Грешките, които ви пречат да отслабнете

Ето кои са те
6 сеп 2023 12:55, Ивета Иванова
30
Грешките, които ви пречат да отслабнете
Снимка: iStock/Bojan89

 Отслабването е мечта за много хора. Свалянето на килограми не е никак лесна работа, но има някои неща, които може дори да не подозирате, че ви пречат да се сдобиете с мечтаната фигура. Ето какви грешки може да допускате, според "The Sun".


Не ядете достатъчно
Приемането на по-малко храна се струва най-нормално за всеки, който иска да отслабне, но се оказва, че може да ядете прекалено малко и това да има обратен ефект. Диета с прекалено малко калории е опасна. За да отслабнете, трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате. Но не се лишавайте прекалено. "Нашите организми са невероятно умни и когато ние драстично намалим приема на калории, те знаят, че не ядем достатъчно и така намаляват ритъма, с който горим калории - следователно се забавя метаболизма ни", казва хранителният специалист Дейвид Уийнър. Трябва да се фокусирате над храненето с правилни и полезни продукти, а не толкова над ограниченията.

Пропускате хранения
По-малко ястия, по-малко калории. Така разсъждават повечето хора. Но това невинаги е правилно. Пропускането на закуска или обяд, може да ни накара да поемем повече калории при следващото хранене или да огладнеем през нощта. И така по-лесно посягаме към по-нездравословни храни - тези, които най-бързо можем да вземем и да заситят глада за кратко. Храната ни зарежда с енергия и не бива да пропускате основните хранения. Най-добре е и закуската, и обядът, и вечерята да са пълни с протеин, за да сте сити. Залагайте на пуешко месо, пилешко месо, риба, морски дарове, тофу, яйца, говеждо месо, млечни продукти, ядки и бобови култури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Кило преди 7 месеца
Първа грешка , набивание на мазни кюфтаци Втора грешка , мърдосване из моловете вместо ходене на фитнес друго няма какво да доложа
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Истината е в балансираното хранене и да се реагира на сигналите на тялото, без крайности!
19
0
 
0
 
! Отговори
mne преди 7 месеца
До Вижте сегапълни глупости
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тялото е функция на душата. Не трябваше да ме триете, като написах, че самодоволните хора са дебели. Всичко започва от мисленето и от способността/ неспособността на мозъчната дейност да регулира процесите. При нарушаване на мозъчната дейност при инсулт идеално се онагледява това, за ковто пиша. Дебелеенето е умишлено сега, хората са лениви първо в главата, защото им е увреден състава на кръвта. Което е изгодно от гледна точка на печалбарството.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То пък едни банички...с имитиращ продукт.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-малко да папкате
15
10
 
10
 
! Отговори
Вижте сега преди 7 месеца
По принцип ако сте жена над 35-40г с наднормено тегло, раждали сте деца и никога през живота си не сте тренирали нищо и родителите ви също са с наднормено тегло няма как тепърва да влезете във форма. В най добрия случай може да свалите килограмите до някакво по нормално ниво. Но не се заблуждавайте че ще направите фигура като на 20 годишно момиче което тренира 5 пъти седмично. Не може цял живот десетки години да си мързелувал и изведнъж за 1 година станеш като атлет.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"храненето е най маловажният фактор. Може да ядеш по 5 пъти на ден и то само калорични храни и пак да имаш перфектна фигура ако тренираш както трябва." - Да, ако въртиш по 100 км с колелото, може и да стане. Само дето, след 3 месца така, ще те питам, как ще ходиш.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Hoqsan - Аз етя модерните думи не ги знам, Хоясане. Ама ще кажа, че е за всеки, дето не е тежко болен. Даже трябва, да се налага.
12
1
 
8
 
! Отговори
9 преди 7 месеца
Някой ми е набил минуса - да е жив и здрав, да има жена, да има две баби за гледане, къща за ремонти и 2 котки, едно куче и два малчуга, че да дойд е ида ми каже, кога и как ходи да бяхга в гората.
11
0
 
2
 
! Отговори
Hoqsan преди 7 месеца
До АнонименПравилно, кето intermittent fasting му викат - изтощаващо е, не е за всеки - но действа.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кето, ама не като диета, ами постоянно. Въглехидратите под 40 грама на ден.Ядене само между 17:30 и 19:30. Не нужно, да е на един път, просто да е в ози диапазон. Ако ви тресе глад (а отначало ще ви тресе) - ядки. Ама малко. С водя. Дръжте си в калориеен дефицит от 200-300 под нужноот за деня. Свикнеш ли един път - това е. На третия ден, зпаочват да ти се смъкват килца, кръвното да се нромализира, да ти се спи по-малко.
9
4
 
3
 
! Отговори
Hoqsan преди 7 месеца
До Много е просто!Не си прав на 100%, ако искаш добра фигура, не може да изключиш силовите тренировки .
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Lifespan на Дейвид Синклер.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Излезте навън бе мaмa му стара. Бягайте в гората. Плувайте в басейн. Карайте колело." - Супер , ако си на на 25 години, нямаш деца, работата ти не е толова натоварваща и нямаш нищо за правене, след като часовника удари 16:00 ...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Основната грешка е, че се счита за храна преработена, сготвена органична материя, която не допринася за жизненост, а само добавя калории и мазнини. Прасевъдите знаят, че подопечните им наддават най-добре при хранене с готвена храна. Вие сте това, което ядете. Естествена непреработена храна - плодове, зеленчуци, както и яйца и прясно приготвено месо. И умерени тренировки за стягане на тялото са нужни. Деббелаците износват тялото си бързо и почиват преждевременно
5
6
 
9
 
! Отговори
Много е просто! преди 7 месеца
Без да вдигнеш пулса и да се изпотиш няма как да си във форма! Храненето е най маловажният фактор. Може да ядеш по 5 пъти на ден и то само калорични храни и пак да имаш перфектна фигура ако тренираш както трябва. Трябва да се движите бе хора. Това да блъскаш на разни уреди във фитнеса не е спорт! Тия уреди за за мускулна маса и за силови тренировки. Излезте навън бе мaмa му стара. Бягайте в гората. Плувайте в басейн. Карайте колело. Или най малкото свършете някаква физическа работа.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А къде остана другата крайност - ядете прекалено много?
3
0
 
6
 
! Отговори
Фитнес инструктор преди 7 месеца
с корем до земята.
2
0
 
13
 
! Отговори
аа преди 7 месеца
основната ви грешка е че слушате толупите фитнеси инструктори