Видове сушилни: Практични съвети за избор

Обновена: 25 окт 2020 11:07 | 25 окт 2020 09:50, Александър Попов
3
Видове сушилни: Практични съвети за избор

Ако нямате време и пространство, където да изсушите по естествен начин прането си, тогава се нуждаете от сушилня. Устройствата в тази категория са много различни едно от друго по дизайн, принцип на работа и технически възможности. Преди да купите, препоръчително е да се запознаете с възможностите, предимствата и недостатъците на различните типове сушилни.

Сушилни шкафове

Сушилният шкаф е голям апарат, който е оборудван рафтове и закачалки. Върху тях се поставят мокри дрехи или обувки. В камерата се подава горещ въздух, който абсорбира излишната влага и се изхвърля навън.

Този дизайн се характеризира с простота, без движещи се части и минимални нива на шум. Недостатъците му са на първо място големия размер и трудностите с поставянето на спално бельо, завивки и други големи неща, които е желателно по някакъв начин да се държат в изправено положение, за да се ускори изпаряването на водата. Поради тези причини устройства от този тип не са много популярни.

Барабанни сушилни

Барабанните сушилни на външен вид приличат на пералните машини. Снабдени са с въртящ се контейнер с много отвори, през които тече топъл въздух. Това устройство е много компактно. Такъв сушилен барабан може да бъде поставен до или върху пералнята. Недостатъците са големия шум и високата консумация на електроенергия, въпреки че, на пазара в момента могат да се намерят и много енергоспестяващи модели.

Вентилационни сушилни

Машините от тази категория са оборудвани с въздуховод, който е свързан към вентилационната система или се извежда навън през прозорец или специално направен отвор в стената. Той премахва цялата влага, изпарена от прането извън помещението.

Кондензационни сушилни

Кондензационните сушилни имат затворен кръг за циркулация на въздуха. След като премине през камерата за сушене, въздуът влиза в топлообменник с ниска температура, върху която кондензира голяма част от влагата. Изсушеният въздух се загрява отново и се връща в началото на цикъла, а водата се събира в контейнер, който най-често е свързан с канализацията.

Някои сушилни са оборудвани с термопомпа. Това се прави, за да се спести енергия. По този начин е възможно да се спестят до 50% от енергията, изразходвана за отопление. Термопомпата ви позволява да използвате топлината, отделяна от загретия въздух по време на кондензация на излишната влага и да затоплите потока, който влиза в сушилната камера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

3
Още по темата: видове сушилни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари