Не се разделяш със смартфона - паметта започва да цикли

Телефоните влияят на качеството на паметта
5
Не се разделяш със смартфона - паметта започва да цикли

Използването на мобилни телефони, включително смартфони, влияе върху качеството на паметта – човек започва да запаметява по-зле факти и краткосрочна информация. За да се избегне това, е необходимо да се изпълняват определени упражнения за подобряване на паметта, съветва терапевтът Олеся Набокова.

"Един от негативните фактори от влиянието на смартфона върху човешкото тяло е загубата на памет. Правенето на снимки с телефона, работата с помощта на мобилни устройства, използването на навигация и непрекъснато четене на новини в интернет създава проблеми със запаметяването. Проучвания са установили, че когато сме уверени в свободния достъп до информация, ние помним фактите много по-зле, отколкото в ситуации, когато достъпът е ограничен", обясни тя.

Според данните от изследванията децата, които активно използват мобилни телефони и смартфони, имат по-бавна реакция на светлинни и звукови сигнали, забележимо увеличение на броя на грешките при писане и намаляване на показателите за ефективност./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 4Виждал съм, знам и познавам много живи руснаци. Надявам се да няма умрели от новичок!Само какво искаше да кажеш не разбрах?
4
4
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Много ми е смешно, когато някой, който никога не е бил в Русия или поне в околността, започне да коментира въпроси като внос, износ, производство, руски желания и нежелания, здравна сисъема и т.н. Предполагам, докато си писал поста си си държал на бюрото си доклади по икономически и социално въпроси предназначени за руското правителство... Иначе няма начин да си толкова компетентен без да си виждал жив руснак ;)
3
6
 
5
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Впрочем, Олесенка не е разбрала, че Умберто Еко вече посвети есе на тази проблематика :) Но, нали трябва да усвои и тя хехе препоръчвам есето- писмо до внука му... Бог да го прости Умберто Еко- един от последните гиганти на мисълта! Още ме боли главата от "Махалото на Фуко", а след"Пражкото гробище" си ме остави в потрес тотален!... Поклон пред гения му! И сериозно, потърсете есето- наистина е потресаващо и толкова страшно- истинско..Явно преди модерните изследвания на психолозите е прозрял :/
2
8
 
9
 
! Отговори
До 1 Като чуя за рус преди 3 години
Че кой та пита тебе та ръсиш надрусан мозък тука?
1
18
 
7
 
! Отговори
Като чуя за руски преди 3 години
изследвания и ми става забавно.На руснаците изследванията стават самоако са за оръжия и военно дело.Икономиката им се крепи на три кита:експорт на енергоносители;експорт на злато и суровини;експорт наоръжия и военна техника.След фалита на Русия през 90-те,заводитеим бяха купени от западноевропейски,корейски и китайски фирми.Нодори самите руснаци не желаят да купуват произведено в Русия(скороимаше статия за автомобили),а търсят внос на оригинали.Ходят да селекуват на Запад(който може).