Какво искат да ни кажат страдащите от депресия?

Тя не е апатия и тъга, което ще премине след ден-два. Тя е заболяване
21 май 2017 22:43, Екип на Tialoto.bg
0
Какво искат да ни кажат страдащите от депресия?
Снимка: Instagram

Напоследък все повече учени и лекари се опитват да разгадаят "депресията" и по-точно как да изкарат хората от нея бързо и без да се налага да ги хоспитализират. Все повече са хората, които се сблъскват с депресията и дори много звезди открито коментират фазите, през които са минали и престоя си по клиники.

Депресията не е просто състояние на апатия и тъга, което ще премине след ден-два. Това е заболяване. И за съжаление доста хора се срамуват да признаят дори пред себе си, че са изпаднали в депресия и се нуждаят от помощ.

Да живееш в състояние на отричане обаче води само до задълбочаване на проблема, а не до изчезването или лекуването му. Има неща, които страдащите от депресия биха искали да ни кажат, за да ги разберем по-добре:

1.    Депресията не е лоша фаза или лошо настроение. Тя живее с нас всеки ден и се опитваме да се справим с нея по най-добрия начин.

2.    Може да няма конкретна причина за депресията ни. Може да бъдем бедни или богати, болни или здрави. Истината е, че това няма значение, тя е факт.

3.    Ние разбираме, че ви пука за нас, но вие не разбирате много неща. Едно забавно пътуване или излизане на дискотека няма да реши проблема.

Още можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: депресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари