзката по-силна и по-силно - чувството за близост. Всяка жена иска да чуе, че се харесва на партньора си, а комплиментите влияят силно и на самочувствието", казва сексологът Катрин Хъд.

"За съжаление хората, особено мъжете, забравят колко хубавата дума е важна и е от значение".

Така че от време на време казвайте на вашата половинка "Прекрасна си", за да може тя отново да се почувства като момичето, в което сте се влюбили...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Марлон Брандо преди 15 години
Често правя комплименти на жена ми...вече 16 години,аз също получавам комплименти от нея и резултатът е налице,любиме се както първия път го направихме и така е всеки път.Нещата са много прости,но колко от мъжете знаят това?
69
0
 
0
 
! Отговори
q q q преди 15 години
Защо да спорим, след като всичко е ясно - комплиментите са хубаво нещо, когато са направени уместно и искрено - получават ги онези, които имат повод за това - било и то със скрит змисъл или не. Радвайте се на жибота и се обичайте бе Хора.... не се самоизяждайте, стига с тая злоба и лицемерие - нищо няма да постигнете така!!!А колкото до свирките - ммм да, болна тема са, всеки може да има това, при условие, че знае как да си го поиска :)))Успех на всички
68
0
 
0
 
! Отговори
Indenver преди 15 години
A те (жените) защо не ни правят комлименти на нас? Веднъж не съм чул нещо хубаво... като "ама как яко блъсна таратайката вчера, а? пич и половина"; "като кон си... и в двата смисъла"; "много ме кефиш как пиеш бира"; "с махмурлук винаги си много красив!"; "много си секси така небръснат"; "ама как готино плюскаш като прасе"; е такива работи, ние се радваме и на малкото... кхъм, дано някой не се чувства засегнат от написаното, с чисто хумористична цел е ;). Жените наистина редовно се стараят да са максимално хубави за партньорите си (е, няма да проверяваме всички, изключения винаги има), което си заслужава комплимента. Пък щом те са щастливи, и нас ни правят щастливи после... всичко е кръговрат :P.
67
0
 
0
 
! Отговори
scum преди 15 години
ЕЕЕ тоя 26-ти изби рибата и готвачите в околността ... така не съм се смял от сума ти време
66
0
 
0
 
! Отговори
Христо Ясенов преди 15 години
Ами мъжете просто не обичат да лъжат. Това е причината за спестяването на комплименти. ;-)
65
0
 
0
 
! Отговори
Svalq4 преди 15 години
do 64. Jenite iskat vsi4ko, a myjete davat vsi4ko za svirki. Idealno sa izmilseni ne6tata nali ?
64
0
 
0
 
! Отговори
муцуна преди 15 години
ако наистина си добър *** ще ти правят *** и още как! Стига си се правил на интересен щото не си. всички жени искат всичко.
63
0
 
0
 
! Отговори
zizy преди 15 години
абсолютно съм съгласна и подкрепям !! :)) аман от комплексари, простаци и всякакъв подобен тип ***. за мен това не са мъже :))) съжалявам :) а като зачетох коментарите започнах направо да се отчайвам :((както продължавам да се убеждавам, стереотипите са нещо страшно ! :) айде, лек ден на всички :)
62
0
 
0
 
! Отговори
galina преди 15 години
v kraina smetka niama zna4enie kakuv pol sme hora,,. vseki normalen 4ovek se nujdae i haresva hobava komania, praiten razgovr i lubimata ili lubimia da zabeleji kolko dobre izglejdame i kak ni pravi adski happy tova, ..Jivota a kratuk i ni podasia dostatu4no nepriatni slu4ki , ne6ta koito nie nemojem da kontrolirame,,,,,, kolko struva edna dobra duma-ni6to.. a kolko ne6ta moje da promeni......................stiga prosteite i se sustezavaite koi e po-goliam tarikat i igra4.........niakoi den vsi4ki 6te polu4im tova koeto davame......
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди време някой ми беше казал: верно в BG всичко е по-евтино, цените, жените... Друг пък беше казал - вие в BG нямате богати хора, а само бедни хора с много пари. Някой сигурно няма да се съгласят нито с първото, нито с второто изказване, и аз като типичен българин, се успокоих с това, което ни учиха като малки: ние сме най-умните, най-хубавите... Ама от години нещо не го вярвам това...
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
46 президент!!! :-D Иначе и аз на моя маж постоянно му разправям какъв е сладур,и си му готвя, и си го уважавам най- редовно. И той го прави същото за мен. Без готвенето :-) и си ни е супер. Не бих си го заменила заради дебеловрат :-) Той мен за дългокрака също :-)
59
0
 
0
 
! Отговори
Sve преди 15 години
но всъщност според мен статията беше за това как една мила дума те кара да се чустваш по-добре, а не за сваляне на звезди, подмазване и прочее. Аз самата не се мажа от години, не съм суперкрасавица но не съм и грозна, харесвам се така и милото ме харесва, което е важното, той също не е от копмлиментиправещият тип, но ми става адски гот като ме погледне и каже нещо от сорта на "лелеее, ще те изтърва някъде" или "аз съм късметлия"! Забележи, не казва "Страшна си, прекрасна, красиви са ти очите... и от сорта, повечето мъже не обичат директните комплименти, а ти сама трябва да се сетиш ,в неказаните думи едва ли не, това им е лошото, гадините гадни :-))) А ние с милото сме от 5 г. заедно за това време не ме е видял развлачена и с ролки на косата вкъщи - това ми е съвета към девойките - никога не бъдете немарливи у дома, пък и е въпрос на естетика и самочувствие, ако вкъщи се чувстваш красива и мъжът до теб ще те намира за такава, да не говорим за навън! А пък комплиментите сами ще дойдат, научете се да ги чувате, а не да чакате стандартните думички, на мен ми отне малко време но се научих, мъжете не са трудни - ако са добре нахранени, оставени да играят любимата игра и най-вече нямат запор към излизане с приятели с твои верни обожатели, късмет и успех на всички дами, чао от мен!:-)))
58
0
 
0
 
! Отговори
Svalq4 преди 15 години
E nikoq ne kaza kak e s analnata lubov
57
0
 
0
 
! Отговори
cTpH преди 15 години
Това е well known issue сред българските жени. Да изглежда зле у дома , имам предвид. Уви, единици са жените способни да бъдят възхищение с грим или без грим. Не ми се искаше да навлизам индивидуализъм и личен опит - в чалготека не съм влизал от може би 6-7 години? А в дискотека - поне 3. Виждам огромно количество колежки на работа на средна възраст 25-30 които ако не са станали час и половина-два за да отделят огромно количество време на външния си вид не биха и заслужили втори поглед , камо ли комплимент. Преди известно време на полу-пияна глава при съученическа сбирка, имахме огромен принципен спор точно относно флирта и комплиментите които очаква една жена. Въпреки , че има мъж. В един подходящ момент от спора си позволих да синтезирам цялостната теза на жените като "Ние сме ментални/умствени , това повдига нашето самочувствие". Повечето отговориха положително, с мотива и уточнението , че "Флирта не е изневяра" Достатъчно ;)
56
0
 
0
 
! Отговори
ivencetoooooooo преди 15 години
v dne6no vreme na tez mai za ni6to ne stavat...takiva za glupaci,4e da im vadi6 dumite s 4ingel ot ustite....dobre,4e nie jenite si imame samo4uvstvie,ako 4akame to da doide ot tqh.lele ne mi se misli.......
55
0
 
0
 
! Отговори
еха преди 15 години
Необходимо ми е само огледало - и сама мога да преценя дали днес външният ми вид е ок или приличам на вещица. Просто огледалото ми не ще да му правя ***, за да ми направи комплимент. Не мисля, че и всички мъже искат задължително нещо в замяна на хубавите думи. Обаче в това развратено общество не искам да си губя времето, за да преценявам дали мъж казва колко съм хубава, защото е вярно и го мисли или само за да ме и.з.ч.у.к.а. Честно казано по-спокойно ми е без подобни словоизлияния. А както съдя по коментаторите в този форум - явно доста мъже искат ***, манджи, подмазване, за да им се откъснат от акъла няколко сносни мили думи към жена. Доста са лесни и продажни тез мъже. Защото *** правя не за да получа комплимент, а когато ми е кеф и когато ми отвръщат също с орална любов. Манджи не готвя и не се подмазвам. Така че явно ще си остана без комплименти и само с огледало. За мой късмет. Комплиментите те карат донякъде да губиш реална преценка за себе си. Вижте мъжете, различни са, но опре ли до комплименти - ласкайте ги и са ваши. Доста жени пък наистина се имат за принцеси след дузина хвалби по техен адрес. От друга страна това им е хубавото на комплиментите - правят хората от двата пола принцове и принцеси, каквито не сме. Илюзията е хубаво нещо, но за кратко.
54
0
 
0
 
! Отговори
ахх преди 15 години
Ихх тия ***...ми вземете си ги заслужете малко,а?Колкото до номер 42-браво за коментара!Напълно съм съгласна с теб!До номер 48- естествено,че няма да казваш на жена си през 5 минути колко е хубава и т.н.,но не мислиш ли,че ако наистина държи на теб и те обича няма да се възгордее и да хукне по мъже както казваш?Явно не си много сигурен,затова...А колкото до номер 51 подзоваващ се под ника сТрН - приятелю не е задължително една жена да изглежда зле когато си е у дома,няма значение дали носи пеньоар,анцунг,шушонки или тем подобни!Една жена красива ли е,е красива И С ГРИМ И БЕЗ. "Когато жената отива на работното си място тя изглежда по коренно противоположен начин - добре облечена /варира от спортно елегантно , елегантно до откровено секси излъчване/ гримирана е (твърде често с тежък грим). С две думи - изглежда добре."Извинявай обаче по твоите думи излиза,че една жена не е ли гримирана то тя едва ли не е ПЛАШИЛО???Явно досега си попадал,незнам,може би на чалга моми,та вкъщи да изгледждат на налагани с тиган след като си махнат тоновете грим ?Но само ти си знаеш... И защо пък всички жени,които се обличат с анцунг да са мърли?Това изобщо не е вярно!Едно е да се чувстваш КАТО *** заради мъжа си,а съвсем друго е да СИ такава.Е явно ти си се наживял на "мърли носещи анцузи"ама замисли се дали проблема не е в теб мъжо :D И също така една жена чувства ли се добре-обичана,харесвана,то и изглежда така. И за тези *** пак ще се повторя-ТРЯБВА ДА СИ ГИ ЗАСЛУЖИТЕ!Егоисти! ;)
53
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 15 години
Явно правите много здрав секс :-D
52
0
 
0
 
! Отговори
cam преди 15 години
Като чета всички тези излияния, за 100-тен ...неее 1000-ден път се уверявам,че съм сред малкото жени успяли да открият точния мъж в живота си и съм благодарна на Бога за това.Той не е модерният днес дебеловрат мачо...не е и с тлъста банкова сметка...но с общи усилия живеем добре и ни е хубаво вечер у дома.Ииии не бих го заменила за никой друг.Мъже много,но сродната душа е само една.
51
0
 
0
 
! Отговори
cTpH преди 15 години
Проблемът сред българските жени е повсеместен. Говоря за обвързаните такива, които живеят със съпрузите/приятелите си. Жената у дома е често с пеньоар, анцуг, дебел пуловер, шушони, не е гримирана. С две думи - изглежда зле. Когато жената отива на работното си място тя изглежда по коренно противоположен начин - добре облечена /варира от спортно елегантно , елегантно до откровено секси излъчване/ гримирана е (твърде често с тежък грим). С две думи - изглежда добре. При тези обстоятелства , твърде нормално , жената получава комплименти на работното си място или навън , но не и у дома. Това поражда нейната ментална и морална незадоволеност от собствената половинка и внезапен интерес към колеги и мъже извън дома. Така се стига и до изневяра , раздяла и прочие. Ясно ми е какво би отговорила семейната жена , жената-домакиня на този пост. Спестете си го. Вие трябва да сте хубави за мъжа са за да очаквате комплименти от него. Почти никой не харесва мърли облечени в анцузи. Особено ако е живял с тях години наред. Дерзайте и наблягайте на свир*ките